Connect with us

Dâmboviţa

Aurelian Cotinescu, PNL Dâmbovița: Legea promovată de liberali îi scapă pe români de dosarul cu șină

Publicat

pe

Începând cu această lună, odată cu intrarea în vigoare, în data de 4 iulie 2023, a legii „dosarului cu șină”, pe care a inițiat-o deputatul liberal George Tuță, România a mai făcut un pas spre eliminarea birocrației. Instituțiile publice nu mai au voie să ceară copii după avizele sau documentele care au fost emise de către alte instituții publice și nici dosare cu șină sau alte obiecte de papetărie – spune Aurelian Cotinescu, secretarul general al PNL Dâmboviţa,

Potrivit Legii 9/2023, instituțiile publice, organele de specialitate ale administrației publice centrale și locale:
– au obligația de a publica, din oficiu, informații și modele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate într-un format tehnic care să permită descărcarea și editarea lor de către cetățeni;
– sunt obligate să accepte copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail;
-;nu mai pot solicita cetățenilor obiecte de papetărie ori birotică;
– nu mai pot solicita documente emise de alte instituții publice;
– dacă solicită copii în format fizic pe hârtie pentru diverse acte, cereri sau formulare au obligația de a asigura, în mod gratuit, fotocopierea acestora;
– au obligația de a oferi metode alternative de plată a serviciilor publice furnizate contra cost, fie prin plata cu cardul, fie prin intermediul altor sisteme de plată.

„Este o bătălie importantă câștigată în fața birocrației excesive care caracterizează serviciile publice din România și în același timp un pas făcut spre digitalizare.

Obiectivul PNL este de a simplifica și a eficientiza interacțiunea aparatului public cu cetățenii. Dacă ne dorim dezvoltare, trebuie să facem un efort comun: funcționarii și angajații din instituții să respecte legea, iar cetățenii să semnaleze orice derapaj.

De altfel, legea PNL de interzicere a dosarului cu șină vine la pachet și cu un site dedicat – www.romaniafaradosar.ro, unde cetățenii pot să sesizeze situații în care le-a fost cerut un dosar sau copii după documente.

Cozile din fața ghișeelor, teancurile de copii după documente, dosarul de carton, toate fac parte din peisajul unei epoci care trebuie să apună!”, spune secretarul general al PNL Dâmboviţa – Aurelian Cotinescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Un băiat de 12 ani din Crevedia a plecat la școală și nu a mai revenit acasă

Publicat

pe

de

Polițiștii din cadrul Secției Tărtașești au fost sesizați, ieri – 27 septembrie 2023, în jurul orei 18:30, de către o femeie de 40 de ani, din Crevedia, cu privire la faptul că, la data de 26 septembrie, fiul său, Mertan Valentin Florentin, în vârstă de 12 ani, a plecat voluntar de la domiciliu spre școală, fără a mai reveni.

Acesta are următoarele semnalmente: 1,45 – 1,50 m, constituție astenică, brunet, păr scurt, ochi căprui. La momentul plecării, minorul era îmbrăcat cu blugi albaștri, tricou alb, bluză de trening și șapcă de culoare neagră, fiind încălțat cu pantofi sport crem.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița desfășoară activități pentru identificarea minorului.

Persoanele care dețin informații utile în vederea depistării acestuia sunt rugate să anunțe poliția sau să sune la 112.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Crizantema din turtă dulce suflată cu aur pornește de la Viena spre Târgoviște

Publicat

pe

Se apropie Festivalul Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția cu numărul 56, Târgoviște 2023. Organizatorii ne anunță că vom avea parte de surprize muzicale deosebite și nu numai.

Teodor Vasiliu, directorul Trustului Artpress și președinte fondator al Centrului Cultural pentru UNESCO Târgoviște, una dintre instituțiile care țin aprinsă flacăra vie a romanței, ne-a informat că, de la Viena, va porni astăzi, 28 septembrie 2023, către Târgoviște crizantema din turtă dulce, suflată cu aur alimentar de 24 de karate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats