Connect with us

ACTUALITATE

Alegerea pavajului potrivit: factori de luat în considerare

Publicat

pe

Îți dorești să alegi cel mai bun pavaj pentru acoperirea anumitor suprafețe de teren? Află care sunt cele mai bune opțiuni pe care le ai la dispoziție și ce beneficii asigură acestea. Iar dacă vrei să realizezi o lucrare cu impact minim asupra mediului înconjurător, vom discuta mai multe despre utilitatea pavajului ecologic, o soluție recomandată pentru succesul diferitelor lucrări.

Principalele tipuri de pavaj

Există mai multe tipuri de pavaj, fiecare categorie având propriile caracteristici:
Pavajul din beton este popular datorită durabilității și versatilității oferite. Poate fi realizat în diferite forme și culori, fiind potrivit pentru stiluri de amenajare variate, în spațiul unei grădini sau al unui perimetru exterior destinat interesului public. Cu toate acestea, poate fi mai dificil de întreținut, în comparație cu alte tipuri de pavaj.

Pavajul din piatră naturală oferă un aspect elegant și autentic, fiind durabil și rezistând foarte bine în timp. Integrarea unui astfel de element decorativ în spațiul unui imobil poate adăugând valoare proprietății. Cu toate acestea, piatra naturală poate fi mai scumpă și necesită o întreținere regulată, astfel încât să se poată păstra aspectul frumos al texturii.

Pavajul ecologic reprezintă o opțiune populară în prezent, mai ales în zone cu vegetație puțină. Montarea sa contribuie la protecția mediului înconjurător, reprezentând o opțiune excelentă pentru cei interesați de un stil de viață eco. Se poate utiliza în zone cu acces vehicular, dar poate fi o soluție și pentru stabilizarea malurilor de râu sau consolidarea pantelor.

Pentru a alege pavajul potrivit, trebuie luați în considerare mai mulți factori: bugetul disponibil, stilul de amenajare pentru care s-a optat, vremea de regiunea respectivă sau sarcina pe care trebuie să o suporte suprafața acoperită cu pavele. Indiferent de alegere, este esențial să identifici un echilibru între aspectul estetic și necesitățile practice ale proiectului respectiv.

Alegerea pavajului ecologic: aspecte esențiale

Un pavaj ecologic se remarcă prin rezistența sa ridicată împotriva razelor UV, dar și la fluctuații ale nivelului de umiditate sau alte condiții meteo dificile. Datorită materialelor durabile din care este realizat, acest tip de pavaj își poate păstra aspectul și caracteristicile structurale pentru mult timp. Așadar, investiția într-o astfel de soluție determină costuri optimizate și un minim de efort, privind reparațiile sau înlocuirile

Aspectul este un alt punct forte al unor pavele ecologice. Disponibile într-o gamă variată de culori, acestea pot fi adaptate oricărui stil de amenajare exterioară, contribuind la crearea unui aspect armonios al perimetrului. Mai mult decât atât, datorită structurii deschise, gazonul poate crește prin acest tip de pavaj, fiind posibilă ancorarea rădăcinilor plantelor de material.

Mai este important de adăugat faptul că montarea acestuia contribuie la îmbunătățirea calității aerului și a solului. Datorită caracterului permeabil, pavajul ecologic permit infiltrarea apei în sol, reducând astfel riscul de inundații și contribuind la menținerea echilibrului hidrologic.

Se recomandă utilizarea pavelelor ecologice pentru amenajarea parcărilor și aleilor către garaje. De asemenea, acestea se pot monta și în zona grădinii, pentru a se obține un perimetru cu mai multă vegetație. În plus, pot fi utilizate cu succes și pentru consolidarea zonelor cu risc de alunecare: maluri de râu, talazuri, diguri sau pante cu un anumit grad de înclinație.

Factori esențiali în alegerea pavajului

Alegerea pavajului potrivit poate fi influențată de mai mulți factori:

Bugetul disponibil: Bugetul reprezintă unul dintre factorii principali în luarea deciziei. Prețul pavajelor poate varia considerabil în funcție de materialul și calitatea acestuia. Este important să stabilești un buget realist și să alegi un tip de pavaj adaptat valorii sale. De exemplu, pavajele din piatră naturală pot fi mai costisitoare decât cele din beton.

Necesitățile specifice ale proprietății: Dimensiunea zonei care urmează să fie pavată și funcționalitatea acesteia sunt aspecte importante de luat în considerare. Dacă zona este supusă traficului greu, atunci va fi nevoie de un pavaj mai rezistent și durabil. De asemenea, caracteristicile solului pot necesita utilizarea unui pavaj ecologic, a cărui structură poate preveni alunecarea.

Climatul: Vremea din zona respectivă poate avea un impact semnificativ asupra durabilității și întreținerii pavajului. De exemplu, în zonele cu ierni grele, este necesar un pavaj rezistent la valori termice joase și îngheț. În zonele cu veri fierbinți și soare puternic, un pavaj rezistent la raze UV, așa cum este pavajul ecologic, poate fi o alegere mult mai inspirată.

Stilul casei sau al grădinii: Este important ca pavajul să se fie ales în funcție de acest criteriu, pentru a se obține un cadru cu o estetică armonioasă. De exemplu, pentru o casă modernă, un pavaj cu un design simplu și culori neutre poate fi o alegere potrivită. Pe de altă parte, pentru o casă rustică, un pavaj din piatră naturală sau unul ecologic sunt mai recomandate.

Alegerea pavajului potrivit are la bază o analiză atentă a mai multor factori: materialul din care este realizat pavajul, costurile privind montarea și întreținerea acestuia, durabilitatea, aspectul estetic sau impactul montării sale asupra mediului înconjurător.

Fiecare tip de pavaj are avantajele și dezavantajele sale, iar decizia finală ar trebui să se bazeze pe necesitățile specifice ale proprietății, sau pe bugetul disponibil. Ține cont de aceste informații și optează pentru o soluție adaptată nevoilor tale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă

Publicat

pe

Una dintre problemele mari cu care s-a confruntat mulți ani Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște a fost reprezentată de lipsa medicilor pentru anumite specialități. Prin implicare, căutare, perseverență, comunicare și negociere, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Spitalului Județean de Urgență, respectiv președintele Corneliu Ștefan și managerul Claudiu Dumitrescu, au reușit să depășească această barieră a neprevăzutului și incertitudinii și să aducă la Târgoviște medici de calitate, în majoritate tineri dispuși să-și creeze aici o carieră, să se pună în slujba pacienților cu dedicație, în cam toate specializările.

Acest proces de atragere a cadrelor medicale către Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă. În afară de dotările excepționale care există și de cele care vor urma, medicii care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgoviște au realizat rapid că există aici o echipă omogenă, distinsă, că există colaborare și transparență decizională. Meritul pentru acest climat echilibrat, de colaborare, este al managerului Claudiu Dumitrescu. A spus că vrea o echipă medicală puternică la spitalul din Târgoviște și iată că s-a înfiripat! Și, ce este important în tot acest circuit al dezvoltării componentei umane la nivelul unității medicale, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost mereu aproape, decisă să sprijine total sistemul sanitar dâmbovițean.

De curând, la Spitalul Județean din Târgoviște, în Policlinică, s-a redeschis luna aceasta, după o lungă perioadă, un cabinet de Medicină Sportivă, despre care mulți spuneau că nu mai este posibil așa ceva. Sunt puține instituții medicale din regiunea de sud a țării care se pot lăuda că au în structură o asemenea componentă.

Dr. Matei Cristescu – specializare Medicină Sportivă

Tânărul medic al cărui cabinet a fost luat cu asalt încă din primele zile de dâmbovițeni și nu numai, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Dr. Matei Cristescu ne-a făcut o impresie bună de la prima întâlnire. Este deschis, politicos, zâmbitor. Pregătit să facă față oricăror provocări profesionale, să răspundă exigențelor impuse de profesia sa, de colectivul căruia i s-a alăturat.

Era deja coadă la ușa cabinetului aflat în Policlinica din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște. Am aflat că lista cu programări este plină. De consultațiile și recomandările medicului de Medicină Sportivă au nevoie sportivii profesioniști și amatori, persoanele care vor să practice o anumită disciplină sportivă în afara ariei competiționale, dar și copiii, tinerii, adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness. Nu este indicat să te apuci să lucrezi la aparate de forță, să tragi de fiare cum zice românul, fără indicațiile prețioase ale specialistului în Medicină Sportivă.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

„Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni. La fiecare 6 luni, sportivii sunt nevoiți să își ia această viza fără de care nu pot participa la competiții. Ar fi bine, ar fi indicat, ca și cei care practică sportul de agrement, de întreținere, să treacă pe la cabinetul nostru. Chiar dacă te duci la sală, ai nevoie de o adeverință medicală. Nu ar trebui să facem sport după capul nostru”, ne-a explicat dr. Matei Cristescu.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG, analize de sânge, de efort și, pe viitor, ne-a spus tânărul medic Matei Cristescu, va fi diversificată gama de investigații.

Program Cabinet Medicină Sportivă
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (Policlinică)
Luni-vineri: 08:00-15:00
Programările se fac la numărul de telefon: 0725.789.788

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats