Connect with us

SOCIAL

Ministrul Agriculturii: Tradiția sacrificării porcului în gospodărie se păstrează

Publicat

pe

În ultimul timp, se aruncă pe piața informațională tot felul de bombițe care produc agitație în opinia publică, mai ales în comunitățile din mediul rural. Ați ghicit! Sunt atacate tradițiile, obiceiurile transmise din generație în generație. Evident, acum, în pragul sărbătorilor de Crăciun, Legea Porcului a făcut cea mai mare vâlvă. Tot soiul de interpretări, de speculații, de interpretări, bineînțeles, toate izvorâte din respectivul act normativ, neexplicat așa cum ar fi trebuit de autoritățile competente.

Oamenii au înțeles că nu mai au voie să sacrifice porcii în gospodărie, că au nevoie de tot soiul de avize și condiții speciale, că nu se mai permite să comercializeze nicio bucată de carne, că nu le mai este permis să îi transporte etc. Jale mare!

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a postat ieri pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care a dorit să liniștească populația. A scris demnitarul că românii își pot comercializa porcii crescuți în gospodării, atât în perioada Crăciunului, cât și pe tot parcursul anului. Au nevoie doar de avizul gratuit de la medicul veterinar care să ateste că animalul nu este bolnav.

„Am explicat, din nou, la un târg de produse românești, la o șezătoare cu jurnaliștii, că nimeni nu va putea să interzică românilor să crească, să sacrifice și să vândă porcul din gospodărie! Păstram tradiția și fiecare român sărbătorește românește de Crăciun”, a spus Florin Barbu – ministrul Agriculturii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Trei tineri au incendiat un bărbat pe ulița satului!

Publicat

pe

Un bărbat de 54 de ani, din Stoenești, Vâlcea, a fost incendiat de mai mulți tineri, pe o stradă din sat. Fapta a fost surprinsă de camera de supraveghere a unei case din apropiere, iar filmulețul a fost postat pe TikTok. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 13 februarie 2024.

Potrivit Adevărul, unul dintre tineri îi distrage atenția bărbatului, aratându-i ceva pe telefon, iar ceilalți doi aruncă, de lângă un gard, o substanță spre victimă, precum gazul dintr-un spray sub presiune, și aproape imediat haina acestuia ia foc. În cadrul apare un al patrulea tânăr, se aud strigăte de spaimă și apoi se vede cum băieții sar să stingă flăcările.

IPJ Vâlcea a comunicat că bărbatul incendiat nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și  că agresorii au fost identificați și amendați penal. Aceștia ar fi declarat că au vrut să-i joace o festă consăteanului lor, despre care știau că are probleme cu alcoolul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

SOCIAL

Cafea cu sau fără zahăr? Ce spun românii

Publicat

pe

Sursa foto: temananc.ro

Un sondaj online realizat pe un eșantion de 2.193 de persoane care au accesat site-ul TeMananc.ro arată că 52% dintre români preferă cafeaua fără zahăr, 32% o aleg pe cea cu zahăr și 16% nu consumă deloc cafea.

Dacă ne raportăm la domiciliul celor care au răspuns la întrebări, municipiul București se remarcă prin cel mai mare număr de consumatori de cafea fără zahăr, aproximativ 65%, în timp ce Constanța are cel mai mare procent de non-consumatori de cafea, aproximativ 25%.

În Cluj-Napoca, preferințele sunt împărțite aproape egal, cu o ușoară înclinare către cafeaua fără zahăr (55%). Iașiul și Timișoara arată o preferință mai mare pentru cafeaua cu zahăr, în jur de 60% din respondenți optând pentru această variantă.

Când vine vorba de vârstă, sondajul a arătat că interesul pentru cafeaua cu zahăr scade semnificativ în rândul tinerilor cu vârste între 18 și 35 de ani, în timp ce persoanele peste 55 de ani prezintă o preferință mai mare pentru cafeaua fără zahăr (65%), precum și un procentaj mai mare de non-consumatori (20%).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite