Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița a câștigat Gala „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia”

Publicat

pe

Faptul că județul Dâmbovița, implicit municipiul Târgoviște, au fost alese ca loc de desfășurare a Galei „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia este o dovadă clară a recunoașterii calității manageriale a celor ce conduc județul, a implicării autorităților locale și județene în elaborarea și materializarea unor proiecte cu finanțare nerambursabilă ce au avut ca țintă dezvoltarea comunităților, a confortului și civilizației în ton cu cerințele europene.

Gala s-a desfășurat vineri, 24 noiembrie 2023, având ca locație superba sală a Cinematografului „Independența” din Târgoviște. La concursul regional organizat de Agenția de Dezvoltare Sud-Muntenia, județul Dâmbovița a fost înscris cu trei proiecte, toate desemnate câștigătoare.

Din cele 12 categorii ale concursului, 8 locuri I au fost ocupate de investiții cu fonduri neramburabile implementate în județul Dâmbovița. Pe domenii, cele trei proiecte ale Consiliului Județean Dâmbovița s-au situat pe primul loc. Unul la capitolul Monumente Istorice, respectiv „Impulsionarea dezvoltării Județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Municipiul Târgoviște”. Al doilea la Infrastructură Rutieră. Aici vorbim despre megaproiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport din Județul Dâmbovița prin modernizarea drumurilor județene DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B pe traseul limită Județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită Județ Ilfov”. La Sănătate a fost nominalizat „Extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului județean de urgență Târgoviște”.

„Primăria Târgoviște, Primăria Pucioasa și Primăria Aninoasa au ocupat, la rândul lor, primul loc în domenii de investiții prin care reușesc să schimbe viața locuitorilor lor. Îi felicit pe toți cei înscriși în acest concurs și pe toți cei care au reușit să implementeze proiecte europene! Nu este un lucru ușor să atragi fonduri nerambursabile și să duci la bun-sfârșit investiții care aduc un plus în viața comunităților locale sau în businessul în care activezi.

Mă bucur că județul Dâmbovița a fost gazda acestui eveniment de anvergură pentru regiuna noastră. Acest lucru poate vine și ca urmare a faptului că am fost serioși și consecvenți la atragerea de fonduri nerambursabile în anteriorul program financiar, consecința directă fiind că suntem județ campion în regiune.

Mulțumesc domnului Liviu Mușat pentru sprijinul acordat în calitate de director al ADR Sud Muntenia și tuturor invitaților care au participat la Gala „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia”, a fost mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

La acest eveniment inedit, alături de Liviu Mușat – directorul ADR Sud Muntenia și de Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița s-au aflat Cristian Daniel Stan – primarul Municipiului Târgoviște, ÎPS Nifon – Mitropolit și Arhiepiscop al Târgoviștei, senatorii Titus Corlățean și Virgil Guran, deputații Marian Țachianu și Radu Popa, secretarul general adjunct al Guvernului – Adrian Țuțuianu, Ionuț Săvoiu – ministru secretar de stat în Ministerul Transporturilor, președintele AFM – Laurențiu Neculăescu, președinți de consilii județene și primari din Regiunea Sud-Muntenia.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Sălcioara: Școala Bănești și Căminul Cultural Ghinești, două investiții ce vor fi finalizate anul acesta

Publicat

pe

Valentin Pârvu, edilul comunei Sălcioara, județul Dâmbovița, ne-a convins, și nu de acum, că nu este tocmai ușor să conduci o localitate formată din 8 sate risipite într-un teritoriu vast, cu distanțe de kilometri de la o așezare la alta, cu potențial economic redus, cu investitori puțini și cu o populație în regres. Asta fiindcă tinerii au ales să plece la oraș sau să își încerce norocul în străinătate. Și totuși Valentin Pârvu nu a disperat. A mers înainte și va merge încă un mandat, fiindcă știe ce are de făcut și, mai ales, vrea să își ducă la capăt proiectele pe care le-a conturat și pus în practică cu foarte mare dificultate.

În următoarea perioadă, ne-a spus edilul de la Sălcioara, fiindcă vine vremea bună, se vor relua lucrările la două obiective importante, repere ale identității și rezistenței peste timp a acestei comunități. Vorbim despre Școala Gimnazială din satul de centru – Bănești și despre Căminul Cultural din Ghinești. Așa cum a fost pornită construcția școlii, o combinație arhitecturală plăcută între tradițional și modern, cu siguranță, unitatea va fi la finalul lucrărilor una dintre cele mai frumoase din zonă. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Va fi o școală frumoasă, mare, cu 16-17 săli de clasă și laboratoare. În conexiune cu clădirea școlii, va fi și o sală de sport modernă. Am gândit să o construim aici, în Bănești, în satul de centru, pentru a ne fi mai ușor cu transportul tuturor copiilor din comună”, ne-a precizat primarul Valentin Pârvu.

Școala din Sălcioara va beneficia și de dotări moderne, calculatoare și alte elemente de informatică ultra necesare procesului educativ, care vor fi achiziționate prin Programul de dotare al școlilor din județ inițiat de Consiliul Județean Dâmbovița. La unitatea de învățământ de la Bănești-Sălcioara vor studia peste 200 de copii.

„Suntem mulțumiți de cum va ieși școala noastră. Chiar dacă lucrările au durat mai mult, avem promisiunea constructorului că, în toamna acestui an, școala va fi dată în folosință. La fel, ne-am propus ca, în câteva luni, să putem finaliza lucrările și la Căminul Cultural din Ghinești. Acest proiect l-am derulat cu finanțare prin Compania Națională de Investiții. Tot ceea ce întreprindem este pentru cetățenii acestei comune, pentru prezent și pentru viitor”, spune edilul comunei Sălcioara – Valentin Pârvu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 29 februarie 2024

Publicat

pe

De

Consiliul Local Municipal Târgoviște se va întruni, joi – 29 februarie 2024, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având pe ordinea de zi următoarele proiecte de hotărâre:

Ordinea de zi inițială a fost suplimentată cu încă două proiecte de hotărâre:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite