Connect with us

POLITIC

Vor pica alegerile parlamentare pe 1 decembrie 2024?

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Apar probleme în paradis. Adică, în ograda guvernării. Liberalii, prin vocea generalului Ciucă, ar dori alegeri comasate. S-a exprimat militarul liberal că ar fi prea obositor cinci rânduri de alegeri. Nu a spus-o clar. A aruncat pe uliță ideea, așa, peste gard, să vadă dacă o înghite cineva sau măcar dacă o să o latre. Chestie de strategie. Ce-i drept, a la grosso!

PSD nu este de acord cu servitul la ghiveci al scrutinului electoral. Și, pe bună dreptate, vă dați seama ce ar însemna pentru bietul alegător să primească o dată un snop de buletine de vot? Te mai poți încrede, în asemenea condiții, în corectitudinea și respectarea clară a opțiunilor politice? Nu. Așa că, mai bine toate la rândul lor!

Primarii sigur nu vor să intre într-o asemenea amestecătură. Cu siguranță, nici prezumtivii parlamentari. Emoțiile, amestecate cu graba și dorința de a pune ștampila pe favoriți, pot duce la eșec…

Europarlamentarele se vor desfășura la începutul lunii iunie, urmează o pauză lungă, să nu zic de campanie electorală plus un pic de vacanță, până la alegerile locale din septembrie, apoi vine potopul. Parlamentarele și prezidențialele.

Ideea comasării a lansat-o Lucian Bode, secretarul general PNL. A invocat acesta inclusiv motivații legate de cheltuieli mari pentru patru rânduri de alegeri. Ca să vezi!

Am mai auzit una bună! Marcel Ciolacu, într-un moment probabil de oboseală acumulată în vizita peste Ocean, a afirmat că vom avea alegeri parlamentare și prezidențiale la sfârșitul lunii noiembrie. Cum? Când?

Primul tur al bătăliei pentru Cotroceni, în ultima duminică din noiembrie, adică pe 24, apoi vine turul doi pe 8 decembrie. Și parlamentarele? Între tururile de la prezidențiale? Dacă pică fix de 1 decembrie, Ziua Națională? Nu cumva se pun turte dulci în coșulețele partidelor naționaliste, gen AUR, ce-o mai fi și ce mai iese până atunci? Cum s-ar desfășura alegerile de 1 decembrie când intervin alte reguli, alte tipuri de manifestări? Vedem, poate drege premierul problema. Asta, dacă nu se vrea, dintr-un instinct patriotard, să fie dedicate alegerile Zilei Naționale. Ar fi o premieră mondială!

PS. Dacă nu apar surprize între timp, și noi suntem țara surprizelor, în turul doi de la prezidențiale, se vor duela Ciolacu și Simion!
Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Comasarea va da votanților șansa să fie mai aproape de proiectul european

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa este unul dintre parlamentarii care susțin procesul de comasare a alegerilor. Spune acesta că oamenii nu mai sunt creduli, neinformați, nehotărâți. Când merg la vot, știu ce au de făcut, au deja conturate opțiunile.

„Comasarea va da șansa votanților să fie mai aproape de proiectul european pentru că motorul alegerilor locale îi va face să intre în contact și să cunoască mai bine atât candidații la europarlamentare, dar și ofertele electorale ale partidelor competitoare.

Eu cred că șansa României este să îngroape butoaiele goale și zgomotoase ale Rusiei, să taie elanul unor politicieni cu biroul pe Facebook, iar cetățenii să își valorifice votul. Fiecare dintre noi avem un singur vot.

Comasarea nu ne dă două voturi, dar ne face să ne realizăm că, pentru a avea primarul bani de proiectele comunei, e nevoie ca europarlamentarul să aibă puterea să îl susțină la Bruxelles, acolo de unde vin miliardele pentru proiectele de dezvoltare. Pentru că doar în ultimii patru ani alocările bruxeleze au adus zeci de miliarde în comunitățile locale și regionale. Prin comasare, noi putem continua acest efort.

Însă, prin zgomotul butoiului gol care e pus să acopere absența oricăror alte proiecte și prin acțiuni hibride, câștigă Rusia. În curând va trebui să facem această alegere. Noi cu România, ei cu Rusia. La final, despre asta e vorba”, a scris Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

PNL Târgoviște propune acordarea unui stimulent de 1.500 lei pentru nou-născuți

Publicat

pe

Consilierul local municipal liberal Dan Alexandru Tică, inspector școlar general adjunct, a lansat in dezbatere publică, prin intermediul rețelelor de socializare, o inițiativă pe care își dorește să o depună spre a fi adoptată în CLM Târgoviște. Alesul PNL propune acordarea unui stimulent financiar în sumă de 1.500 de lei pentru nou-născuții din Târgoviște.

„Scăderea natalității, dar și migrația tinerilor pentru un loc de muncă în alte orașe sau străinătate sunt fenomene îngrijorătoare. Stimulentul îi va ajuta pe părinți pentru a face faţă cheltuielilor necesare imediat după nașterea copilului. Cu susținerea tuturor colegilor consilieri municipali liberali, lansez proiectul în dezbatere publică și aștept părerile și sugestiile dumneavoastră”, spune consilierul PNL Târgoviște – Dan Alexandru Tică.

Un astfel Consilierul local municipal liberal Dan Alexandru Tică, inspector școlar general adjunct, a lansat in dezbatere publică, prin intermediul rețelelor de socializare, o inițiativă pe care își dorește să o depună spre a fi adoptată în CLM Târgoviște. Alesul PNL propune acordarea unui stimulent financiar în sumă de 1.500 de lei pentru nou-născuții din Târgoviște.

„Scăderea natalității, dar și migrația tinerilor pentru un loc de muncă în alte orașe sau străinătate sunt fenomene îngrijorătoare. Stimulentul îi va ajuta pe părinți pentru a face faţă cheltuielilor necesare imediat după nașterea copilului. Cu susținerea tuturor colegilor consilieri municipali liberali, lansez proiectul în dezbatere publică și aștept părerile și sugestiile dumneavoastră”, spune consilierul PNL Târgoviște – Dan Alexandru Tică.

Un proiect similar a fost deja votat de Consiliul Local Titu, la inițiativa primarului PNL Traian Niculae, iar programul „Trusou pentru nou-născuți” se implementează începând cu acest an, suma acordată ridicându-se la 2.000 de lei, în tichete valorice de câte 100 de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite