Connect with us

ACTUALITATE

Colegiul Prefectural Dâmbovița, la ora bilanțurilor de vară

Publicat

pe

În ședința Colegiului Prefectural Dâmbovița de astăzi, 26 iulie 2023, au fost atinse probleme importante din activitatea instituțiilor deconcentrate din județ.

S-a pornit de la Inspectoratul Școlar. Prof. Ileana Nicolaescu, inspector școlar general, a făcut o prezentare sintetică a situației învățământului dâmbovițean la sfârșit de an școlar, a rezultatelor obținute de elevii școlilor din județ la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Concluzia ar fi că nu suntem cei mai buni, dar nici cei mai slabi la capitolul rezultate. Suntem și noi pe acolo, pe la jumătate, cu două note de zece la Evaluare și un alt zece la BAC, obținut de o elevă de la un colegiu târgoviștean după ce a făcut contestație.

A recunoscut Ileana Nicolaescu că mai sunt multe de făcut pe tărâmul educațional pentru a avea rezultatele scontate. De la implicarea mai fermă și cu har a cadrelor didactice până la sprijinul și suportul moral pe care trebuie să îl acorde familia copilului.

A dat șefa peste învățământul dâmbovițean și un exemplu de unitate școlară târgovișteană cu rezultate sub așteptări. Este vorba despre Școala „Smaranda Gheorghiu”. La BAC, liceele tehnologice au obținut punctaj mediocru.

Prefectul Claudia Gilia a cerut mai multă implicare din partea dascălilor, pentru depășirea acestui impas generat de creșterea procentajului de note mici. Se impune și o anume consiliere personală. Ileana Nicolaescu, printre multiplele componente ale eșecului, a mai găsit una devenită deja tradițională. Părinții copiilor cu rezultate slabe la învățătură sunt plecați în străinătate, iar minorii sunt rămași în grija bunicilor, fraților sau altor tipuri de rude. A dat inspectorul general și un exemplu de perseverență și progres. Un elev care a obținut nota 2 la examenul de evaluare a luat 5 la BAC! Evident nu a promovat, dar este un rezultat! Oare?

S-a încheiat cu învățământul, A urmat la cuvânt, pentru a prezenta un raport cu privire la activitatea de supraveghere a instituțiilor de învățământ și de prevenire a faptelor antisociale în spațiul educațional, comisarul șef Denis Pârvu – inspectorul șef adjunct al IPJ Dâmbovița. Comandantul Poliției Dâmbovițene a remarcat, analizând rezultatele statistice, că infracționalitatea în mediul școlar este într-o continuă scădere. S-a ajuns la concluzia că acțiunile de prevenție, activitățile desfășurate de polițiști au condus la acest bilanț pozitiv.

După IPJ, a venit rândul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița (ISU) să prezinte în fața Colegiului Prefectural raportul activității prestate în slujba cetățeanului și al comunității. Date statistice. Reci. Fără exemplificări concrete. Tablou alb. Lipsă culoare. Nuanță. Bine și așa! Măcar se respectă obiceiul în Colegiu, neputând fi schimbat, până acum, de nici un prefect. Claudia Gilia se zbate să iasă dintre șabloane. Uneori, îi reușește. Alteori, nu. Azi a fost undeva pe la jumătate, dar s-a văzut. Nu a fost pe deplin mulțumită de modul de atacare și prezentare a problematicii supuse dezbaterii.

Am reținut faptul că 10 pompieri dâmbovițeni ne reprezintă cu cinste în Grecia, unde luptă cu flăcările care mistuie insula Rhodos.

A urmat APIA – Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură. S-a vorbit despre rolul instituției, despre cum sunt urmărite de pe satelit suprafețele de teren ale fermierilor. Dacă corespund declarațiile date cu privire la o cultură cu ceea ce este pe teren. Nu au existat din sală întrebări, nelămuriri, completări, sugestii.

La finalul ședinței, prefectul Claudia Gilia a anunțat că rapoartele deschise în urma controalelor efectuate în azilele de bătrâni nu au fost încă încheiate. A recomandat aplecare asupra acestor documente și definitivarea anchetelor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă

Publicat

pe

Una dintre problemele mari cu care s-a confruntat mulți ani Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște a fost reprezentată de lipsa medicilor pentru anumite specialități. Prin implicare, căutare, perseverență, comunicare și negociere, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Spitalului Județean de Urgență, respectiv președintele Corneliu Ștefan și managerul Claudiu Dumitrescu, au reușit să depășească această barieră a neprevăzutului și incertitudinii și să aducă la Târgoviște medici de calitate, în majoritate tineri dispuși să-și creeze aici o carieră, să se pună în slujba pacienților cu dedicație, în cam toate specializările.

Acest proces de atragere a cadrelor medicale către Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă. În afară de dotările excepționale care există și de cele care vor urma, medicii care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgoviște au realizat rapid că există aici o echipă omogenă, distinsă, că există colaborare și transparență decizională. Meritul pentru acest climat echilibrat, de colaborare, este al managerului Claudiu Dumitrescu. A spus că vrea o echipă medicală puternică la spitalul din Târgoviște și iată că s-a înfiripat! Și, ce este important în tot acest circuit al dezvoltării componentei umane la nivelul unității medicale, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost mereu aproape, decisă să sprijine total sistemul sanitar dâmbovițean.

De curând, la Spitalul Județean din Târgoviște, în Policlinică, s-a redeschis luna aceasta, după o lungă perioadă, un cabinet de Medicină Sportivă, despre care mulți spuneau că nu mai este posibil așa ceva. Sunt puține instituții medicale din regiunea de sud a țării care se pot lăuda că au în structură o asemenea componentă.

Dr. Matei Cristescu – specializare Medicină Sportivă

Tânărul medic al cărui cabinet a fost luat cu asalt încă din primele zile de dâmbovițeni și nu numai, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Dr. Matei Cristescu ne-a făcut o impresie bună de la prima întâlnire. Este deschis, politicos, zâmbitor. Pregătit să facă față oricăror provocări profesionale, să răspundă exigențelor impuse de profesia sa, de colectivul căruia i s-a alăturat.

Era deja coadă la ușa cabinetului aflat în Policlinica din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște. Am aflat că lista cu programări este plină. De consultațiile și recomandările medicului de Medicină Sportivă au nevoie sportivii profesioniști și amatori, persoanele care vor să practice o anumită disciplină sportivă în afara ariei competiționale, dar și copiii, tinerii, adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness. Nu este indicat să te apuci să lucrezi la aparate de forță, să tragi de fiare cum zice românul, fără indicațiile prețioase ale specialistului în Medicină Sportivă.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

„Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni. La fiecare 6 luni, sportivii sunt nevoiți să își ia această viza fără de care nu pot participa la competiții. Ar fi bine, ar fi indicat, ca și cei care practică sportul de agrement, de întreținere, să treacă pe la cabinetul nostru. Chiar dacă te duci la sală, ai nevoie de o adeverință medicală. Nu ar trebui să facem sport după capul nostru”, ne-a explicat dr. Matei Cristescu.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG, analize de sânge, de efort și, pe viitor, ne-a spus tânărul medic Matei Cristescu, va fi diversificată gama de investigații.

Program Cabinet Medicină Sportivă
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (Policlinică)
Luni-vineri: 08:00-15:00
Programările se fac la numărul de telefon: 0725.789.788

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats