Connect with us

ACTUALITATE

Doliu în teatrul românesc. Rămas bun, Hugo Wolff!

Publicat

pe

Lumea artistică românească a primit astăzi o veste tristă. Maestrul coregraf Hugo Wolff a trecut în lumea celor drepți duminică noapte. Avea numai 53 de ani…

Hugo Wolff a fost un prieten al Târgoviștei, un camarad de nădejde al actorilor de la Teatrul Municipal Tony Bulandra. Un colaborator apropiat al maestrului Mc Ranin, semnând coregrafia unor piese memorabile. Amintim „Evita Tango”, „Romeo și Julieta”, „Argonautas”, „Moartea accidentală a unui anarhist”, „Sonata Kreutzer”, „Carmen”.

Ilustrul coregraf a fost de-a lungul anilor un stâlp de bază, un reper al Festivalului Internațional de Teatru „Babel”.

Mâine – 29 august 2023, la Teatrul Municipal Tony Bulandra Târgoviște, la ora 12:00, în Sala Mare, maestrul Mc Ranin îi invită pe toți cei care l-au cunoscut și care au prețuit arta lui Hugo Wolff să vină pentru a-și lua rămas bun de la coregraf.

„Ușile vă sunt deschise celor care l-ați apreciat, iubit, pentru un ultim rând de aplauze, atât timp cât încă nu își ia „zborul” către lumea celor drepți”, este mesajul transmis de conducerea Teatrului Tony Bulandra.

Rămas bun, Hugo, prieten drag!

Relația de colaborare și prietenie care a legat Teatrul Tony Bulandra Târgoviște de personalitatea coregrafului Hugo Wolff este una care se întinde pe mai bine de 20 de ani.

Hugo Wolff a venit de fiecare dată în armonizarea mișcării din spectacolele semnate de regizorul și scenograful Mc Ranin, prin momente coregrafice care sublimau mesajul în gesturi artistice.

Această prietenie artistică a debutat cu realizarea primelor spectacole de stradă din România, prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, și anume Divina Comedie și Giordano Bruno (2003), Satyricon (2004). Împreună au dus conceptul de parade și spectacole stradale monumentale și la Craiova, unde au elaborat producțiile: Visele lui Mihai Viteazul (2005), Noaptea Sfântului Dimitrie (2006), Carnaval venețian – paradă și spectacol monumental pe apă (2007), Lumea circului (2008). Colaborarea celor doi a însumat de-a lungul anilor și spectacolele Frida. Impresii (2007), prezentat la teatrele din Târgoviște și Deva, Sonata Kreutzer și Argonautas (2019), Evita – Tango (2022). Cu spectacolul Argonautas, Hugo Wolff a întreprins alături de echipa teatrului ample turnee în Portugalia și Coreea de Sud. La teatrul târgoviștean, Hugo Wolff a repurtat succese și alături de regizorii străini Kemal Bașar (Romeo și Julieta – 2007 și Hamlet – 2014), Suren Shahverdyan (Carmen – 2018), Jeungwoo Son (Livada de vișini – 2018). Pentru coregrafia spectacolului Hamlet a primit premiul pentru CEL MAI BUN COREGRAF în 2012, în Turcia. Cu regizorul Kemal Bașar a mai colaborat la realizarea spectacolului Moartea accidentală a unui anarhist, în 2012, la Teatrul de Artă Deva. În 2004, la Teatrul German de Stat din Timișoara realiza coregrafia spectacolului Regele Cymbelin, în regia lui Alexandru Hausvater. Acestea sunt doar câteva repere de pe bogata sa traiectorie artistică.

Hugo Wolff a fost nelipsit din toate cele unsprezece ediții ale Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului, BABEL, organizat de Teatrul Tony Bulandra Târgoviște. El era sufletul paradei care trezea și anima întreg orașul în chiar prima zi de festival. Generații de liceeni l-au cunoscut și au învățat de la el disciplina, îmbinată în mod neașteptat cu cea mai dăruitoare umanitate.

Cu exact o lună în urmă, pe 28 iulie, la Casa de Cultură a Studenților Sibiu, a reușit, alături de compania sa de dans, Microbis, care sărbătorea 30 de ani de existență, să își vadă împlinit visul unui spectacol coregrafic plenar, devenit acum, pe neașteptate, spectacol testamentar: Tinerețe fără bătrânețe… . Dacă ar fi avut răbdare în a-și împlini acest vis, poate ar mai fi stat un timp printre noi… oricând ai fi plecat, tot tânăr ai fi fost pentru noi!

Reprezentațiile spectacolului Argonautas, care începând cu data de 26 septembrie se vor constitui într-un turneu la Brăila, Chișinău, Târgoviște și București, îi sunt dedicate lui Hugo, acestui om disciplinat, inspirat, energic, dedicat, devotat, o forță. Acest artist va mișca în continuare, încă mult timp de acum încolo, pașii noștri pe scenă.

Cu dor și recunoștință,
Ai tăi târgovișteni

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă

Publicat

pe

Una dintre problemele mari cu care s-a confruntat mulți ani Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște a fost reprezentată de lipsa medicilor pentru anumite specialități. Prin implicare, căutare, perseverență, comunicare și negociere, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Spitalului Județean de Urgență, respectiv președintele Corneliu Ștefan și managerul Claudiu Dumitrescu, au reușit să depășească această barieră a neprevăzutului și incertitudinii și să aducă la Târgoviște medici de calitate, în majoritate tineri dispuși să-și creeze aici o carieră, să se pună în slujba pacienților cu dedicație, în cam toate specializările.

Acest proces de atragere a cadrelor medicale către Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă. În afară de dotările excepționale care există și de cele care vor urma, medicii care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgoviște au realizat rapid că există aici o echipă omogenă, distinsă, că există colaborare și transparență decizională. Meritul pentru acest climat echilibrat, de colaborare, este al managerului Claudiu Dumitrescu. A spus că vrea o echipă medicală puternică la spitalul din Târgoviște și iată că s-a înfiripat! Și, ce este important în tot acest circuit al dezvoltării componentei umane la nivelul unității medicale, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost mereu aproape, decisă să sprijine total sistemul sanitar dâmbovițean.

De curând, la Spitalul Județean din Târgoviște, în Policlinică, s-a redeschis luna aceasta, după o lungă perioadă, un cabinet de Medicină Sportivă, despre care mulți spuneau că nu mai este posibil așa ceva. Sunt puține instituții medicale din regiunea de sud a țării care se pot lăuda că au în structură o asemenea componentă.

Dr. Matei Cristescu – specializare Medicină Sportivă

Tânărul medic al cărui cabinet a fost luat cu asalt încă din primele zile de dâmbovițeni și nu numai, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Dr. Matei Cristescu ne-a făcut o impresie bună de la prima întâlnire. Este deschis, politicos, zâmbitor. Pregătit să facă față oricăror provocări profesionale, să răspundă exigențelor impuse de profesia sa, de colectivul căruia i s-a alăturat.

Era deja coadă la ușa cabinetului aflat în Policlinica din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște. Am aflat că lista cu programări este plină. De consultațiile și recomandările medicului de Medicină Sportivă au nevoie sportivii profesioniști și amatori, persoanele care vor să practice o anumită disciplină sportivă în afara ariei competiționale, dar și copiii, tinerii, adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness. Nu este indicat să te apuci să lucrezi la aparate de forță, să tragi de fiare cum zice românul, fără indicațiile prețioase ale specialistului în Medicină Sportivă.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

„Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni. La fiecare 6 luni, sportivii sunt nevoiți să își ia această viza fără de care nu pot participa la competiții. Ar fi bine, ar fi indicat, ca și cei care practică sportul de agrement, de întreținere, să treacă pe la cabinetul nostru. Chiar dacă te duci la sală, ai nevoie de o adeverință medicală. Nu ar trebui să facem sport după capul nostru”, ne-a explicat dr. Matei Cristescu.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG, analize de sânge, de efort și, pe viitor, ne-a spus tânărul medic Matei Cristescu, va fi diversificată gama de investigații.

Program Cabinet Medicină Sportivă
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (Policlinică)
Luni-vineri: 08:00-15:00
Programările se fac la numărul de telefon: 0725.789.788

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats