Connect with us

POLITIC

Inițiativă PNL în sprijinul oamenilor creativi din România: brevetul european cu efect unitar

Publicat

pe

Guvernul României a adoptat, în ședința de săptămâna aceasta, inițiativa legislativă prezentată de ministrul Justiției, Alina Gorghiu (PNL), cu privire la brevetul european cu efect unitar. Actul normativ urmează acum să fie dezbătut în Parlament.

Concret, spune ministrul Alina Gorghiu, este vorba despre o lege care le va asigura deținătorilor de brevete de invenție protecție pe teritoriul tuturor țărilor europene printr-o singură solicitare, spre deosebire de momentul.actual când se depune cerere și se plătesc taxe în fiecare stat. Rezultă așadar că, odată schimbată legislația, se reduc considerabil și cheltuielile pentru protejarea invențiilor.

„Această inițiativă de factură liberală este un sprijin pentru toți oamenii creativi, deștepți din România, pentru cercetarea românească, un sprijin extraordinar pentru întreprinderile mici din România și pentru comerțul firmelor din România.

Proprietarul unei invenții, de la momentul la care va fi adoptată această lege, va face solicitare pentru protecția brevetului său o singură dată la nivel european. Acum trebuie să facă această solicitare în fiecare stat european pentru a putea să-i fie protejată invenția, pentru a putea să obțină brevet.

Acest sistem de brevetare, prin legislația pe care o modificăm, implică și o reducere semnificativă a taxelor de brevetare la nivel european. Până acum, dacă doreai să-ți înregistrezi un brevet, taxele erau prohibitive, extrem de mari.

Încurajăm prin această inițiativă mediul de afaceri din România, institutele de cercetare, întreprinderile mici și mijlocii. Practic, mediul de afaceri are următoarele avantaje. În primul rând, se promovează inovația națională. În al doilea rând, asigurăm o protecție sporită la nivel european, cu efect unitar, pentru toți românii care doresc această protecție pentru brevetele lor și, trei, asigurăm condiții normale, la standarde europene, pentru dezvoltarea inovării în România.

Pe scurt, este vorba despre ratificarea unui acord în materie de brevete, dat spre semnare în februarie 2013, un proiect blocat în România de foarte mulți ani și pe care astăzi reușim să-l deblocăm”, a declarat ministrul Justiției – Alina Gorghiu (PNL).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Comasarea va da votanților șansa să fie mai aproape de proiectul european

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa este unul dintre parlamentarii care susțin procesul de comasare a alegerilor. Spune acesta că oamenii nu mai sunt creduli, neinformați, nehotărâți. Când merg la vot, știu ce au de făcut, au deja conturate opțiunile.

„Comasarea va da șansa votanților să fie mai aproape de proiectul european pentru că motorul alegerilor locale îi va face să intre în contact și să cunoască mai bine atât candidații la europarlamentare, dar și ofertele electorale ale partidelor competitoare.

Eu cred că șansa României este să îngroape butoaiele goale și zgomotoase ale Rusiei, să taie elanul unor politicieni cu biroul pe Facebook, iar cetățenii să își valorifice votul. Fiecare dintre noi avem un singur vot.

Comasarea nu ne dă două voturi, dar ne face să ne realizăm că, pentru a avea primarul bani de proiectele comunei, e nevoie ca europarlamentarul să aibă puterea să îl susțină la Bruxelles, acolo de unde vin miliardele pentru proiectele de dezvoltare. Pentru că doar în ultimii patru ani alocările bruxeleze au adus zeci de miliarde în comunitățile locale și regionale. Prin comasare, noi putem continua acest efort.

Însă, prin zgomotul butoiului gol care e pus să acopere absența oricăror alte proiecte și prin acțiuni hibride, câștigă Rusia. În curând va trebui să facem această alegere. Noi cu România, ei cu Rusia. La final, despre asta e vorba”, a scris Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

PNL Târgoviște propune acordarea unui stimulent de 1.500 lei pentru nou-născuți

Publicat

pe

Consilierul local municipal liberal Dan Alexandru Tică, inspector școlar general adjunct, a lansat in dezbatere publică, prin intermediul rețelelor de socializare, o inițiativă pe care își dorește să o depună spre a fi adoptată în CLM Târgoviște. Alesul PNL propune acordarea unui stimulent financiar în sumă de 1.500 de lei pentru nou-născuții din Târgoviște.

„Scăderea natalității, dar și migrația tinerilor pentru un loc de muncă în alte orașe sau străinătate sunt fenomene îngrijorătoare. Stimulentul îi va ajuta pe părinți pentru a face faţă cheltuielilor necesare imediat după nașterea copilului. Cu susținerea tuturor colegilor consilieri municipali liberali, lansez proiectul în dezbatere publică și aștept părerile și sugestiile dumneavoastră”, spune consilierul PNL Târgoviște – Dan Alexandru Tică.

Un astfel Consilierul local municipal liberal Dan Alexandru Tică, inspector școlar general adjunct, a lansat in dezbatere publică, prin intermediul rețelelor de socializare, o inițiativă pe care își dorește să o depună spre a fi adoptată în CLM Târgoviște. Alesul PNL propune acordarea unui stimulent financiar în sumă de 1.500 de lei pentru nou-născuții din Târgoviște.

„Scăderea natalității, dar și migrația tinerilor pentru un loc de muncă în alte orașe sau străinătate sunt fenomene îngrijorătoare. Stimulentul îi va ajuta pe părinți pentru a face faţă cheltuielilor necesare imediat după nașterea copilului. Cu susținerea tuturor colegilor consilieri municipali liberali, lansez proiectul în dezbatere publică și aștept părerile și sugestiile dumneavoastră”, spune consilierul PNL Târgoviște – Dan Alexandru Tică.

Un proiect similar a fost deja votat de Consiliul Local Titu, la inițiativa primarului PNL Traian Niculae, iar programul „Trusou pentru nou-născuți” se implementează începând cu acest an, suma acordată ridicându-se la 2.000 de lei, în tichete valorice de câte 100 de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite