Connect with us

ACTUALITATE

Ia românească va fi promovată în Parlamentul Marii Britanii

Publicat

pe

Miercuri – 21 iunie 2023, în parlamentul de la Londra va avea loc un eveniment cultural de promovare și sărbătoare a cămășii tradiționale românești. “IA Challenge 2023” este o inițiativă a UK România Group, realizată cu sprijinul Ambasadei României la Londra și al multor reprezentanți ai comunității românești.

Diana Comșa, Ana Afloarei și Corneliu Berdilo vor expune cămăși tradiționale din mai multe zone ale României, vor povesti cu invitații despre acest simbol al culturii și tradiției românești, invitând totodată deputații să îmbrace o ie și să posteze o fotografie cu IA pe social media.

Diana Comșa este autorul albumului ”Secretele Transilvaniei” care propune o incursiune pitorească în peisajul, meșteșugurile și viața rurală din Transilvania. S-a născut și a crescut în Transilvania, dar traseul său academic și profesional a purtat-o la Viena, Nisa, Paris, San Francisco și Londra.

Ana Afloarei este cunoscută în comunitatea românească din UK pentru că îmbracă românii și nu numai în portul românesc, dar și pentru târgurile românești pe care le organizează în Brent și Harrow, circumscripțiile Londrei cu cele mai mari populații de români.

Corneliu Berdilo este fondatorul organizației caritabile Emoție, a cărei misiune este să promoveze tradițiile populare românești, moldovenești și bulgare în rândul diasporei din Marea Britanie, sub semnul Mărțișorului (www.emotie.org). În fiecare primăvară echipa Emoție aduce la Londra zâmbete și mărțișoare pentru zeci de mii de est-europeni, iar de la începutul lui 2023 organizează cursuri gratuite de dansuri populare în centrul metropolei.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Trei note de 10 la concursul de titularizare în învățământ

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, doar 43,71% din cei 620 de candidați care au participat la concursul de titularizare în învățământ au reușit să obțină notă peste 7 – ne informează Inspectoratul Școlar. Reamintim că s-au înscris 766 de viitori profesori, dintre care 92 nu s-au mai prezentat să susțină proba scrisă, 53 s-au retras după ce au primit subiectele, iar o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Numărul notelor peste 7 obținute anul acesta în județul Dâmbovița sunt mai puține decât în 2023, cu un procent de 6,2%. În același timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 39,35%, în creștere cu 7,01%, comparativ cu anul 2023 (32,34%).

„Trei candidați au obținut nota 10 (zece) – 1 candidat la specializarea Educatoare, 1 candidat la specializarea Limba rromani maternă și 1 candidat la specializarea Asistență medicală generală (maiștri instructori) – 108 candidați (17,42%) au obținute note între 7.00 și 7.99, 107 candidați (17,26%), între 8.00 și 8.99, 53 de candidați (8,55%), între 9.00 și 9,99.

Rata notelor peste 5.00 (cinci) obținute de candidații din județul Dâmbovița care au susținut proba scrisă este de 83,06%, în creștere cu 0,82% comparativ cu anul 2023 (82,24 %)”, ne informează Inspectoratul Școlar.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv miercuri, 24 iulie 2024, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie 2024.

Reclama

„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 2 august 2024”, mai precizează ISJ Dâmbovița.

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Ești pasionat de limbi străine, de literatură sau de comunicare? Visezi să ai o carieră în jurnalism sau să te implici în proiecte de interculturalitate și comunicare instituțională?

Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște te invită să să aplici pentru concursul de admitere la programe de studiu care te vor pregăti pentru o carieră de succes în domeniile tale de interes.

Programe de studii de licență (durata de studiu: 3 ani):

  • Limba și literatură română – limbă și literatură modernă (engleză/franceză);
  • Jurnalism.

Programe de studii de master (durata de studiu: 2 ani):

  • Multilingvism și interculturalitate în context european;
  • Comunicare instituțională.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite