Connect with us

ACTUALITATE

Obiceiurile au fost retrezite la viață în comuna Tătărani, de Sfânta Maria Mică

Publicat

pe

La Tătărani, a fost ieri petrecere mare. Edilul comunei, Constantin Pătru, s-a gândit să readucă bucuria în comună, dă le dea consătenilor săi prilejul de a comunica mai bine, de a taifăsi relaxați, la un mic și o bere, și de a-și mai slobozi talentele înnăscute de dansatori, la o sârbă și horă mare.

Au fost câțiva ani de îndepărtare parcă de tradițiile și obiceiurile locale. Pandemia, apoi un val aspru al crizei energetice și fiorii războiului din Ucraina i-au cam ținut pe oameni însingurați, mai reci și tăcuți, mai prinși în chingile nevăzute ale problemelor existențiale.

Anul acesta, edilii de la Tătărani au rupt această pecete a monotoniei și înstrăinării și i-au adunat pe oameni la „Ziua comunei”. Și cel mai nimerit moment pentru organizarea unei astfel de manifestări a retrezirii a fost de Sfânta Marie Mică. Perioadă, așa cum s-a văzut, cu vreme blajină, cu natura ușor în schimbare și cu suave arome de rod bogat, de toamnă.

Au fost unii care au mai cârcotit. Dar nu la vedere, cu nume și prenume, cum procedează omul cu responsabilitate, ci incognito, pe rețele de socializare, unde, la umbra unui cont fals, poți să spui vrute și nevrute, iar argumentul are valoarea unei cepe degerate. Ba că de ce face sărbătoarea, că trebuia organizată pe 15 august, că, că… S-a ajuns și la politică. Ca peste tot! Că acesta este oful! Aici se bate până la urmă. Primarul Pătru ne-a spus că a suferit când a văzut cum este bombardat cu tot soiul de remarci false, cu invective, dar a mers mai departe.

Și, uite așa, cu curaj și implicare, ieri – 8 septembrie 2023, la Tătărani, în perimetrul de intrare în baza sportivă, s-a desfășurat o petrecere pe cinste, la care au venit, până seara târziu, sute de localnici, ba chiar și cetățeni din comunele din jur, pentru a urmări evoluția pe scena special amenajată a soliștilor de muzică populară, pentru a se prinde în hore, așa cum am spus și mai sus, dar, mai ales, pentru a arată că, la Tătărani, comunitatea este una alcătuită din oameni frumoși, harnici, cu respect și care, atunci când e vremea, știu și să petreacă.

Și ca să fie sărbătoarea împlinită, rostuită așa cum se cuvine, pe la Tătărani, la ceas de seară, au trecut pentru a-i felicita pe oameni de ziua lor și Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, vicepreședinta Luciana Cristea, prefectul Claudia Gilia, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Radu Popa, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, consilieri județeni, șefi de instituții și alți reprezentanții ai administrației.

Pentru câteva minute, s-a întrerupt programul muzical, iar primarul, în calitate de amfitrion, i-a prezentat pe invitați, a spus care este rostul lor acolo și, înainte de a da cuvântul președintelui Corneliu Ștefan, s-a destăinuit în fața concetățenilor săi. Le-a spus că întregul efort al administrației pentru reușita acestei zile, organizate după trei ani, a fost făcut pentru toate Mariile și Marinii din localitate, care și-au sărbătorit ziua de sfânt, pentru toți cetățenii comunei. A fost ca o redescoperire a acestei frumoase localități

Primarul a vorbit despre realizările în plan edilitar din ultimii ani, despre munca depusă în slujba comunității, dar nu a uitat nici de „umbrele” care îl insultă pe rețelele de socializare și pe care le-a rugat să iasă bărbătește în față și să își argumenteze, la vedere, cu responsabilitate, păsurile.

Edilul a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan, parlamentarilor PSD, pentru sprijinul acordat în elaborarea și implementarea unor proiecte de infrastructură deosebit de utile pentru comunitate. Drumuri, rețele de apă, de canalizare și urmează gazele naturale. A mai precizat primarul că toate aceste investiții au adus plus valoare localității, iar, acum, oameni veniți din alte zone vor să se stabilească la Tătărani, să își deschidă aici afaceri.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean și lider al PSD Dâmbovița, le-a urat de Sfânta Marie un călduros la mulți ani tuturor celor care poartă acest nume, după care i-a îndemânat pe oameni să fie alături de primarul Constantin Pătru, să îl sprijine în dezvoltarea proiectelor de interes local.

„Vin la Tătărani cu emoție. Bunica mea era din această comună. S-a născut aici. Întotdeauna am venit cu drag la Tătărani. Îmi petreceam vacanțele cu verii mei, cu alte rude. Nu pot să uit niciodată comuna Tătărani. Îmi este la suflet”, s-a destăinuit președintele CJD.

A mai spus președintele Consiliului Județean celor de față, după ce a ascultat oful primarului, că cel mai important pentru localitate, pentru oameni, este ceea ce se realizează la Tătărani, nu ce comentează unii pe Facebook. Contează ceea ce se vede bine făcut în comună.

„Avem pe Programul Anghel Saligny un proiect de 13 milioane de lei, deja semnat pentru modernizarea drumurilor comunale. Avem o asociere între Consiliul Județean și Primăria Tătărani pentru modernizarea drumurilor care nu sunt asfaltate, un proiect de 5 milioane de lei.

Acum trei ani, am promis aici, la Tătărani, când eram în pandemie, că vom începe lucrările la canalizare și vom branșa gospodăriile la rețeaua de apă potabilă. Avem alocate pentru Tătărani 50 de milioane de lei, o sumă imensă pentru o comună de 5 mii de locuitori. Deja au început lucrările.

Vin la rând și alte proiecte pe care le-am gândit împreună cu primarul Constantin Pătru. Asta este important pentru dumneavoastră, pentru localitate, nu ceea ce scriu unii pe Facebook. Vă asigur de tot sprijinul nostru, fiindcă munca în echipă este cea mai importantă. Vă asigur că vom sprijini necondiționat proiectele pe care primarul Pătru Constantin le-a gândit pentru comuna Tătărani”, a fost mesajul președintelui Corneliu Ștefan.

Și deputatul PSD Radu Popa a marșat, în alocuțiunea sa, pe ideea de unitate, de echipă, de conlucrare în interesul localității. I-a mai spus parlamentarul edilului de la Tătărani că nu trebuie să se consume când este atacat, criticat, mai ales de cei care nu își arată fața. E un semn de apreciere.

„Domnule primar, să știți că doar în copacul care dă roade se dă cu pietre. Așa că trebuie să fiți împăcat cu cei care vă mai lovesc din când în când. Ceea ce se întâmplă bun la Tătărani este rezultatul muncii de echipă dintre primarul Constantin Pătru și președintele Consiliului Județean, cu ceilalți consilieri locali. Vă felicit pe toți pentru succesele pe care le-ați avut. Mergem înainte și în 2024, în alegerile care vin, noi suntem hotărâți să îl susținem pe Constantin Pătru”, a mai adăugat Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă

Publicat

pe

Una dintre problemele mari cu care s-a confruntat mulți ani Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște a fost reprezentată de lipsa medicilor pentru anumite specialități. Prin implicare, căutare, perseverență, comunicare și negociere, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Spitalului Județean de Urgență, respectiv președintele Corneliu Ștefan și managerul Claudiu Dumitrescu, au reușit să depășească această barieră a neprevăzutului și incertitudinii și să aducă la Târgoviște medici de calitate, în majoritate tineri dispuși să-și creeze aici o carieră, să se pună în slujba pacienților cu dedicație, în cam toate specializările.

Acest proces de atragere a cadrelor medicale către Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă. În afară de dotările excepționale care există și de cele care vor urma, medicii care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgoviște au realizat rapid că există aici o echipă omogenă, distinsă, că există colaborare și transparență decizională. Meritul pentru acest climat echilibrat, de colaborare, este al managerului Claudiu Dumitrescu. A spus că vrea o echipă medicală puternică la spitalul din Târgoviște și iată că s-a înfiripat! Și, ce este important în tot acest circuit al dezvoltării componentei umane la nivelul unității medicale, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost mereu aproape, decisă să sprijine total sistemul sanitar dâmbovițean.

De curând, la Spitalul Județean din Târgoviște, în Policlinică, s-a redeschis luna aceasta, după o lungă perioadă, un cabinet de Medicină Sportivă, despre care mulți spuneau că nu mai este posibil așa ceva. Sunt puține instituții medicale din regiunea de sud a țării care se pot lăuda că au în structură o asemenea componentă.

Dr. Matei Cristescu – specializare Medicină Sportivă

Tânărul medic al cărui cabinet a fost luat cu asalt încă din primele zile de dâmbovițeni și nu numai, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Dr. Matei Cristescu ne-a făcut o impresie bună de la prima întâlnire. Este deschis, politicos, zâmbitor. Pregătit să facă față oricăror provocări profesionale, să răspundă exigențelor impuse de profesia sa, de colectivul căruia i s-a alăturat.

Era deja coadă la ușa cabinetului aflat în Policlinica din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște. Am aflat că lista cu programări este plină. De consultațiile și recomandările medicului de Medicină Sportivă au nevoie sportivii profesioniști și amatori, persoanele care vor să practice o anumită disciplină sportivă în afara ariei competiționale, dar și copiii, tinerii, adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness. Nu este indicat să te apuci să lucrezi la aparate de forță, să tragi de fiare cum zice românul, fără indicațiile prețioase ale specialistului în Medicină Sportivă.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

„Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni. La fiecare 6 luni, sportivii sunt nevoiți să își ia această viza fără de care nu pot participa la competiții. Ar fi bine, ar fi indicat, ca și cei care practică sportul de agrement, de întreținere, să treacă pe la cabinetul nostru. Chiar dacă te duci la sală, ai nevoie de o adeverință medicală. Nu ar trebui să facem sport după capul nostru”, ne-a explicat dr. Matei Cristescu.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG, analize de sânge, de efort și, pe viitor, ne-a spus tânărul medic Matei Cristescu, va fi diversificată gama de investigații.

Program Cabinet Medicină Sportivă
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (Policlinică)
Luni-vineri: 08:00-15:00
Programările se fac la numărul de telefon: 0725.789.788

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats