Connect with us

ADMINISTRAŢIE

La Răzvad, Gura-Ocniței, Ocnița și IL Caragiale se lucrează intens la obiective care aduc confort cetățenilor

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a efectat astăzi, 14 iulie 2023, o vizită de lucru în comunele IL Caragiale, Gura Ocniței, Ocnița și Răzvad. Șeful administrației județene a fost însoțit de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu.

Cei doi demnitari au vizitat mai întâi locația unde se construiește stația de epurare care va deservi sistemul de canalizare din satul Ghirdoveni. Au fost deja executate lucrările pe mai multe străzi. Proiectul se ridică la 4.500.000 de lei și este finanțat prin AFIR.

 

La Gura-Ocniței, se lucrează intens la extinderea, modernizarea și dotarea grădiniței cu program prelungit. Același tip de lucrări sunt efectuate și la Școala Gimnazială din Gura-Ocniței. Realizarea celor două obiective de învățământ s-a făcut prin fonduri europene asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea investițiilor este de aproximativ 20.000.000 de lei, din care 11.500.000 provin de la Uniunea Europeană.

 

„Și la Ocnița se lucrează la modernizarea Școlii Gimnaziale și la construirea unei săli de sport. Finanțarea este asigurată prin POR, iar suma totală necesară pentru execuția acestor obiective este de aproape 4.200.000 de lei”, ne-a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

La Răzvad, Consiliul Județean Dâmboviţa a alocat, prin PJDL, suma de 1.800.000 de lei pentru realizarea tramei stradale, a șanțurilor de scurgere a apei pluviale și a podețelor de acces în gospodării pe strada Tudor Vladimirescu. Totodată, sunt amenajate și piste pentru bicicliști. Ambele proiecte au o valoare totală de aproximativ 4.200.000 de lei.

Tot în comuna Răzvad se efectuează și ample lucrări de modernizare a mai multor străzi și tronsoane de străzi din cele trei sate: Valea Voievozilor, Răzvad și Gorgota. Finanțarea pentru aceste obiective de infrastructură este asigurată prin Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea investiției este de aproximativ 6.500.000 de lei.

„Lucrările de modernizare și dotarea a celei mai mari școli din Răzvad sunt aproape finalizate. Valoarea acestui proiect finanțat prin fonduri europene este de 8.100.00 de lei. Cei peste 250 de copii care învață aici vor începe noul an școlar în săli de clase și laboratoare moderne”, a mai spus Corneliu Ștefan.

În toate aceste incursiuni de lucru, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și secretarul de stat, Ionuț Săvoiu, au fost însoțiți de primarii Sorin Vasile Ioniță de la Gura Ocniței, Emanuel Spătaru de la Răzvad, Adrian Năstase de la ILCaragiale și Eduard Barcău de la Ocnița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște derulează proiecte importante de reabilitare a infrastructurii rutiere

Publicat

pe

În această perioadă de toamnă frumoasă, în Târgoviște, se lucrează la reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere. Bulevard cu bulevard, stradă cu stradă, fie din zona centrală, fie din cartierele mărginașe.

Ieri – 27 septembrie 2023, primarul Cristian Daniel Stan s-a aflat pe Bulevardul Libertății, în zona intersecției de la Colegiului Economic, de unde a pornit execuția proiectului de reabilitare și modernizare a trotuarelor și a carosabilului. Investiția este finanțată prin Programul Național Anghel Saligny, ca și în cazul altor 20 de străzi din municipiul Târgoviște, care, după cum ne-a precizat edilul Cristian Daniel Stan, se vrea a fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.

„Traversăm cea mai importantă perioadă de modernizare a infrastructurii rutiere din Târgoviște. Vom continua în același ritm intens. Mai avem în lucru încă două proiecte de modernizare și reabilitare a străzilor. În acest moment, sunt în faza de elaborare a documentației tehnice.

Urmează să intrăm pe străzile Maior Brezișeanu, Mihai Eminescu și Ana Ipătescu. Pe celelalte 17 artere, fie au fost încheiate lucrările, fie se află în curs de reabilitare. Bulevardul Libertății este una dintre cele mai importante căi rutiere din municipiul Târgoviște. Acum, se lucrează la trotuare, iar în curând va începe reabilitarea și modernizarea carosabilului”, ne-a informat primarul Cristian Daniel Stan.

În timpul vizitei pe șantierul de pe Bulevardul Libertății, edilul municipiului Târgoviștei a fost însoțit de administratorul public – Gabriel Boriga și de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

A prins contur creșa cu cinci săli de grupă pe care o construiește Primăria Titu

Publicat

pe

Lucrările care vizează construirea unei creșe cu cinci săli de grupă și multiple facilități în orașul Titu se desfășoară fără sincope. Imobilul edificat de Primărie a prins deja contur. Capacitatea unității va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani.

Pe lângă cele cinci săli de grupă, creșa va mai avea două zone de acces cu vestiare, două săli multifuncționale, bucătărie și depozit de alimente, zonă de îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă pentru gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe terasă acoperită de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile – panouri glisante – trafor din lemn amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats