Connect with us

ACTUALITATE

Sute de credincioși au participat la slujba de târnosire a Bisericii Bărbulețu

Publicat

pe

Sute de credincioși din Bărbulețu și din celelalte comune de pe Valea Dâmboviței au participat, astăzi – 5 noiembrie 2023, la slujba de târnosire a bisericii din deal, după cum o numesc oamenii locului.

Înălțarea lăcașului de închinăciune a început în 2016, prin strădania preoților Iulian Voicu, Marian Badea și Mihai Bucurică și a întregii comunități. Inițiativa ridicării sfântului așezământ creștin ortodox i-a aparținut Înalt Prea Sfinției Sale Nifon, arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei.

Biserica are o turlă principală deasupra naosului și două turle secundare deasupra pronaosului. Pictura interioară a fost executată în tehnica frescă, icoanele de către pictorul Oprea Olteanu din Târgoviște, iar catapeteasma, din lemn de stejar, de către preotul Ionel Dănilă, din județul Vrancea. Pentru definitivarea lucrărilor s-a primit sprijin financiar din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria și Consiliul Local Bărbulețu. Au mai contribuit la construirea bisericii diferiți donatori, cetățeni din localitate.

Slujba de târnosire a fost oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Nifon, arhiepiscopului și mitropolitul Târgoviștei, alături de care s-au aflat vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, alți prelați ai Arhiepiscopiei și preoți parohi din localitățile de pe Valea Dâmboviței.

 

Au fost prezenți la Bărbulețu, la Sfânta Slujbă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, primarul localității Bărbulețu – Marian Alexe, deputații Carmen Holban și Radu Popa, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, viceprimarul Târgoviștei – Cătălin Rădulescu, consilierul județean Mihai Istrate, alți reprezentanți ai autorităților publice locale și județene. Nu au lipsit de la acest înălțător eveniment președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița – Gheorghe Popa și reprezentantul pensionarilor de pe Valea Dâmboviței – Napoleon Dobra.

Biserica are hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite