Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Elevele de liceu sunt ajutate să-și dezvolte abilitățile în tehnologie și antreprenoriat

Publicat

pe

Peste 100 de eleve din 10 licee din București, Ilfov și Dâmbovița au participat la ediția locală a Girls’ ESTEAM Fest, eveniment organizat de Deloitte România cu sprijinul Narada și EIT Raw Materials, în cadrul căruia au fost provocate să își descopere și dezvolte abilitățile în tehnologie și antreprenoriat.

Tinerele au participat la prezentări și workshop-uri menite să le ofere oportunități de învățare și de carieră în domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) și antreprenoriat și să le integreze într-o comunitate internațională de fete și femei cu interese similare.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „ESTEAM Fests and Communities”, inițiat de Comisia Europeană și Agenția Executivă a Consiliului European pentru Inovare și Întreprinderi Mici și Mijlocii (EISMEA). Acesta este implementat în statele Uniunii Europene de Deloitte.

De la lansarea „ESTEAM Fests and Communities”, în ianuarie 2022, peste 2.700 de fete și femei au luat parte la activități fizice și virtuale în cadrul evenimentelor organizate de Deloitte. Țări precum Belgia, Irlanda, Malta, Polonia, Luxemburg și Spania au găzduit evenimente în cadrul proiectului, iar alte șapte au evenimente programate în 2024. Activitățile realizate până în prezent au implicat participante din 38 de țări.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Profesori de la Seminarul Teologic din Târgoviște see perfecționează în domeniul digital

Publicat

pe

În perioada 19-24 februarie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, șase profesori de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște s-au aflat la Roma și la Florența, în Italia, unde au participat la o serie de cursuri în cadrul unui proiect Erasmus+. Activitățile didactice desfășurate au vizat aspecte educaționale care să se afle în concordanță cu metodele și mijloacele moderne de învățare, cu referire la cele digitale.

„Cursurile ,,Traditional Arts and ICT Art Tools for Teaching your Subjects and Promoting Life Skills” și ,,The Digital Teacher: A21- Century Introduction to Digital Education” au avut următoarele obiective educaționale: predarea prin artă, abilitățile profesorului din secolul al XXI-lea în lumea digitală, predarea prin arta tehnologiei, fotografie – instrumente tradiționale și TIC, predarea prin partajarea socială, framework: DigCompOrg și DigCompEdu hb, instrumente digitale pentru designul materialelor.

Scopul principal al mobilității a fost dezvoltarea competențelor digitale în rândul profesorilor pentru a oferi elevilor activități educaționale școlare și extrașcolare în concordanță cu specificul școlilor europene”, se precizează într-un comunicat transmis de către Arhiepiscopia Târgoviștei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

„Și eu am drepturi dar și obligații”, proiect educațional la Grădinița 14 din Târgoviște

Publicat

pe

Un proiect interesant, care va avea ca rezultantă dezvoltarea spiritului civic al copiilor, familiarizarea lor cu normele de conviețuire în societate, se desfășoară la Grădinița cu program prelungit nr. 14 din Târgoviște sub titulatura „Și eu am drepturi dar și obligații”.

Parteneri de bază pentru reușita acestui program sunt Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratul Școlar și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Prin implementarea acestui proiect, se dorește inițierea preșcolarilor în ABC-ul adoptării unui comportament civic, activ, liber, responsabil și deschis. Activitățile desfășurate se vor întinde pe perioada anului școlar 2023 – 2024. Obiectivele care se urmăresc a fi atinse în cadrul proiectului „Și eu am drepturi dar și obligații” vizează cunoașterea și respectarea drepturilor copiilor, a normelor de comportare în societate, precum și dezvoltarea și manifestarea unor atitudini favorabile luării deciziilor și exprimării unor opinii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite