Connect with us

Prahova

Tânără bolnavă, exploatată pentru activități de videochat

Publicat

pe

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, au reținut pentru 24 de ore două persoane anchetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, bănuiții, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane vătămate (încadrată în grad de handicap și necesitând monitorizare și tratament de specialitate), ar fi recrutat-o și adăpostit-o, în scopul exploatării, prin practicarea de activități de videochat.

Persoana vătămată, înrudită cu unul dintre bănuiți, ar fi fost determinată, prin exercitarea de presiuni psihice și fizice, să desfășoare activitățile, strict în folosul persoanelor bănuite care, pentru a crește perioada de expunere în mediul online, i-ar fi oferit, spre consum, produse pe bază de cafeină, incompatibile cu tratamentul necesar persoanei vătămate”, se precizează într-un comunicat transmis de Poliția Română.

În același interval de timp, cei doi ar fi determinat o altă persoană să practice același tip de activități, în scopul de a obține beneficii financiare. Astăzi – 11 iulie 2023, cei doi reținuți au fost prezentați magistraților de la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prahova

Grup infracțional specializat în trafic de migranți, destructurat de Poliție și DIICOT

Publicat

pe

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au executat, astăzi, 4 percheziții în locații din județele Prahova și Ialomița, la domiciliile unor persoane cercetate într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranți, facilitarea șederii ilegale în România, trafic de persoane, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și luare de mită. Oamenii legii au pus în aplicare în vederea audierii 14 mandate de aducere.

„Din cercetările efectuate a rezultat că un grup infracțional organizat, ce ar fi fost specializat în săvârșirea infracțiunilor din sfera traficului de migranți, ar fi efectuat demersuri pentru aducerea în țară a 2.785 de cetățeni străini proveniți din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka.

Aceștia ar fi fost adăpostiți în diferite spații de cazare, le-ar fi fost întocmite în fals documentele necesare obținerii avizelor de muncă și implicit a vizelor de intrare pe teritoriul țării, disimulând intenția reală de a înlesni migrarea cetățenilor străini extracomunitari către țări europene.

În schimbul acestor servicii, persoanele bănuite ar fi perceput sume de bani de la victimele infracțiunii de trafic de migranți. Audierile se vor desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești”, se precizează într-un comunicat transmis de Politia Română.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Doliu la Filarmonica din Ploiești. Pianista Ioana Maria Lupașcu a murit la 45 de ani

Publicat

pe

De

Sursa foto: Facebook

Pianista Ioana Maria Lupaşcu, solist concertist de excepție la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, a pierdut, astăzi – 31 august 2023, la numai 45 de ani, lupta cu boala.

„Cu sufletele îndurerate vă anunțăm că prietena și colega noastră, Ioana Maria Lupascu, a plecat dintre noi.

Deși oamenii buni nu câștigă întotdeauna, o vom ține minte pe Ioana ca o adevărată luptătoare, atingând cu dragoste persoanele din jurul ei și clapele pianului chiar și în cele mai dificile momente ale vieții. Suntem recunoscători că ne-am putut afla în preajma unui spirit atât de frumos și a unei artiste desăvârșite, deși această călătorie a fost întreruptă prematur.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, în București.

Gândurile noastre sunt alături de familie, prieteni și toți cei ce au cunoscut acest suflet pur, și îi asigurăm de tot sprijinul nostru în aceste momente dureroase. Sincere condoleanțe!”, este mesajul transmis de colegii de la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite