Connect with us

ACTUALITATE

CJ Dâmbovița: programul lucrărilor de infrastructură rutieră în perioada 7 – 11 august 2023

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 7 – 11 august 2023, va desfășura, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități de infrastructură rutieră:

1. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale pe DJ 702G, la Pătroaia Deal, comuna Crânguri
2. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale pe DJ 721A, la Speriețeni
3. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale pe DJ 721A, la Gura Șuții
4. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică pe DJ 715 Buciumeni – Bezdead
5. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică pe DJ 702F Puntea de Greci – Răscăeți
6. Întreținerea îmbrăcămintei asfaltice pe DJ 714, sectorul intersecție Zănoaga – Cabana Bolboci
7. Servicii/lucrări de întreținere și reparații DC 148 Zănoaga – contur Lac Bolboci, mal stâng – Padina
8. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 711A Cojasca – Săbiești
9. Lucrări de întreținere a podurilor, pasajelor, podețelor – podul Ghirdoveni, pe DJ 710A
10. Covor bituminos pe DJ 722 Văcărești – Brăteștii de Jos
11. Covor bituminos pe DJ 711A Pitaru – amenajare parcări, punct Casa memorială Nicolae Grigorescu
12. Siguranța circulației – semnalizare rutieră – montaj indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulației
13. Estetică rutieră – Cosire vegetație ierboasă DJ 722 Văcărești – Nucet – Movila (C.F.)
14. Defrișare și toaletare arbori și subarboret DJ 710 Miculești – Bezdead – Costișata
15. Modernizarea DJ 720B, sectorul Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572 – 6+384, L = 5,812 km
16. Modernizarea DJ 720, sectorul Moreni – limită județ Dâmbovița
17. Lucrări de execuție a șanțului betonat, trotuarelor și podețelor cu intrare la fiecare proprietate pe DJ 721, în satul Gura Șuții
18. Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș (etapa a II-a)
19. Modernizarea DJ 714, sectorul Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, km 24+366 – 29+900
20. Modernizare de drumuri locale în comuna Raciu
21. Asfaltarea a 2,32 km de drumuri în comuna Valea Lungă
22. Modernizare de drumuri locale în comuna Buciumeni, satele Buciumeni și Valea Leurzii
23. Reabilitare DJ 712 A Runcu – Râu Alb

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Pe podul situat pe DJ 714, Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, km 32+106 – platoul Padina, punct ,,Diana” (Casa Justin) circulația vehiculelor cu greutatea mai mare de 2,5 tone pe osie este restricționată; pentru acestea există o variantă provizorie de circulație.
2. Circulația vehiculelor cu masă mai mare de 3,5 t pe DJ 719, sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște, este restricționată.
3. Circulaţia publică pe podul peste râul Argeş, pe DJ 702A, la Pătroaia, este închisă. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.
4. Circulația publică pe podul pe DJ 702D peste râul Dâmbovița, în comuna Dragomirești, este restricționată, ea desfășurându-se pe o bandă.
5. Circulația rutieră pe DJ 714, sectorul Cabana Bolboci – Cheile Coteanu, a fost închisă pentru a se putea executa lucrări de modernizare a traseului. Varianta ocolitoare este traseul DC 148 Zănoaga – malul stâng al Lacului Bolboci – Cheile Coteanu.
6. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:

  • DJ 503, sectorul Fierbinți
  • DJ 702A Mănești – Potocelu
  • DJ 720A Gheboaia – Finta
  • DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești – Măgura – Bezdead
  • DJ 716 Priboiu – Glodeni
  • DJ 714 sectorul Glod – Sanatoriul Moroeni – intersecție drum de legătură Cabana
    Dichiu

Recomandări pentru participanţii la trafic:

Se va circula cu viteză redusă și cu atenţie mai ales în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părţii carosabile.

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi, totodată, să se acorde o atenţie sporită zonelor cu drum îngustat, zonelor cu alunecări de teren şi acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm să vă informați, în prealabil, asupra condițiilor meteorologice din zonă în perioadele de atenționare de vreme rea, prin intermediul Administrației Nationale de Meteorologie.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare despre situaţia sectoarelor mai sus-amintite se pot obţine de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică, tel. 0245 207625, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe,
Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

26 octombrie 2023, termen-limită la APIA pentru solicitarea sprijinului financiar de urgență acordat de Guvern

Publicat

pe

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primește cereri de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase până la data de 26 octombrie 2023, inclusiv.

Potențialii beneficiari sunt așteptați la Centrele APIA pe a căror rază teritorială a fost depusă cererea unică din anul 2022, în vederea depunerii cererii de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase – se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

„Pentru schematizarea modului de calcul al sprijinului excepțional exprimat sub formă de grant, se consideră că acesta reprezintă valoarea unei cantități unitare de 78 litri/ha de motorină și că în stabilirea valorii totale a sprijinului se utilizează 50% din cantitatea rezultată din înmulțirea numărului de hectare eligibile cu valoarea de 78 litri/ha de motorină.

Valoarea schemei, reprezentând sprijinul unitar excepțional sub formă de grant, denumit în continuare grant, este de 2 lei/litru de motorină.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita a identificat 8923 de potentiali beneficiari , producatori agricoli care au avut in cererile unice 2022 culturi de porumb, orz, rapita si floarea soarelui si care au solicitat interventii in agricultura sectorul vegetal si in anul 2023″, informează APIA Dâmboviţa.

Sprijinul guvernamental excepțional sub formă de grant are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creșterea importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina și reprezintă suma care se acordă acestora, exprimată în lei, pentru suprafețele cultivate cu porumb, orz, rapiță și floarea soarelui din cererile unice de plată depuse în anul 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei în mai multe localități din Dâmbovița. Vezi lista!

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei, luni – 25 septembrie 2023 și marți – 26 septembrie, în mai multe localități din județ, pentru lucrări de igienizare a bazinelor de stocare, după cum urmează:

– în localitățile Ionești, Greci, Gherghești, Potlogeni Deal din comuna Petrești, în data de 25.09.2023, între orele 06:00-20:00;

– în localitățile Crângurile de Sus, Crângurile de Jos, Bădulești, Rătești, din comuna Crângurile, în data de 25.09.2023, între orele 08:00–16:00;

– în comuna Iedera, în data de 25.09.2022, între orele 08:00-18:00;

– în localitățile Petrești, Puntea de Greci, Coada Izvorului din comuna Petrești, în data de 26.09.2023, între orele 06:00-20:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asiguram că echipele noastre depun toate eforturile necesare în vederea finalizării lucrărilor de igienizare în cel mai scurt timp”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats