Connect with us

ACTUALITATE

„Topul firmelor din județul Dâmbovița”, ediția aniversară 30

Publicat

pe

Aseară, la Complexul Nova 2 din Târgoviște, lumea bună a afacerilor din județul Dâmbovița a fost invitată la „Topul Firmelor”, ediția 2023. Una aniversară. 30 de ani de la prima manifestare de acest tip. Evenimentul a fost organizat de Cameră de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița. Amfitrionul serii a fost președintele acestei instituții, suport excepțional pentru antreprenorii dâmbovițeni și comunicator excelent, Valentin Calcan.

Pe parcursul câtorva ore, intercalate cu pauze muzicale, firmele de anvergură au fost premiate pentru rezultatele obținute în 2023. Un an dificil din punct de vedere social și economic, dar care, așa cum a reieșit din bilanțurile analizate de specialiștii Camerei de Comerț, a fost depășit cu bine. Președintele Valentin Calcan a precizat că, anul acesta, pe lângă festivitatea de premiere a excelenței în afaceri, s-a celebrat și împlinirea a 30 de ani de la prima ediție a „Topului Firmelor”. Și, ca un remember dedicat evenimentului, în holul de la intrare a fost organizată o expoziție fotografică inedită. O incursiune în timp, imagini în care au fost surprinși, evident ceva mai tineri, cam aceiași oameni de afaceri dâmbovițeni care, în timp, și-au împlinit afacerile și preocupările în domeniul economic.

În stilu-i calm, amabil, echilibrat, președintele Valentin Calcan a mulțumit tuturor pentru prezență, pentru rezultatele obținute, pentru faptul că, prin contribuția și eficiența lor managerială, au adus plus valoare județului, societății în ansamblu. Aceleași mulțumiri le-au primit și reprezentanții administrației publice locale și județene, politicienii aflați în sală, de data această într-un număr parcă mai mic. Îi nominalizăm aici pe președintele Consiliului Județen Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinta Luciana Cristea, prefectul Claudia Gilia, subprefecții Adrian Chițescu și Ioan Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Marian Țachianu și Daniel Blaga.

A spus Valentin Calcan, pe bună dreptate pentru vremurile acestea, că mediul de afaceri, antreprenoriatul, fără politic și administrativ, nu poate să existe. Dar și viceversa este valabilă. Președintele Camerei de Comerț a ținut să menționeze că, în ultimii ani, rezultatele bune pe linie de implicare, proiecte și comunicare au fost obținute și datorită parteneriatului excelent dintre instituția pe care o conduce, Consiliul Județean Dâmbovița și Instituția Prefectului.

A mai vorbit Valentin Calcan, într-un rezumat cronologic, despre cei 30 de ani scurși, despre cei care au condus Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița. A mulțumit și reprezentanților firmelor partenere, care au contribuit la organizarea evenimentului.

Președintele Consiliului Județen Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cel mai important partener al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, implicat total în activitățile de dezvoltare a mediului de afaceri dâmbovițean, în procesul de modernizare a infrastructurii județului în absolut toate domeniile și implicit în sporirea conceptului de civilizație și prosperitate a tuturor cetățenilor, a spus că astfel de evenimente sunt importante pentru mediatizarea tuturor oamenilor de afaceri de succes din județ și, nu în ultimul rând, pentru mediatizarea sprijinului acordat de autoritățile din Dâmbovița antreprenoriatului local. A concluzionat Corneliu Ștefan că acest parteneriat dezvoltat între Consiliul Județean și Camera de Comerț trebuie, în primul rând, să aducă bunăstare tuturor dâmbovițenilor. La finalul alocuțiunii, Corneliu Ștefan a primit din partea președintelui Camerei de Comerț o diplomă aniversară.

A urmat prima secvență de decernare a premiilor de top. Președintele Consiliului Județen Dâmbovița a avut onoarea de a înmâna primele diplome.

A mai avut un discurs scurt, bine elaborat, în ton cu vremurile și cu scuzele de rigoare ca reprezentat al Guvernului, obligat de recesiune, de criză, să ia unele măsuri nu tocmai plăcute de mediul de afaceri, și prefectul Claudia Gilia. A vorbit prefectul despre oamenii de succes, despre cei care au muncit, au riscat, despre cei care au trebuit să ia măsuri dificile. Claudia Gilia a mai amintit și de șocurile pe care le-a resimțit în ultimii ani mediul de afaceri, probabil invocând nespus perioada dificilă a pandemiei, explozia de pe piața energiei și apoi, ca o completare tristă, războiul din Ucraina. A mai spus Claudiu Gilia că oamenii de afaceri sunt o componentă importantă a ceea ce înseamnă dezvoltarea țării, PIB-ul României. Sectorul economic privat, a adăugat prefectul județului, contribuie la creșterea nivelului de trai al românilor.

A mai venit la microfonul „Topului Firmelor din județul Dâmbovița” și vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, care a transmis celor prezenți mesajul IPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei.

De remarcat la „Topul Firmelor din județul Dâmbovița”, ediția 30, faptul că, de aproape 20 de ani, ca o dovadă a succesului perpetuu, premiile sunt adjudecate cam de aceleași firme, tinerii intră mai greu în top, oamenii de afaceri de calibru, ca de obicei, s-au strâns ciucure în bule separate. Interacțiunea nu prea a existat. Fiecare a stat cuminte la locul său.

De apreciat modul de implicare a întregii echipe a Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Dâmbovița, coordonată de Valentin Calcan, care s-a aflat într-o permanentă conexiune cu toți cei prezenți la Top, fiind atenți la toate detaliile organizării și desfășurării evenimentului.

Au mai oferit o rundă de premii și deputații Carmen Holban și Daniel Blaga. Parlamentarii i-au felicitat pe antreprenorii dâmbovițeni pentru succesele obținute în activitatea economică.

A mai urcat pe podium pentru a înmâna distincții și inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, Marius Lixandru. Șeful acestei instituții aflate într-o permanentă și necesară interacțiune cu societățile de producție din județ, a vorbit despre colaborare, respect, îndatoriri, despre bunele relații și colaborarea dintre entitatea pe care o coordonează și unitățile economice din județ. Marius Lixandru i-a felicitat pe premianții celei de-a 30 ediții a „Topului Firmelor” și le-a urat succes pentru mai departe.

Una peste alta, fără picanterii, mici răutăți cu tentă umoristică, observații de gestică și mimică, ușoare excese ale unora care, sub influențe de moment, și-au adus aminte, nu tocmai ok, de a reproșa că, într-o perioadă, s-a scris de ei ceva urât, a fost un eveniment echilibrat, bine organizat, marca Valentin Calcan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

1 IUNIE 2024: Nu rata activitățile organizate de Camera de Comerț Dâmboviţa pentru copii!

Publicat

pe

Camera de Comerț, industrie și Agricultură Dâmbovița a pregătit și anul acesta activități interesante pentru copii, cu prilejul zilei de 1 iunie.

Prin urmare, sâmbătă – 1 iunie 2024, între orele 10:00 și 13:00, se vor organiza, la sediul Camerei de Comerț Dâmboviţa – Calea Câmpulung , Nr. 6A, Târgoviște, următoarele activități:
– Ateliere de creație: lego, puzzle, desen
– Club de robotică Code School Clubs Targoviste
– Puctură pe față DINI LAND
– Karaoke și Mini Disco
– Festivalul Culorilor. Crează-ți propriul univers cu creta!
– Copiii în acțiune: Întâlnire cu Poliția – Siguranță și distracție
– Multe alte surprize.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Va fi mare sărbătoare pe 26 mai 2024 la Ghimpați (oraș Răcari). Detalii aici

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, Primăria și Consiliul Local Răcari, județul Dâmbovița, organizează, în colaborare cu Asociația Ghimpați 2008, o serie de manifestări cultural-sportive, artistice și religioase prilejuite de împlinirea a 452 de ani de la prima atestare documentară a localității Ghimpați.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite