Connect with us

Dâmboviţa

Lupii au dat din nou atacul la o fermă din comuna Tătărani

Publicat

pe

Sâmbătă noaptea, lupii au dat din nou atacul la ferma zootehnică a unui gospodar din comuna Tătărani, județul Dâmbovița, situată pe Valea Aninoasei. Fiarele i-au mâncat până acum, în total, cinci juncani. Ne-au mai spus localnicii că o haită de lupi umblă de câțiva ani prin pădurile din jurul localității. Din când în când, sălbăticiunile năvălesc în ogrăzile oamenilor și le mănâncă vitele.

„Când am venit la fermă, am rămas ca trăsnit. Mi-au devorat lupii un tăuraș de toată frumusețea. Nu am mai găsit decât copitele și câteva oase. Este nenorocire. Lupii atacă în haită. După urme, cred că sunt cel puțin 10-12. Nu avem ce le face. Probabil trebuie să stăm adiba, noapte de noapte, pentru a alunga lupii atunci când apar”, ne-a spus fermierul.

Omul s-a plâns și la autoritățile în domeniu. A solicitat luarea unor măsuri pentru a fi stopate atacurile lupilor. Eventual, declanșarea unei campanii de vânătoare. I s-a răspuns că lupii sunt protejați prin lege și nu pot fi împușcați.

„Păi, în condițiile astea, noi ce facem? Mie mi-au produs pagube de câteva zeci de mii de lei. Nimeni nu m-a despăgubit. Ce să fac, să mut ferma? Să ne lăsăm de zootehnie din cauza lupilor și a nepăsării celor care ar trebui să găsească soluții de eradicare a acestui fenomen nedorit?”, se întreabă fermierul de la Tătărani.

Potrivit legii, Agenția pentru Protecția Mediului ar trebui să inițieze demersurile necesare pentru despăgubirea agricultorilor păgubiți.

„Pe mine unul nu mă mulțumesc despăgubirile oferite, pe care este în drept să le primesc. Eu vreau să îmi continui activitatea zootehnică în condiții de siguranță și protecție. Este o tradiție, o afacere de familie. Cred că ar trebui să se aprobe vânatul fiarelor care ne devastează ferma, altfel nu se poate”, a mai adăugat, indignat, proprietarul fermei care a fost atacată de lupi în mai multe rânduri.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Cumplită este de cele mai multe ori neatenția participanților la traficul rutier. Nici nu știi când dai cu oiștea în gard sau te trezești, Doamne ferește, pe un pat de spital cu leziuni care îți vor afecta tot restul vieții. Totul de la o clipă de neatenție.

Un asemenea episod s-a consumat astăzi, 16 aprilie 2024, în orașul Pucioasa. Un motociclist de 46 de ani, din Fieni, a ajuns la spital după ce a fost victima unui accident neobișnuit. Bărbatul se afla în deplasare când, la un moment dat, s-a deschis portiera unei mașini staționate. Motociclistul nu a mai putut evita coliziunea, s-a dezechilibrat și s-a răsturnat pe șosea.

Ușa autoturismului fusese deschisă de un bărbat de 46 de ani, din Pucioasa, care se afla în habitaclu. Probabil i se făcuse cald sau voia să coboare și nu a fost atent la traficul din jur.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Incredibil! Bărbat lovit mortal de o mașină Școala. S-a întâmplat în comuna Comișani

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 60 de ani din Lazuri, comuna Comișani, a decedat în urma unui accident mai puțin obișnuit. Omul a fost lovit de un autoturism Școala, la volanul căruia se afla un cursant de 17 ani. Instructorul auto, de 47 de ani, din Greci, comuna Petrești, era în mașină cu elevul.

În prima fază, poliția ne-a informat că pietonul a fost rănit și a ajuns la spital. Ușor, grav, nu s-a mai precizat. Am aflat ulterior că bietul om nu a mai putut fi salvat și a decedat.

Poliția are o misiune dificilă: aceea de a afla cine se face vinovat de producerea acestei tragedii. Sunt rare cazurile când autoturismele școală omoară oameni. De obicei, circulă prudent și cu atenție sporită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite