Connect with us

Dâmboviţa

În județul Dâmbovița există 13 furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, sunt în derulare 13 contracte cu furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Dintre acestea, două sunt în meciul rural, la Odobești și Săcuieni (comuna Gura Ocniței), iar celelalte sunt încheiate cu furnizori din Târgoviște – 8 și Pucioasa – 3.

Recomandarea pentru astfel de servicii se face de către medicii de specialitate din ambulatoriu, inclusiv medicii de familie și de către medicii de specialitate din spitale, la externarea asiguraților. Este necesar ca medicii prescriptori să se afle în relație contractuală cu casele de sănătate, iar îngrijirile medicale la domiciliu trebuie să vină ca o consecință a consultației medicale raportate la CAS.

Durata pentru care un asigurat poate beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu se stabilește de către medicul care face recomandarea, dar nu poate depăși 90 de zile în ultimele 11 luni (în mai multe episoade), respectiv 180 de zile în ultimele 11 luni pentru pacienții cu vârsta sub 18 ani. Un episod de îngrijire este de maximum 15 zile, respectiv 30 de zile pentru situațiile excepționale, justificate medical de către doctorul care face recomandarea.

Procedura de acordare a serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu s-a simplificat, în sensul că asiguratul sau reprezentantul acestuia se prezintă la Casa de Sănătate cu recomandarea medicală doar in vederea certificării încadrării in numărul de zile de îngrijiri de care poate beneficia asiguratul, iar certificare se face pe loc.

Potrivit CAS Dâmbovița, în perioada 1 ianuarie – 1 august 2023, în județul Dâmbovița s-au prezentat pentru avizare 687 recomandări, din care 677 au fost avizate. Celelalte 10 au fost respinse fiindcă au fost prezentate în afara termenului impus de lege. Recomandarea pentru îngrijiri medicale la domiciliu este valabilă 30 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

S-a electrocutat când meșterea la instalația de iluminat public stradal în Crevedia

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Un bărbat de 46 de ani din Crevedia, în timp ce meșterea pe un stâlp, la instalația de iluminat public stradal, s-a electrocutat. Muncitorul, după ce i s-a acordat primul ajutor medical, a fost transportat la Spitalul Universitar București.

Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs nedoritul eveniment. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și încălcarea prevederilor Legii nr. 319/2006 (Nota redacției: protecția și securitatea muncii).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei în mai multe localități din Dâmbovița. Vezi lista!

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei, luni – 25 septembrie 2023 și marți – 26 septembrie, în mai multe localități din județ, pentru lucrări de igienizare a bazinelor de stocare, după cum urmează:

– în localitățile Ionești, Greci, Gherghești, Potlogeni Deal din comuna Petrești, în data de 25.09.2023, între orele 06:00-20:00;

– în localitățile Crângurile de Sus, Crângurile de Jos, Bădulești, Rătești, din comuna Crângurile, în data de 25.09.2023, între orele 08:00–16:00;

– în comuna Iedera, în data de 25.09.2022, între orele 08:00-18:00;

– în localitățile Petrești, Puntea de Greci, Coada Izvorului din comuna Petrești, în data de 26.09.2023, între orele 06:00-20:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asiguram că echipele noastre depun toate eforturile necesare în vederea finalizării lucrărilor de igienizare în cel mai scurt timp”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats