Connect with us

ACTUALITATE

Cod roșu de voie bună la Gorgota, comuna Răzvad. FOTO

Publicat

pe

Dacă astăzi, 6 august 2023, în țară, în județul Dâmbovița, au fost coduri portocalii și galbene de vreme rea, la Gorgota, comuna Răzvad, a fost cod roșu de voie bună.

Printre dealurile de la marginea municipiului Târgoviște, un început de august cald, cu subtile semne de toamnă, și-a făcut prezența și a staționat, spre bucuria câtorva mii de oameni strânși în inima satului Gorgota pentru a petrece de ziua așezării, sărbătoare desfășurată sub genericul „Sbor la Gorgota”.

În jurul scenei pe care au evoluat artiștii, s-au înfiripat rapid, așa cum cere tradiția, tarabele comercianților de tot soiul, iar cârciumarii au încins grătarele pentru mici și fripturi și au întins mesele pentru cei dornici de a savura în tihnă o bere rece sau un pahar cu vin.

Gazda acestui eveniment încărcat cu surprize a fost primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru. Edilul a vegheat ca totul să se desfășoare ca la carte, în ton cu tradițiile și obiceiurile locurilor. Publicul s-a arătat extem de încântat de evoluțiile artiștilor de primă mână.

Renumita solistă de muzică populară Maria Dragomiroiu a susținut un recital extraordinar, o trecere prin folclorul românesc autentic și printre piesele de forță care au consacrat-o.

Pe partea de muzică ușoară și disco, Daniela Gyorfi a câștigat rapid audiența cu interpretările sale de top. Solista a coborât în mijlocul publicului, declanșând o adevărată fiesta muzicală.

Umorul și ritmurile etno, cu prelucrare originală, au fost ingredientele din bucătăria muzicală a inegalabilului Axinte, alias Florin Petrescu, dâmbovițean pur sânge, de la Vulcana Băi.

Și lista continuă cu alte nume mari ale scenei muzicale românești: Ilie Măndoiu, Monica (Angels), Aurel Moga, Mariana Stan, Julia (Sexy), Morris și trupa „Harmony Sound”, condusă de talentatul artist aflat într-o continuă ascensiune – Lorin Mihai Stănescu, fiul regretatului maestru al picurării de muzică direct în suflet, Lorin Stănescu.

Locuitorii comunei Răzvad și nu numai ei s-au putut bucura de o manifestare culturală și de divertisment cum puține se organizează în Dâmbovița.

De la o astfel de explozie a bucuriei, nu puteau lipsi reprezentanții de seamă ai județului Dâmbovița, cei care, până la urmă, trudesc acolo unde au fost trimiși, prin vot, de cetățeni, pentru binele comunităților dâmbovițene. Prezența prefectului Claudia Gilia, a deputatei Carmen Holban, a secretarului de stat Ionuț Săvoiu și a vecinului de la Gura Ocniței, primarul Sorin Vasile Ioniță, a fost un gest de politețe maximă, o dovadă de prețuire și respect pentru oamenii din Gorgota. Mesajele acestora, adresate celor prezenți la sărbătoare sau celor de acasă, au fost calde, încurajatoare, de felicitare pentru ziua lor și de privit cu speranță și încredere spre ziua de mâine.

Primarul Emanuel Spătaru a ținut să mulțumească în mod deosebit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, absent motivat de la acest eveniment, pentru întregul sprijin acordat în materializarea unor proiecte de maximă importanță pentru confortul și prosperitatea întregii comunități.

Sborul sărbătorii de la Gorgota s-a încheiat după ora 22:00 cu un superb foc de artificii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă

Publicat

pe

Una dintre problemele mari cu care s-a confruntat mulți ani Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște a fost reprezentată de lipsa medicilor pentru anumite specialități. Prin implicare, căutare, perseverență, comunicare și negociere, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Spitalului Județean de Urgență, respectiv președintele Corneliu Ștefan și managerul Claudiu Dumitrescu, au reușit să depășească această barieră a neprevăzutului și incertitudinii și să aducă la Târgoviște medici de calitate, în majoritate tineri dispuși să-și creeze aici o carieră, să se pună în slujba pacienților cu dedicație, în cam toate specializările.

Acest proces de atragere a cadrelor medicale către Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă. În afară de dotările excepționale care există și de cele care vor urma, medicii care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgoviște au realizat rapid că există aici o echipă omogenă, distinsă, că există colaborare și transparență decizională. Meritul pentru acest climat echilibrat, de colaborare, este al managerului Claudiu Dumitrescu. A spus că vrea o echipă medicală puternică la spitalul din Târgoviște și iată că s-a înfiripat! Și, ce este important în tot acest circuit al dezvoltării componentei umane la nivelul unității medicale, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost mereu aproape, decisă să sprijine total sistemul sanitar dâmbovițean.

De curând, la Spitalul Județean din Târgoviște, în Policlinică, s-a redeschis luna aceasta, după o lungă perioadă, un cabinet de Medicină Sportivă, despre care mulți spuneau că nu mai este posibil așa ceva. Sunt puține instituții medicale din regiunea de sud a țării care se pot lăuda că au în structură o asemenea componentă.

Dr. Matei Cristescu – specializare Medicină Sportivă

Tânărul medic al cărui cabinet a fost luat cu asalt încă din primele zile de dâmbovițeni și nu numai, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Dr. Matei Cristescu ne-a făcut o impresie bună de la prima întâlnire. Este deschis, politicos, zâmbitor. Pregătit să facă față oricăror provocări profesionale, să răspundă exigențelor impuse de profesia sa, de colectivul căruia i s-a alăturat.

Era deja coadă la ușa cabinetului aflat în Policlinica din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște. Am aflat că lista cu programări este plină. De consultațiile și recomandările medicului de Medicină Sportivă au nevoie sportivii profesioniști și amatori, persoanele care vor să practice o anumită disciplină sportivă în afara ariei competiționale, dar și copiii, tinerii, adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness. Nu este indicat să te apuci să lucrezi la aparate de forță, să tragi de fiare cum zice românul, fără indicațiile prețioase ale specialistului în Medicină Sportivă.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

„Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni. La fiecare 6 luni, sportivii sunt nevoiți să își ia această viza fără de care nu pot participa la competiții. Ar fi bine, ar fi indicat, ca și cei care practică sportul de agrement, de întreținere, să treacă pe la cabinetul nostru. Chiar dacă te duci la sală, ai nevoie de o adeverință medicală. Nu ar trebui să facem sport după capul nostru”, ne-a explicat dr. Matei Cristescu.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG, analize de sânge, de efort și, pe viitor, ne-a spus tânărul medic Matei Cristescu, va fi diversificată gama de investigații.

Program Cabinet Medicină Sportivă
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (Policlinică)
Luni-vineri: 08:00-15:00
Programările se fac la numărul de telefon: 0725.789.788

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats