Connect with us

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița: Noua lege a pensiilor va aduce echitatea și va consolida principiul contributivității

Publicat

pe

Guvernul Marcel Ciolacu a aprobat actul normativ privind reforma sistemului de pensii publice din România. Noua lege va aduce echitatea între pensionari și va consolida principiul contributivității – se precizează într-un comunicat transmis de PSD Dâmbovița.

„Cea mai amplă reformă a pensiilor a fost realizată împreună cu experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale, aceștia confirmând că noua lege este sustenanilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România”.

Reforma în sistemul pensiilor, susțin inițiatorii, este deosebit de importantă și pentru salariați, întrucât răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor. Impactul creșterii pensiilor în anul 2024, mai spune PSD, nu va atrage taxe suplimentare. Tocmai de aceea, ministrul Finanțelor are sarcina de a găsi resursele financiare așteptate de români și de a impune disciplina necesară pentru eliminarea risipei.

„Digitalizarea ANAF și creșterea colectării TVA trebuie să reprezinte prioritatea zero a domnului Boloş. Diminuarea cu 10% a evaziunii fiscale ar însemna un plus de 157 de miliarde de lei, sumă din care se acoperă ușor cele 30 de miliarde necesare pentru creșterea pensiilor în 2024 și cele 35 de miliarde din 2025. Trebuie doar voință”, se mai precizează în comunicatul PSD Dâmbovița.

Îi mai asigură social-democrații pe români că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, aplicându-se principiul pensiei mai favorabile. Pensiile care deja sunt peste valoarea rezultată din noua formulă de calcul se vor menține la același nivel.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Cumplită este de cele mai multe ori neatenția participanților la traficul rutier. Nici nu știi când dai cu oiștea în gard sau te trezești, Doamne ferește, pe un pat de spital cu leziuni care îți vor afecta tot restul vieții. Totul de la o clipă de neatenție.

Un asemenea episod s-a consumat astăzi, 16 aprilie 2024, în orașul Pucioasa. Un motociclist de 46 de ani, din Fieni, a ajuns la spital după ce a fost victima unui accident neobișnuit. Bărbatul se afla în deplasare când, la un moment dat, s-a deschis portiera unei mașini staționate. Motociclistul nu a mai putut evita coliziunea, s-a dezechilibrat și s-a răsturnat pe șosea.

Ușa autoturismului fusese deschisă de un bărbat de 46 de ani, din Pucioasa, care se afla în habitaclu. Probabil i se făcuse cald sau voia să coboare și nu a fost atent la traficul din jur.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Incredibil! Bărbat lovit mortal de o mașină Școala. S-a întâmplat în comuna Comișani

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 60 de ani din Lazuri, comuna Comișani, a decedat în urma unui accident mai puțin obișnuit. Omul a fost lovit de un autoturism Școala, la volanul căruia se afla un cursant de 17 ani. Instructorul auto, de 47 de ani, din Greci, comuna Petrești, era în mașină cu elevul.

În prima fază, poliția ne-a informat că pietonul a fost rănit și a ajuns la spital. Ușor, grav, nu s-a mai precizat. Am aflat ulterior că bietul om nu a mai putut fi salvat și a decedat.

Poliția are o misiune dificilă: aceea de a afla cine se face vinovat de producerea acestei tragedii. Sunt rare cazurile când autoturismele școală omoară oameni. De obicei, circulă prudent și cu atenție sporită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite