Connect with us

OPINII

Crevedia sau neprevăzutul care ne îngenunchează…

Publicat

pe

Nu sunt un pasionat, un adept al teoriilor conspirațiilor, dar, așa, când există prea multe coincidențe, coregrafii asemănătoarea, mai poți crea scenarii, poți lansa supoziții chiar dacă, până la urmă, rămân în analele literaturii fantastice.

Acum 8 ani, când s-a produs tragedia de la Colectiv, premier al României era Victor Ponta, șeful PSD. După nenorocire, și-a anunțat demisia pe Facebook. Nu știm nici până acum care au fost motivele retragerii sale din fruntea Guvernului. Nu s-a precizat clar. Doar afirmații confuze, motivații neconcludente.

Acum, am avut catastrofa de la Crevedia. Prim-ministru al României s-a întâmplat să fie în această perioadă critică Marcel Ciolacu, lider al PSD. A avut ghinion… Nu s-a întâmplat nici pe vremea lui Orban, nici a lui Cîțu nici atât sub guvernarea lui Ciucă.

La Colectiv, incendiul ucigaș s-a declanșat într-o vineri seară. La Crevedia, exploziile s-au produs sâmbătă după-amiază, iar cea mai puternică, în care au căzut victime zeci de pompieri, chiar pe înserat. La locul evenimentului s-a intervenit după mai bine de o oră. Așa au spus martorii de la fața locului. Până la apariția pompierilor, așezarea a fost zguduită de două deflagrații. Unitățile de intervenție erau la doar câțiva kilometri, în Cornești și Buftea.

Crevedia, localitate condusă de primar PSD. Din păcate, slăbuț, incapabil să gestioneze o criză. Ușor de făcut praf. Cum să convoci o ședință de consiliu local în plină degringoladă produsă de explozii, când concetățenii tăi au rămas pe drumuri, ca să dai bani la echipele de fotbal? Neinspirat!

Reprezentanții stației GPL, cu legături în același partid. Tatăl unuia dintre patroni, primar social-democrat al orașului Caracal. Imediat, a fost pornit malaxorul de tocat imagine. Materie primă din belșug. Ies la suprafață lucruri știute și neștiute!

Județul Dâmbovița, controlat total de PSD. Aici, ființează una dintre cele mai puternice organizații din țară. Bine închegată, cu rezultate în plan social, administrativ și investițional. Greu de învins, ca să nu spunem aproape imposibil, în următoarele competiții electorale.

Și, dintr-odată, hodoronc tronc, la o stație GPL neautorizată, de la margine de județ, camuflată și probabil știută de cei cărora nu le scapă nimic din ceea ce mișcă în țară, unde se făceau bani grei, se produce o catastrofă. Mor oameni. Zeci de pompieri, care s-au aruncat în luptă fără să știe clar cu ce au de-a face, sunt surprinși de suflul exploziei. Gospodării, rase de pe suprafața pământului… Începe și jocul mediatic. PSD-ul este prins în plasă și perpelit pe toate părțile. Liberalii tac. Niciunul nu scoate o vorbă. Nici măcar cei mai vocali lideri nu scot capul. În schimb, la Crevedia apar, ca într-un pelerinaj, reprezentanții altor partide, de pe margine, care lovesc cu năduf în toate părțile. Mitraliează până înroșesc țeava. Nu urmăresc altceva decât sporirea capitalului de imagine. Evenimentele de la Crevedia le-au căzut ca o mănușă.

Guvernul Ciolacu este prins între ciocan și nicovală. Catastrofa de la Crevedia și măsurile de austeritate pe care urmează să le pună în aplicare pentru a evita recesiunea. Dacă premierul se întoarce cu un răspuns valabil de la Bruxelles, șocul se mai atenuează. Asta dacă nu se mai întâmplă ceva…

Mulți poate că se așteptau ca, după nenorocirea de la Crevedia, în care s-a bătut la greu monedă pe PSD, Marcel Ciolacu să își dea demisia după modelul Victor Ponta. Nu s-a întâmplat. Președintele României a ieșit la rampă, dar nu a făcut nicio aluzie. A lăsat lucrurile să curgă de la sine. Prea calm. Și aici este o ciudățenie…

Așteptăm ca vinovații să plătească. Cei adevărați! Să nu apară vreun acar Păun. De obicei, așa se întâmplă. La vedere. La Crevedia, au murit oameni nevinovați, alții suferă fie în spitale, fie acasă, privind spre agoniseala de-o viață transformată în moloz și cenușă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Politica, la tejghea!

Publicat

pe

O solicitare bizară din gama politicianismului ieftin a venit dinspre AUR Dâmbovița. Reprezentanții acestui partid fac tot ceea ce le stă în putință pentru a câștiga imagine, pentru a-și face loc pe scenă. Oricum, au! Depinde de ei cât timp rămân acolo.

Înțeleg să lupți, să te zbați pentru țară, pentru cetățeni, dar să o faci bazându-te pe argumente solide, să scoți la suprafață ilegalitățile, neajunsurile, complicitățile, nepăsarea, nu să vii cu acadele ultimative, cu lozinci mitraliate ca pe parapeții autostrăzilor și capetele de pod. E jenant.

Cei de la AUR Dâmbovița au cerut demisia primarului municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan. Aoleu! Chiar așa? Motivația AUR-iștilor pare de-a dreptul penibilă. A îndatorat municipiul. Prea multe credite, pentru una, pentru alta. Municipalitatea chinuie cetățeanul. Viitorul este în pericol.

Hai, să fim realiști! Nu sunt fan extrem al primarului Cristian Daniel Stan. Nici nu cred că sunt în bagajul său prim de simpatii, dar trebuie să îi recunoaștem niște merite. Administrația Cristian Daniel Stan a performat. Târgoviștea s-a schimbat, fie că le place politicienilor care trăiesc doar din declarații însiropate cu venin, fie că nu le place! Investițiile au curs în ultimii ani pe bandă rulantă. Avem școli, grădinițe, parcuri, străzi, trotuare, locuri de joacă, ba chiar și stadion, cu toate cheltuielile aferente, cum nu sunt în multe reședințe de județ. Chiar și floricele avem! Au și ele rostul lor în comunitate, chiar dacă se leagă de ele AUR-iștii.

De ce îi ceri demisia, tu, AUR, primarului Cristian Daniel Stan? Pentru creditele angajate pentru binele și dezvoltarea comunității? Că s-au acumulat datorii? Aiurea! Aflarea în treabă pe scena politicii. Dansul paparudei.

Mă întreb ce ar fi făcut un primar de la AUR la Târgoviște. Ar fi lăsat să crească volbura prin parcuri și sensuri giratorii? Ar fi închis școlile și grădinițele? Ar fi prins băncile în pioneze? Ne-ar fi adus la transportul public șarete cu cai? Dacă ați fi găsit furtișaguri, dovezi despre conturi ascunse, afaceri necurate, incompatibilități, dacă l-ați fi găsit pe primar căzut beat pe undeva sau l-ați prins urinând în spatele Primăriei, aveați motive să îi cereți demisia. Aș fi fost și eu de acord.

Dar, să vii cu placa asta cu demisia, acum, când Târgoviștea s-a dezvoltat ca niciodată în ultimii 30 de ani, este o inabilitate politică. Se încearcă marea cu un deget bont.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

Zadarnice așteptări!

Publicat

pe

În ce perioadă perioadă incertă trăim! Aproape că nu ne mai știm rosturile. Orbecăim prin realitatea crudă, așteptând să se mai întâmple ceva bun. Nu o să vedem așa ceva prea curând. Nu are cine să se ocupe de soarta celor mulți. Este inflație de nepăsare.

Politicienii pe care i-am ales și pe care îi vom alege frenetic în continuare își văd de treburile lor, de nunțile copiilor, încropite pe la hoteluri de lux venețiene sau prin vile de marghilomani, de afaceri cu tot ce este la modă acum și se cheamă neconvențional, de jocuri și permutări subiective.

Am fost preocupați și ocupați discret și indiscret cu explozii de stații GPL, cu accidente mortale produse de beizadele protejate de sistem și de polițiști beți și drogați, cu tinere decedate prin spitale fiindcă doctorii cu mii de euro pe lună, bașca șpagă, ne tratează ca pe puii de Avicola, cu drone care se împrăștie prin stufărișul din Deltă, iar puternicii zilei nu știu cum să catalogheze această experiență. Unii spun da, alții nu. Iar noi comentăm ca proștii în fel și chip fără să știm care sunt dedesubturile lumii.

Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu pensiile speciale, fiindcă pare că s-a uitat problema în avionul de linie spre Bruxelles, cu subvențiile la energie, cu bonurile de masă și voucherele de vacanță, cu grâul românesc sufocat de cerealele care au năvălit din Ucraina, cu sporurile de frecat în cur, cu posturile blocate dar finanțate, cu mafia de peste tot, cu găștile de prin partide care gâtuie tot, de la viață socială la economie, cu plimbăreții care, în plină stare de crize, de debusolare cronică, își pregătesc undițele și vor să plece în haită la pește, cu profesorii nemulțumiți de salariile deja mărite, cu polițiștii care și-au uitat menirea și se bat între ei pentru funcții, se toarnă și se anchetează reciproc… Asta când nu ies la grevă!

Vrem să vedem ce se va mai întâmpla cu unii primari care au devenit un soi de baroni locali purtători de șorțulețe, care au transformat localitățile în feude personale și nu le mai ajungi la nas, poate doar la tatuajul cu șerpi de pe umăr.

Așteptăm prea multe. Oare se va schimba ceva sau, triști, vom mai adăuga ceva la listă?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats