Connect with us

SOCIAL

80 de autovehicule de transport, cumpărate cu bilete la ordin fără acoperire!

Publicat

pe

23 de percheziții au efectuat ieri, 20 iulie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, în locații din județul Ilfov și municipiul București. Anchetatorii au vizat un grup infracțional organizat cercetat pentru înșelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, și pentru tăinuire

În urma descinderilor, au fost indisponibilizate și recuperate 75 de autovehicule de transport și au fost descoperiți și ridicați 41.620 de euro și 71.390 de lei, 20 de ștampile, înscrisuri, 8 telefoane mobile și 3 laptopuri. Față de șase persoane bănuite a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

„În cursul anului 2021, asociatul unic al unei societăți comerciale, cetățean străin, împreună cu alte trei persoane, ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alți trei membri, în scopul prejudicierii unei alte societăți comerciale, prin crearea unor false relații comerciale, prejudiciul adus persoanei vătămate ridicându-se la aproximativ 28.000.000 de lei. În acest sens, liderul grupului infracțional i-ar fi prezentat persoanei vătămate o parte din membrii grupului ca fiind persoane influente în mediul de afaceri, cu contracte încheiate cu instituții ale statului, în scopul de a o determina să încheie contracte cu societatea sa.

Pentru a întări convingerea persoanei vătămate că relația comercială va fi benefică pentru ambele părți, membrii grupului infracțional ar fi contractat aproximativ 2.500 de tone de produse agricole (din care s-au livrat 1.150 de tone), iar pentru inducerea în eroare a persoanei vătămate, pentru restul cantității, ar fi fost emise bilete la ordin.

Următorul contract, având ca obiect 220 de autovehicule de transport, ar fi fost prezentat tot ca o achiziție destinată unei instituții publice, care urma să fie achitat tot cu bilete la ordin, persoana vătămată livrând 80 de astfel de autovehicule, pe care membrii grupului le-ar fi depozitat în diverse locații, în vederea valorificării. Ulterior, la data scadentă, persoana vătămată a constatat că biletele la ordin, emise pentru ambele contracte, nu ar fi avut acoperire”, se precizează într-un comunicat transmis de Poliția Română.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Hoții de vite au dat atacul la Malu cu Flori. Au furat două vaci din grajdul unui gospodar

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Era o vreme când hoții de vite din zona Vulcana Băi – Brănești erau recunoscuți în tot județul pentru aceste îndeletniciri penale. Ani buni, nu s-a mai auzit nimic despre acest tip de „meseriașii” în furatul animalelor de prin gospodăriile oamenilor. Se pare că au revenit acum.

Luna trecută, doi indivizi din sus-amintitele localități au dat atacul la Malu cu Flori. Au intrat noaptea în grajdul unui cetățean de 77 de ani și i-au furat două vaci. Prejudiciul a fost recuperat prin achitarea contravalorii celor două bovine. Probabil cele două cornute mari fuseseră deja sacrificate.

Cei doi hoți, de 23 și 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. Urmează ca magistrații să stabilească măsurile preventive care se impun în acest caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Bătaie în fața unui supermarket din Bâldana. Victima a ajuns la spital

Publicat

pe

Un tânăr de 28 de ani din Bâldana, comuna Tărtașești, a ajuns aseară la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște cu multiple leziuni la nivelul capului. Bărbatul se afla în fața magazinului Mega Image din localitate când a fost pălit în cap de un individ de 34 de ani din același sat.

Bărbatul s-a ales cu nasul spart și a fost supus unei intervenții chirurgicale. Lucrătorii de la Secția de Poliție Tărtașești au declanșat cercetările, urmând să se stabilească toate circumstanțele în care s-a produs nedoritul eveniment.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite