Connect with us

Dâmboviţa

Titus Corlățean a participat la conferința „United4Moldova” organizată la Chișinău

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean a participat astăzi, alături de președinții comisiilor de politică externă, de cei ai afacerilor europene din parlamentele naționale ale țărilor membre ale Uniunii Europene și de alți colegi senatori și deputați din România, la Conferința europeană „United4Moldova” desfășurată la Chișinău.

Scopul principal al acestei întâlniri la nivel înalt l-a reprezentat susținerea politică pentru adoptarea de către Consiliul European a deciziei de a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova înainte de sfârșitul acestui an. S-a discutat totodată și despre susținere politică similară pentru negocierile cu Ucraina.

„În intervenția mea ca vorbitor principal la conferință nu am uitat Georgia, care trebuie menținută în echipa din Parteneriatul Estic ce se apropie de UE. Am cerut, în numele României, acordarea la același Consiliu European a statutului de candidat la Uniunea Europeană pentru Georgia. Am anunțat de altfel că am demarat procedurile naționale pentru ca Parlamentul României să adopte în perioada următoare o Declarație politică de susținere a acestor obiective europene pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

O prezență și susținere politică europene foarte bune la conferința de la Chișinău pentru obiectivele Republicii Moldova, care trebuie să facă față în continuare provocărilor permanente politice, de securitate, media, de dezinformare etc din partea Rusiei, care folosește sume uriașe de bani încercând să cumpere și să dividă societatea, direct sau prin uneltele lor din unele partide politice din Republica Moldova”, a precizat Titus Corlățean – președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României

Parlamentarul român i-a felicitat pentru reușita conferinței pe Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, și pe Doina Gherman, președinta Comisiei de politică externă și integrare europeană. Participanții la conferința de la Chișinău au adoptat, cu unanimitate, o Rezoluție finală, care include și amendamentele formulate de România, de susținere a Republicii Moldova.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Cumplită este de cele mai multe ori neatenția participanților la traficul rutier. Nici nu știi când dai cu oiștea în gard sau te trezești, Doamne ferește, pe un pat de spital cu leziuni care îți vor afecta tot restul vieții. Totul de la o clipă de neatenție.

Un asemenea episod s-a consumat astăzi, 16 aprilie 2024, în orașul Pucioasa. Un motociclist de 46 de ani, din Fieni, a ajuns la spital după ce a fost victima unui accident neobișnuit. Bărbatul se afla în deplasare când, la un moment dat, s-a deschis portiera unei mașini staționate. Motociclistul nu a mai putut evita coliziunea, s-a dezechilibrat și s-a răsturnat pe șosea.

Ușa autoturismului fusese deschisă de un bărbat de 46 de ani, din Pucioasa, care se afla în habitaclu. Probabil i se făcuse cald sau voia să coboare și nu a fost atent la traficul din jur.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Incredibil! Bărbat lovit mortal de o mașină Școala. S-a întâmplat în comuna Comișani

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 60 de ani din Lazuri, comuna Comișani, a decedat în urma unui accident mai puțin obișnuit. Omul a fost lovit de un autoturism Școala, la volanul căruia se afla un cursant de 17 ani. Instructorul auto, de 47 de ani, din Greci, comuna Petrești, era în mașină cu elevul.

În prima fază, poliția ne-a informat că pietonul a fost rănit și a ajuns la spital. Ușor, grav, nu s-a mai precizat. Am aflat ulterior că bietul om nu a mai putut fi salvat și a decedat.

Poliția are o misiune dificilă: aceea de a afla cine se face vinovat de producerea acestei tragedii. Sunt rare cazurile când autoturismele școală omoară oameni. De obicei, circulă prudent și cu atenție sporită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite