Connect with us

ACTUALITATE

Cine poate apela la faţetele dentare pentru a obţine zâmbet impecabil?

Publicat

pe

Din ce în ce mai frecvent, constatăm faptul că există contexte în care un zâmbet frumos poate face minuni. Sporeşte comunicarea, iniţiază amabilitatea şi ne conferă o stare de bine. Zâmbind, devenim mai plăcuţi şi mai accesibili, astfel că ne vom dori să descoperim cele mai eficiente metode cu ajutorul cărora zâmbetul nostru să îşi poată spori strălucirea şi frumuseţea.

Faţetele dentare, o soluţie rapidă pentru o viaţă mai frumoasă

Atunci când vă hotărâţi să optaţi pentru fatete dentare, este indicat să ştiţi că acestea sunt reprezentate de o lucrare dentară protetică şi estetică fixă, extrem de subţire şi delicată. Acestea deţin rolul principal de protecţie, dublat de cea de a masca imperfecţiunile dinţilor. Faţetele dentare sunt realizate din ceramică presată, prezentând avantajul de a conferi danturii un aspect foarte natural şi plăcut.

Cui sunt destinate faţetele dentare?

Faţetele dentare sunt definite drept cea mai rapidă modalitate prin care puteţi conferi zâmbetului strălucire şi frumuseţe. Sunt potrivite contextelor dentare în care dinţii sunt ciobiţi, crăpaţi sau fisuraţi, corectând imperfecţiunile ce ţin de forma şi starea dintelui. Astfel, puteţi alege această procedură stomatologică minim invazivă, atunci când vreţi să remediaţi aspectul danturii, atât din punct de vedere al pigmentului, cât şi al stării dinţilor. Atunci când alegeţi faţetele dentare, trebuie să ştiţi că procedura de aplicare impune o uşoară pilire a dintelui, astfel că după îndepărtarea faţetelor, dintele nu revine la starea iniţială.

Cum se întreţine zâmbetul frumos asigurat de faţetele dentare?

Odată ce aţi ales aplicarea faţetelor dentare, trebuie să acordaţi o mare atenţie îngrijirii zilnice, insistând pe un periaj corect şi complet. Pe lângă aceasta, este important să eliminaţi din meniurile dumneavoastră alimentele dure, precum şi cele care pot afecta pigmentul. Nu în ultimul rând, controalele periodice efectuate într-un cabinet stomatologic, devin obligatorii. Doar astfel vă veţi bucura de aspectul frumos şi strălucitor al noului dumneavoastră zâmbet, pentru cât mai mult timp. Durata de viaţă a unei faţete dentare variază între 5 şi 10 ani, în funcţie de cât de bine respectaţi condiţiile care se impun în întreţinerea acestora.

Cine nu îşi poate aplica faţetele dentare

Deşi este o soluţie rapidă şi eficientă de înfrumuseţare a dentiţiei, faţeta dentară nu poate fi adoptată de oricine. Nu vă veţi putea aplica acest tip de proteză, dacă obişnuiţi să scrâşniţi din dinţi, dacă ocluzia dentară presupune postura dinţilor care se întâlnesc cap la cap, dacă aveţi dinţii înghesuiţi sau prea rotiți şi nici dacă aveţi deja pe plombe prea mari sau dinţii foarte erodaţi. În aceste situaţii se impun alte proceduri stomatologice, medicii specialişti venind în întâmpinarea dumneavoastră cu cele mai eficiente tratamente şi măsuri, susţinuţi de experienţă şi de aparatura de ultimă generaţie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: Director de liceu a demisionat, ca reacție la nepăsarea celor din Ministerul Educației

Publicat

pe

Când un onorabil director de liceu își dă demisia pubic, își anunță retragerea din funcția de conducere pe rețelele de socializare, nu este de șagă, este clar că, pe undeva, este ceva putred, sistemul de învătământ este în avarie. Mult promisul program „România Educată” al președintelui mut, nesemnificativ pentru țară, al președintelui Iohannis a fost ratat. Era de așteptat. Nu are decât valoare de lozincă.

Profesoara Ana-Maria Gheorghe, directorul Liceului Teoretic Petru Cercel, și-a depus demisia la Inspectoratul Școlar Dâmbovița. Vestea a dat-o în ședința Consiliului Profesoral. Atunci, le-a spus colegilor că este pentru ultima oară când conduce acest format de întâlniri în calitate de director. Ana-Maria Gheorghe nu a expus în motivația deciziei sale generalități, cum de fapt se obișnuiește, grosul problematicii rămânând neștiut, ci a menționat tot ceea ce a nemulțumit-o.

„Scăparea din legislație a prevederii ca, pentru unitățile care învață în două schimburi, să existe poziția de director adjunct, indiferent de numărul de clase (legea permite 1 director adjunct dacă sunt peste 25 de clase; iceul Teoretic Petru Cercel are 24); deși am corespondat cu Ministerul Educației pe această speță, propunând soluții de modificare a legislației prezente, în sensul individualizarii ei, nu am obținut amendament pe noua lege sau pe ROFUIP.

Obligația de catedră a directorului unic la 8 h, față de 6 h atunci când exista și director adjunct (practic, o anomalie).

90% funcție de execuție și doar 10% de conducere.

Eliminarea indemnizației de conducere (începând cu anul 2016, indemnizație care putea urca până la 25%, dacă nu mă înșeală memoria).

Imposibilitatea de recompensare financiară și de stimulare a competiției în cadrul instituției prin eliminarea „salariului de merit” (10%) sau a bonusului de 2% (prin anii 2000 și un pic).

Dragi prieteni, sunt și directori de instituții publice (printre care mă numar) care au ridicat școlile pe care le-au condus, care au organizat concursuri corecte de ocupare a posturilor (didactic, auxiliar, nedidactic), concursuri transparente, care au adus oameni de calitate în școală, prin criterii specifice unității, care au dotat școala prin proiecte cu finanțare externă, care au reușit să obțină autorizarea ISU (când acest lucru era în sarcina lor), care au obținut evaluarea externă cu FB pe linie, care au obținut titlul de „Școală Europeană”, care au oferit perspective noi elevilor și profesorilor prin programele Erasmus, care au stimulat participarea elevilor la olimpiade naționale, aducând premii și onoare școlii. Directori care au avut ca singur beneficiu creșterea încrederii comunității in instituția respectivă.

Am văzut astăzi în ochii colegilor mei si tristețea. Bucuria lor că o să am mai mult timp pentru mine, dar tristețea că nu le mai sunt director. Așa cum ei au spus: „am traversat o perioadă frumoasă, în care școala a crescut mult, atmosfera a fost una democrată, transparentă, de colaborare și respect”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ana-Maria Gheorghe, directorul demisionar al Liceului Teoretic Petru Cercel din Târgoviște.

A mai precizat profesoara că închide mandatul, anterior expirării lui, cu un procent de promovabilitate la Bacalaureat de 93%, cu titlul de „Școală Europeană”, o școală sigură, curată, prietenoasă.

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Întâlnire emoționantă dintre parlamentarii români și absolvenții din Kurdistanul irakian ai facultăților românești

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean se află acum la Madrid, unde va participa la Reuniunea președinților Comisiilor de Politică Externă, respectiv cea de Apărare și Securitate Națională din Parlamentele Naționale ale Statelor membre UE. Despre dialogurile și intervențiile președintelui Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României la reuniunea de la Madrid vom reveni. Acum, ne vom referi la ultima întâlnire pe care Titus Corlățean a avut-o în Irak. Una cu caracter emoționant, petrecută la Erbil în compania absolvenților din Kurdistanul irakian care au studiat în anii ’80 în universitățile din România. Gazda evenimentului a fost a fost Sabah Barceloglu, absolvent al Facultății de Construcții din București.

„A fost o bucurie atât pentru acești oameni cu părul argintat, care vorbesc incredibil limba română după atâția ani și care au păstrat România în inimile lor, dar și pentru noi, senatori români din diferite grupuri parlamentare. Mi-au spus, pe rând, „eu sunt oltean” (omul terminase la Craiova), „eu sunt moldovean” (altul terminase la Iași), „eu sunt ardelean” (terminase la Cluj) sau „noi suntem bucureșteni”.

Ingineri, constructori, arhitecți, medici, absolvenți de ASE, toți oameni de succes în patria lor de origine, Irak, împliniți profesional, chiar foarte prosperi, dar tânjind după România, pe care o vizitează periodic.

Să nu uit, acești oameni se întâlnesc de două ori pe săptămână ca să vorbească românește, să își sune foștii colegi români aflati în țară, să își aducă aminte de perioada tinereții și de studenția în România, așa cum era acea perioadă comunistă, pe care nu au în nici un caz, ne-au spus ei, de ce să o judece.

Mărturisesc cu regret că am văzut nu puțini români care mi-au lăsat impresia că își iubesc țara mai puțin decât acești oameni minunați din Kurdistanul irakian.Cinste acestor oameni care iubesc România.

Pe unii îi vom revedea zilele următoare în România, își programaseră de mai mult timp o deplasare la București..Așa că le-am spus că îi invităm să viziteze Parlamentul. S-au simțit foarte onorați, iar noi chiar mai mult decât ei”, a scris senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite