Connect with us

POLITIC

Se strică liniștea bălții! Eduard Hellving a aruncat o pietricică în apă!

Publicat

pe

Se întâmplă ceva ciudat pe scena politică. După atâta liniște emanată parcă într-un procent ridicat spre patologic dinspre toate palatele, că și cum cuvântul lor nu prea ar mai fi contat, s-a iscat un val mititel. O undă de încercare, de dezmorțire. Cel care a aruncat, deocamdată, cu o pietricică în apă, este fostul director al SRI, liberalul Eduard Hellving.

Fostul șef al SRI a ieșit în spațiul public, dar nu oriunde și nu pentru orișicine, ci pe Twitter, cu un text în care critică actualele măsuri fiscale luate de Guvernul Coaliției PSD-PNL. Dacă este să ținem cont de faptul că tăcutul Iohannis nu a avut până acum niciun comentariu, cineva l-a ținut, putem crede că Hellving este scos pe baricade de echipa de la Cotroceni.

Mesajul transmis nu este unul dur. Doar de atras atenția. Probabil Eduard Helving, dacă nu cumva este purtătorul de voce al președintelui țării, vrea să îi aducă aminte lui Marcel Ciolacu, chiar și colegului Nicolae Ciucă, că el există, ba chiar a revenit în prim-planul politicii românești, atâta câtă este, și își vrea locul.

„Am auzit ieri pe cineva vorbind despre “România ordonată”. Încântat de preocupările carteziene ale vorbitorului, o imagine mi-a apărut brusc în fața ochilor: România ordonată, înălțându-se ca o rachetă la căpătâiul unei abscise plate și cuminți, uitate probabil din prea mult avânt. Problema politică este că fără abscisă (zisă și coordonată), nu se prea poate.

România ordonată nu poate produce puncte în spațiu fără o Românie coordonată. Sau, dacă le produce, vor tâșni doar din arbitrariul cuiva. România are nevoie de echilibru, de axe puternice care să îi definească un loc solid în spațiu. România ordonată, fără să fie și coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conținut… dezordonat. Precum niște covrigi fără o sârmă unificatoare”, a scris Eduard Hellving pe Twitter.

Semnalul lansat de fostul director al SRI ar trebui să îi pună în gardă pe social-democrați. Până la urmă este pentru prima dată când PSD, aflat la putere, invocând niște principii ce țin de salvarea de la dezastru a țării, lovește printr-un set de măsuri grăbite în toată lumea. De la vlădică la opincă. Au noroc social-democrații de la centru cu cele două războaie. Acum mai puțin cu cel din Ucraina și, mai pregnant, cu conflictul din Israel. Lumea, ocupată fiind cu tragismul situației, cu gândul la viitorul nesigur, nu prea mai analizează la rece ce se întâmplă în țară. Cum o să ne schimbe existența ordonanțele șoc al Guvernului.

Întreaga atenție este concentrată pe Orientul Mijlociu. La câteva posturi tv, parcă într-o totală concordie cu puterea, zi de zi, ni se transmit doar scene de război însoțite de titluri de genul „mai este un pas până la al treilea război mondial”, „vine apocalipsa”, „omenirea, la răscruce”, și alte texte de acest gen, care să ne inducă teama aceea primordială pentru plăpânda noastră existență, încât nici nu ne mai pasă cum ne va influența viețile dispariția banilor lichizi și limitarea tranzacțiilor care se pot efectua cu banii fizici. Nici atât prețul alimentelor care o ia razna sau factura la energie! Teama de bomba atomică, de Armachedon este mai intensă. Rade instant celelalte probleme.

Și peste toate acestea apărură Eduard Hellving care strică feng shui-ul puterii cu critica sa ironică, de tip avertisment. Nimic nu este întâmplător!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Comasarea va da votanților șansa să fie mai aproape de proiectul european

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa este unul dintre parlamentarii care susțin procesul de comasare a alegerilor. Spune acesta că oamenii nu mai sunt creduli, neinformați, nehotărâți. Când merg la vot, știu ce au de făcut, au deja conturate opțiunile.

„Comasarea va da șansa votanților să fie mai aproape de proiectul european pentru că motorul alegerilor locale îi va face să intre în contact și să cunoască mai bine atât candidații la europarlamentare, dar și ofertele electorale ale partidelor competitoare.

Eu cred că șansa României este să îngroape butoaiele goale și zgomotoase ale Rusiei, să taie elanul unor politicieni cu biroul pe Facebook, iar cetățenii să își valorifice votul. Fiecare dintre noi avem un singur vot.

Comasarea nu ne dă două voturi, dar ne face să ne realizăm că, pentru a avea primarul bani de proiectele comunei, e nevoie ca europarlamentarul să aibă puterea să îl susțină la Bruxelles, acolo de unde vin miliardele pentru proiectele de dezvoltare. Pentru că doar în ultimii patru ani alocările bruxeleze au adus zeci de miliarde în comunitățile locale și regionale. Prin comasare, noi putem continua acest efort.

Însă, prin zgomotul butoiului gol care e pus să acopere absența oricăror alte proiecte și prin acțiuni hibride, câștigă Rusia. În curând va trebui să facem această alegere. Noi cu România, ei cu Rusia. La final, despre asta e vorba”, a scris Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

PNL Târgoviște propune acordarea unui stimulent de 1.500 lei pentru nou-născuți

Publicat

pe

Consilierul local municipal liberal Dan Alexandru Tică, inspector școlar general adjunct, a lansat in dezbatere publică, prin intermediul rețelelor de socializare, o inițiativă pe care își dorește să o depună spre a fi adoptată în CLM Târgoviște. Alesul PNL propune acordarea unui stimulent financiar în sumă de 1.500 de lei pentru nou-născuții din Târgoviște.

„Scăderea natalității, dar și migrația tinerilor pentru un loc de muncă în alte orașe sau străinătate sunt fenomene îngrijorătoare. Stimulentul îi va ajuta pe părinți pentru a face faţă cheltuielilor necesare imediat după nașterea copilului. Cu susținerea tuturor colegilor consilieri municipali liberali, lansez proiectul în dezbatere publică și aștept părerile și sugestiile dumneavoastră”, spune consilierul PNL Târgoviște – Dan Alexandru Tică.

Un astfel Consilierul local municipal liberal Dan Alexandru Tică, inspector școlar general adjunct, a lansat in dezbatere publică, prin intermediul rețelelor de socializare, o inițiativă pe care își dorește să o depună spre a fi adoptată în CLM Târgoviște. Alesul PNL propune acordarea unui stimulent financiar în sumă de 1.500 de lei pentru nou-născuții din Târgoviște.

„Scăderea natalității, dar și migrația tinerilor pentru un loc de muncă în alte orașe sau străinătate sunt fenomene îngrijorătoare. Stimulentul îi va ajuta pe părinți pentru a face faţă cheltuielilor necesare imediat după nașterea copilului. Cu susținerea tuturor colegilor consilieri municipali liberali, lansez proiectul în dezbatere publică și aștept părerile și sugestiile dumneavoastră”, spune consilierul PNL Târgoviște – Dan Alexandru Tică.

Un proiect similar a fost deja votat de Consiliul Local Titu, la inițiativa primarului PNL Traian Niculae, iar programul „Trusou pentru nou-născuți” se implementează începând cu acest an, suma acordată ridicându-se la 2.000 de lei, în tichete valorice de câte 100 de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite