Connect with us

POLITIC

Marian Țachianu, deputat: Agricultorii pot obține fonduri pentru capacități de producere a energiei regenerabile

Publicat

pe

Începând de anul acesta, fermierii românii vor avea acces la fondurile destinate instalării unor capacități de producere a energiei regenerabile. După cum ne-a informat deputatul PSD de Dâmbovița Marian Țachianu, potrivit Ordinului NR. 70 / 2023 al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), se va institui o nouă schemă de ajutor de stat cu finanțare de la Fondul de Modernizare, destinată investițiilor în energie regenerabilă. Bugetul alocat este de 500 de milioane de euro. Perioada de implementare 2023-2028.

„Vorbim despre o măsură deosebit de importantă în contextul scumpirii energiei. Foarte multe sectoare de activitate din domeniul agricol, vorbim de ferme și unități de procesare, au fost afectate de explozia prețurilor. Acum, prin această schemă de sprijin, fermierii și antreprenorii din industria alimentară pot obține fonduri pentru dezvoltarea unor capacități de producere a energiei regenerabile care să le asigure o independență, o autonomie, o descentralizare a consumului, o eficiență energetică a exploatațiilor agricole”, ne-a precizat deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Opriți circul și legiferați pentru poporul român! Îndemnul unui primar independent către parlamentari

Publicat

pe

Primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, era dintr-o bucată, adică se conducea după principiul „ce-i în gușă și-n căpușă” încă de pe vremea când era vicepreședinte la PSD Dâmbovița. Faptul că a fost un caracter vocal, cu nerv și opinie, nu a fost neapărat elementul care să îi aducă bucurii în partid, dar ăsta a fost Gambă. Când avea ceva de zis, zicea, indiferent de repercusiuni!

Acum, din postura de primar independent, neconstrâns de disciplina de partid, care îți recomandă să îți ții opiniile personale pentru tine, Gabriel Dănuț Sandu iese din ce în ce mai des în spațiul public și își expune părerile, gândurile, plus că le mai dă și sfaturi politicienilor care, tot el spune, nu de puține ori, sar calul, uită care le este menirea, de ce au ajuns în anumite poziții de demnitate.

Gabriel Dănuț Sandu s-a înfuriat când a văzut ce se întâmplă în Parlamentul României. Seriozitatea, verticalitatea, demnitatea, respectul față de colegii de aulă, față de popor, până la urmă, dispar înghițite de interes, dintr-o dorință de vizibilitate aproape patologică.

„Nu există zi în care, în Parlamentul României, să nu avem parte de „circ”, când ar trebui să se legifereze pentru noi toți.

Stimați parlamentari, ce exemplu dați ședințelor de consilii județene, municipale, orășenești și comunale? Credeți că cineva din această țară apreciază circul de doi bani pe care îl faceți în fiecare zi? Credeți că cine țipă mai tare câștigă capital electoral sau încrederea românilor? De ce nu vă întrebați de ce sunteți percepuți cu cea mai mica încredere în rândul românilor?

Nu sunteți plătiți să faceți circ în puținele zile în care stați în acea clădire emblematică pentru poporul român! De ce nu faceți același circ și în campaniile electorale? Chiar credeți că, o dată la patru ani, puteți cere votul pentru un salariu foarte bun și pentru a deveni circari?

Opriți circul, fiindcă aveți responsabilități foarte mari! Vreau să fiu mândru de cei care mă reprezintă în forul legislativ. Ce s-ar întâmpla cu România dacă în toate autoritățile locale ar predomina circul? Pentru Dumnezeu, opriți circul și legiferați pentru poporul român”, a scris, indignat, pe pagina sa de Facebook, primarul comunei Voinești.

Ultimul episod de circ în Parlament, cel care probabil l-a înfuriat pe Gambă, a fost secvența de bălăcăreală, cu invective care nu ar fi trebuit să se audă în Parlamentul României, dintre senatoarea Șoșoacă și liderul AUR, George Simion.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Comunicat de presă: PNL a temperat „elanul” premierului Ciolacu, eliminând propuneri PSD mult mai austere, din pachetul de măsuri fiscale

Publicat

pe

de

Partidul Național Liberal și-a asumat guvernarea României în cele mai grele momente. Am asigurat echilibrul în vremuri de pandemie, război la graniță, criză energetică și economică. Am păstrat stabilitatea țării în condițiile unui deficit bugetar excesiv moștenit de la guvernele anterioare.

Suntem conștienți că România trebuie să se încadreze în țintele de deficit asumate în fața Comisiei Europene, dar ne dorim să protejăm mediul de afaceri și contribuabilii.

Fondurile din PNRR, dar și finanțările din alte proiecte europene sunt esențiale pentru dezvoltarea și modernizarea României, însă ne dorim în egală măsură susținerea mediului antreprenorial, un motor al creşterii economice a României.

PNL nu mărește taxele și a păstrat cota unică!
PNL susține și își asumă un pachet de măsuri bazat pe principii precum: libertate, economie liberă, stabilitate și progres:
– păstrarea cotei unice de impozitare
– menținerea impozitului pe dividende la 8%, față de 10% cât ceruse PSD
– păstrarea pragului de 500.000 de euro pentru microîntreprinderi
– PNL a respins categoric introducerea unui plafon de profitabilitate de 30%, care ar fi dus automat la aplicarea unui impozit pe profit pentru microîntreprinderi dacă depășeau acest plafon
– păstrarea actualei cote standard de TVA de 19%
– păstrarea TVA-ul în HoReCa și turism la 9%
– menținerea cotei de TVA de 5% pentru producția de carte, manuale școlare, pentru evenimente culturale și manifestări sportive
– păstrarea cotei minimale a TVA de 5% pentru energie -gaze naturale, electricitate, energie termică și lemne de foc
– introducerea unui prag în cazul impozitului pentru profesiile liberale
– menținerea regulilor de sponsorizare din impozitul pe profit
– românii care investesc economiile in titluri de stat NU vor fi taxati cu 10% din profit
– am respins introducerea impozitului pe proprietățile cumulate
– păstrarea facilităților în construcții și agricultură (se vor plăti numai contribuțiile pe sănătate de 10%) și parțial în IT
– creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată de la 3.000 la 3.300 lei începând cu 1 octombrie 2023, iar pentru construcții de la 4000 la 4500 începând cu aceeași dată.

AURELIAN COTINESCU,
SECRETAR GENERAL PNL DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats