Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: 50 de locuri de parcare în locul unei foste centrale termice, în Micro IX

Publicat

pe

Creșterea parcului de mașini, de la lună la lună, de la an la an, a aglomerat municipiul Târgoviște, a cărui infrastructurii rutieră, atunci când fost proiectată, nu a fost gândită pentru puzderia de autovehicule de astăzi. Este o problemă căreia reprezentanții actuali ai administrației publice locale sunt obligați să-i facă față. Primarul Cristian Daniel Stan și echipa sa s-au înhămat la îndeplinirea acestui deziderat deosebit de important pentru menținerea echilibrului și confortului în spațiul citadin în care trăim cu toții. Transformări în acest sens au apărut în toate cartierele târgoviștene.

Au fost dezafectate garajele, au fost demolate fostele centrale termice, căutate soluții tehnice viabile care, în final, au dus la edificarea unor parcări moderne, cu un număr de locuri sporit, în totală concordanță cu civilizația europeană spre care tindem. Astăzi – 10 august 2023, pe strada Virgil Drăghiceanu din Microraionul IX, edilul Cristian Daniel Stan a inspectat parcarea amenajată pe un teren pe care, până nu demult, trona o centrală termică dezafectată. Acum, locul arată altfel. Vorbim despre realizarea a 50 de locuri destinate autoturismelor locuitorilor din această zonă, pe o suprafață desfășurată de 1.500 mp.

Lucrările au presupus refacerea de la zero a infrastructurii, respectiv: străzi, trotuare, sistem de preluare ape pluviale, iluminat public, marcaje și numerotare locuri de parcare. Ne-a precizat primarul Cristian Daniel Stan că această investiție s-a materializat în baza unui proiect în care a fost inclusă și parcarea din zona străzii Diaconu Coresi (Micro IV). Ne-a mai spus edilul că, pe teritoriul municipiului Târgoviște, se află în diferite stadii de implementare 104 investiții. Mare parte vor fi finalizate în 2023.

Pe Calea București, pe Bulevardul Independenței, pe Pârvan Popescu, pe Calea Câmpulung, pe Porumbeilor, vorbim despre un important complex de lucrări de infrastructură realizat vreodată în municipiul Târgoviște, proiecte cu finanțare nerambursabilă în cea mai mare parte.

„Urmează să derulăm și proiectele pe infrastructura educațională. Vorbim de Școala Grigore Alexandrescu, de Grădinițele nr. 2, 11, 14 și 3. Foarte multe proiecte le avem pregătite și vor intra în faza de execuție în perioadă imediat următoare”, ne-a informat primarul Cristian Daniel Stan.

De menționat că la această vizită în teren edilul Târgoviștei a fost însoțit de administratorul public Gabriel Boriga și de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu construiește un centru cultural cu facilități diverse

Publicat

pe

Primăria Titu are în implementare, în această perioadă, un proiect care vizează construirea unui centru cultural cu facilități diverse. Noul așezământ va juca un rol important în viața comunității locale, în sensul că va contribui substanțial la dezvoltarea palierelor cultural și educațional – spun reprezentanții administrației publice locale.

Investiția include:
– Sală de spectacole la parter, care va găzdui spectacole de teatru, concerte, conferințe și alte activități culturale.
– Foaier, cu funcțiune de primire, unde va exista garderoba și un mic spațiu comercial pentru produse specifice sau bufet.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Depozit mobilier, necesar schimbării funcțiunii sălii de spectacole în sală de mese sau pentru alte activități.
– Oficiu.
– Supantă foaier cu rol de spații repetiții sau spații pentru club. Se poate deschide către sala devenind un balcon al acesteia.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Cabină tehnică pentru activitățile din sală
– Spațiu tehnic pentru instalațiilr de ventilare-climatizare


– Hol intrare, cu rol de acces spre celelalte spații sau cu rol de foaier pentru sala de conferințe, birou de informare generală asupra localității și direcționare, vânzare produse artizanat local. Cuprinde un spațiu destinat expozițiilor.
– Sală de conferințe cu anexe, oficiu cu grup sanitar
– Două săli de activități (cercuri)
– Birou administrație
– Hol de nivel cu spațiu pentru muzeu local
– Bibliotecă mediatecă și un mic depozit pentru cărți
– Turnul, cu funcțiunea de nod de circulație verticală, cuprinde grupurile sanitare și are rolul de a lega primele două module. La nivelul trei are o terasă deschisă și acoperită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

A intrat în linie dreaptă unul dintre cele mai mari proiecte derulate vreodată în Dâmbovița

Publicat

pe

Este vorba despre „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat și a centrului de aport voluntar deșeuri de la Șotânga”, o investiție uriașă – 94.500.000 de euro, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare Etapa 2014-2020.

Joi – 28 septembrie 2023, președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Fondurilor Europene – Adrian Câciu, a semnat contractul de finanțare.

Proiectul, așa după cum a arătat Corneliu Ștefan, este deosebit de important pentru protejarea viitorului copiilor noștri și a județului în care trăim.

„Valoarea contractului semnat astăzi, Etapa I, se ridică la aproximativ 36.000.000 de lei. Din această sumă, 22.000.000 de lei reprezintă fonduri europene, diferența fiind contribuția Consiliului Județean Dâmbovița la acest proiect. Datorită contractului semnat, vom achiziționa peste 62.000 de unități de compostare individuală, 4 autocompactoare de 22 mc și 7 autocompactoare de 16 mc pentru biodeșeuri, 2 autocompactoare pentru deșeuri textile, soft de management al deșeurilor, 75.000 de europubele biodeșeuri de 120l, 116.000 de europubele deșeuri recilcabile de 120l, 170 de recipiente dedicate colectării textilelor, 560 de containere de 1.100 litri pentru biodeșeuri”, a declarat Corneliu Ștefan.

Pentru Etapa a II-a a proiectului, se va obține finanțare prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Este vorba de o valoare totală de 87.200.000 euro, iar implementarea acesteia presupune realizarea instalației de tratare a deșeurilor colectate separat, care constă în instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile, cu sortare semiautomată, instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale, linie de tratare biologică prin digestie anaerobă pentru tratarea biodeșeurile colectate separat, cât și a deșeurile cu conținut organic, platformă de compostare, un centru de colectare prin aport voluntar și stocare temporară a fluxurilor de deșeuri speciale pe amplasamentul de la Șotânga.

„Scopul meu și, sunt convins, al tuturor dâmbovițenilor este acela de a reduce impactul negativ asupra naturii. Astăzi, ne-am angajat să investim în tehnologii și practici care vor minimiza poluarea în fiecare localitate a județului Dâmbovița, pentru a lăsa în urmă un mediu curat și sănătos pentru generațiile viitoare. Este un pas mare și încă o dovadă din partea noastră că mediul înconjurător primește atenția și protecția cuvenite”, a mai spus Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite