Nu sunt un pasionat, un adept al teoriilor conspirațiilor, dar, așa, când există prea multe coincidențe, coregrafii asemănătoarea, mai poți crea scenarii, poți lansa supoziții chiar dacă, până la urmă, rămân în analele literaturii fantastice.
Acum 8 ani, când s-a produs tragedia de la Colectiv, premier al României era Victor Ponta, șeful PSD. După nenorocire, și-a anunțat demisia pe Facebook. Nu știm nici până acum care au fost motivele retragerii sale din fruntea Guvernului. Nu s-a precizat clar. Doar afirmații confuze, motivații neconcludente.
Acum, am avut catastrofa de la Crevedia. Prim-ministru al României s-a întâmplat să fie în această perioadă critică Marcel Ciolacu, lider al PSD. A avut ghinion… Nu s-a întâmplat nici pe vremea lui Orban, nici a lui Cîțu nici atât sub guvernarea lui Ciucă.
La Colectiv, incendiul ucigaș s-a declanșat într-o vineri seară. La Crevedia, exploziile s-au produs sâmbătă după-amiază, iar cea mai puternică, în care au căzut victime zeci de pompieri, chiar pe înserat. La locul evenimentului s-a intervenit după mai bine de o oră. Așa au spus martorii de la fața locului. Până la apariția pompierilor, așezarea a fost zguduită de două deflagrații. Unitățile de intervenție erau la doar câțiva kilometri, în Cornești și Buftea.
Crevedia, localitate condusă de primar PSD. Din păcate, slăbuț, incapabil să gestioneze o criză. Ușor de făcut praf. Cum să convoci o ședință de consiliu local în plină degringoladă produsă de explozii, când concetățenii tăi au rămas pe drumuri, ca să dai bani la echipele de fotbal? Neinspirat!
Reprezentanții stației GPL, cu legături în același partid. Tatăl unuia dintre patroni, primar social-democrat al orașului Caracal. Imediat, a fost pornit malaxorul de tocat imagine. Materie primă din belșug. Ies la suprafață lucruri știute și neștiute!
Județul Dâmbovița, controlat total de PSD. Aici, ființează una dintre cele mai puternice organizații din țară. Bine închegată, cu rezultate în plan social, administrativ și investițional. Greu de învins, ca să nu spunem aproape imposibil, în următoarele competiții electorale.
Și, dintr-odată, hodoronc tronc, la o stație GPL neautorizată, de la margine de județ, camuflată și probabil știută de cei cărora nu le scapă nimic din ceea ce mișcă în țară, unde se făceau bani grei, se produce o catastrofă. Mor oameni. Zeci de pompieri, care s-au aruncat în luptă fără să știe clar cu ce au de-a face, sunt surprinși de suflul exploziei. Gospodării, rase de pe suprafața pământului… Începe și jocul mediatic. PSD-ul este prins în plasă și perpelit pe toate părțile. Liberalii tac. Niciunul nu scoate o vorbă. Nici măcar cei mai vocali lideri nu scot capul. În schimb, la Crevedia apar, ca într-un pelerinaj, reprezentanții altor partide, de pe margine, care lovesc cu năduf în toate părțile. Mitraliează până înroșesc țeava. Nu urmăresc altceva decât sporirea capitalului de imagine. Evenimentele de la Crevedia le-au căzut ca o mănușă.
Guvernul Ciolacu este prins între ciocan și nicovală. Catastrofa de la Crevedia și măsurile de austeritate pe care urmează să le pună în aplicare pentru a evita recesiunea. Dacă premierul se întoarce cu un răspuns valabil de la Bruxelles, șocul se mai atenuează. Asta dacă nu se mai întâmplă ceva…
Mulți poate că se așteptau ca, după nenorocirea de la Crevedia, în care s-a bătut la greu monedă pe PSD, Marcel Ciolacu să își dea demisia după modelul Victor Ponta. Nu s-a întâmplat. Președintele României a ieșit la rampă, dar nu a făcut nicio aluzie. A lăsat lucrurile să curgă de la sine. Prea calm. Și aici este o ciudățenie…
Așteptăm ca vinovații să plătească. Cei adevărați! Să nu apară vreun acar Păun. De obicei, așa se întâmplă. La vedere. La Crevedia, au murit oameni nevinovați, alții suferă fie în spitale, fie acasă, privind spre agoniseala de-o viață transformată în moloz și cenușă.
Urmărește Incomod Media și pe Google News