Connect with us

ACTUALITATE

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost mulțumit de cum se prezintă școlile din Răcari

Publicat

pe

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, s-a aflat astăzi, 11 septembrie 2023, în județul Dâmbovița. Înaltul demnitar al Alianței Militare Nord Atlantice a venit pentru a vedea unitățile industriale de producere a armamentului. Asta fiindcă, singur a afirmat, mulți poate se întreabă ce caută Geoană în județ.

Și, cum s-a întâmplat ca deplasarea să se nimerească în prima zi a noului an școlar, Mircea Geoană a ales, de pe traseu, să participe la festivitățile de deschidere la Școala Gimnazială de la Ghergani și la Liceului Teoretic „Ion Ghica” din Răcari. A spus secretarul adjunct NATO că a ajuns la Răcari printr-un accident fericit. Există și din astea! Un prieten de al său de-o viață a aflat că vine în Dâmboviţa și i-a sugerat că trebuie să meargă neapărat pe la Răcari, fiindcă aici sunt niște oameni excepționali.

A mai precizat Mircea Geoană în fața celor care au participat la deschiderea Anului școlar 2023-2024 la Ghergani că a vrut să vadă cum se prezintă învățământul în satele României, în orașele mai mici, că avem o problemă cu educația, cu abandonul școlar. Dacă în localitățile urbane mari lucrurile merg un pic mai bine, în rest, situația este mai complicată. Așa că, după cum a mărturisit demnitarul de față cu primarul Marius Caravețeanu, cu cadrele didactice și cu elevii, a venit în orașul Răcari nu să vorbească prea mult, ci să vadă, iar ceea ce a văzut pare că l-a mulțumit. A spus că este geambaș vechi și a sesizat rapid că are de-a face cu o comunitate vibrantă.

„Aici este un nucleu de excelență, un loc unde copiii aceștia vor avea un viitor. Pentru că aici, la Ghergani, astăzi, punem bazele șantierelor viitorului. Cum sădim astăzi, așa vom avea mâine”, a adăugat Mircea Geoană.

A mai vorbit secretarul general adjunct NATO dar nu mult, după cum s-a exprimat, despre sacrificiul părinților, despre greutățile cu care aceștia se confruntă, despre viața complicată pe care o ducem. Mulți români pleacă la muncă în străinătate, iar copiii rămân singuri acasă.

„Încurajarea mea și într-un fel ambiția mea este să redăm copiilor noștri șansa de a face școală. Dacă faci școală, ai viitor. Trebuie ca fiecare copil al acestei țări să poată fi in situația de a se duce oriunde în lumea asta, să aibă o șansă să fie cel mai bun. O națiune fără educație bună nu are viitor. Națiunea noastră nu are voie să se dea bătută”, a spus Mircea Geoană, după care le-a urat copiilor și cadrelor didactice să aibă un an școlar încărcat de realizări.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă

Publicat

pe

Una dintre problemele mari cu care s-a confruntat mulți ani Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște a fost reprezentată de lipsa medicilor pentru anumite specialități. Prin implicare, căutare, perseverență, comunicare și negociere, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Spitalului Județean de Urgență, respectiv președintele Corneliu Ștefan și managerul Claudiu Dumitrescu, au reușit să depășească această barieră a neprevăzutului și incertitudinii și să aducă la Târgoviște medici de calitate, în majoritate tineri dispuși să-și creeze aici o carieră, să se pună în slujba pacienților cu dedicație, în cam toate specializările.

Acest proces de atragere a cadrelor medicale către Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă. În afară de dotările excepționale care există și de cele care vor urma, medicii care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgoviște au realizat rapid că există aici o echipă omogenă, distinsă, că există colaborare și transparență decizională. Meritul pentru acest climat echilibrat, de colaborare, este al managerului Claudiu Dumitrescu. A spus că vrea o echipă medicală puternică la spitalul din Târgoviște și iată că s-a înfiripat! Și, ce este important în tot acest circuit al dezvoltării componentei umane la nivelul unității medicale, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost mereu aproape, decisă să sprijine total sistemul sanitar dâmbovițean.

De curând, la Spitalul Județean din Târgoviște, în Policlinică, s-a redeschis luna aceasta, după o lungă perioadă, un cabinet de Medicină Sportivă, despre care mulți spuneau că nu mai este posibil așa ceva. Sunt puține instituții medicale din regiunea de sud a țării care se pot lăuda că au în structură o asemenea componentă.

Dr. Matei Cristescu – specializare Medicină Sportivă

Tânărul medic al cărui cabinet a fost luat cu asalt încă din primele zile de dâmbovițeni și nu numai, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Dr. Matei Cristescu ne-a făcut o impresie bună de la prima întâlnire. Este deschis, politicos, zâmbitor. Pregătit să facă față oricăror provocări profesionale, să răspundă exigențelor impuse de profesia sa, de colectivul căruia i s-a alăturat.

Era deja coadă la ușa cabinetului aflat în Policlinica din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște. Am aflat că lista cu programări este plină. De consultațiile și recomandările medicului de Medicină Sportivă au nevoie sportivii profesioniști și amatori, persoanele care vor să practice o anumită disciplină sportivă în afara ariei competiționale, dar și copiii, tinerii, adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness. Nu este indicat să te apuci să lucrezi la aparate de forță, să tragi de fiare cum zice românul, fără indicațiile prețioase ale specialistului în Medicină Sportivă.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

„Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni. La fiecare 6 luni, sportivii sunt nevoiți să își ia această viza fără de care nu pot participa la competiții. Ar fi bine, ar fi indicat, ca și cei care practică sportul de agrement, de întreținere, să treacă pe la cabinetul nostru. Chiar dacă te duci la sală, ai nevoie de o adeverință medicală. Nu ar trebui să facem sport după capul nostru”, ne-a explicat dr. Matei Cristescu.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG, analize de sânge, de efort și, pe viitor, ne-a spus tânărul medic Matei Cristescu, va fi diversificată gama de investigații.

Program Cabinet Medicină Sportivă
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (Policlinică)
Luni-vineri: 08:00-15:00
Programările se fac la numărul de telefon: 0725.789.788

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats