Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Drumul expres București-Târgoviște, un atuu important pentru dezvoltarea județului Dâmbovița

Publicat

pe

Sunt șanse mari ca, în următorii ani, să demareze lucrările de construcție a drumului expres București-Târgoviște. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că a fost avizată varianta finală a acestei magistrale rutiere deosebit de importante pentru viața socială și economică a județului.

„Traseul prevăzut în proiectul pe care l-am propus dâmbovițenilor încă din 2020 pornește din comuna Corbeanca și se termină în actuala centură a Municipiului Târgoviște, prin conectarea la sensul giratoriu existent.

Drumul expres va avea lungimea de 62 km, va traversa Mogoșoaia, Corbeanca, Buftea, Crevedia, Niculești, Butimanu, Cojasca, Bilciurești, Cornățelu, Dobra, Băleni, Bucșani, Comișani, Văcărești, Ulmi și se va opri în Târgoviște”, ne-a informat președintele CJD.

Proiectul prevede execuția mai multor poduri, cu o lungime de 2,3 km, două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare. Traseul prevede șase noduri rutiere, realizarea a 32 de lucrări de artă, 250 km de șanturi și rigole de scurgere.

„Cu acest drum, soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a actualei rute care leagă Târgoviștea de București, județul Dâmbovița va deveni mult mai atractiv pentru investitori, iar timpii de transport, indiferent că vorbim de mărfuri sau persoane, vor fi mult mai rapizi”, a mai precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
2 Comments

2 Comments

  1. Ana

    20 decembrie 2023 at 16:33

    Asteptam cu mare interes acest drum. Asa am putea face in Bucuresti, mai putin de 40 de minute.

  2. Corneliu stefan

    25 decembrie 2023 at 11:10

    8 ani pentru un drum de 62 km….12 milioane fezabilitate și prefezabilitate…. Târgoviște oraș depopulat care a scăzut de la 80.000 la 67.000 locuitori între cele două recensăminte… Târgoviște orașul care nu are un tren decent spre București…. Fără linie electrificată….targoviste în care cu ar trebui să înglobeze comunele din jur în oraș pentru a crește populație…. Răzvad, ulmi, Aninoasa, Târgoviște orașul din care pleacă toți…..din ce în ce mai mic, mai sărac, mai lipsit de șansa….. Târgoviște oraș de 66.000 locuitori aflat în triunghiul desființării București -4 milioane real, Ploiești 300.000 real Pitești 180.000 deal….. conducerea județului vedeți? Ne transformăm în comuna…. Reorganizați orașul, faceți cartiere din Răzvad, Aninoasa, ulmi, parte din Dragomirești… faceți bulevarde între cartiere…. Altfel orașul va fi desființat și va face parte din plasa Ploiești…. De 30 de ani Târgoviștea e depopulată… nu există linie electrificată de cale ferată…. Nu legătura prin autostrada cu București, Pitești, Ploiești………Târgoviște și Dâmbovița sunt ca Alexandria și telrormsn, Călărași, Ialomița…. Jenant….. datorită conducerii PSD iste…. Rușine!!!!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: 450 de cireși japonezi, plantați de-a lungul Bulevardului Ferdinand

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a dat, în această dimineață, startul unei acțiuni de plantare de arbori ornamentali în municipiu. Se vor planta 450 de cireși japonezi de-a lungul Bulevardului Ferdinand (strada care duce la Dâmbovița Mall), care va deveni probabil cea mai frumoasă arteră a orașului.

Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, campania de plantare de arbori va continua în data de 24 aprilie, în noul parc de lângă Complexul Turistic de Natație, cu participarea a câtorva sute de elevi de la școlile din oraș.

De menționat că este prima dată când se plantează cireși japonezi în Târgoviște, iar locația aleasă este una foarte potrivită fiind una in plină dezvoltare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița finanțează 25 de proiecte care contribuie la promovarea județului

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 11 aprilie 2024, contractele de finanțare pentru cele 25 de proiecte de promovare a județului, prin sport, acțiuni pentru tineret, turistice și de educație civică, declarate câștigătoare în prima sesiune deschisă în acest an. În total, au fost depuse 30 de proiecte, din care au fost admise la finanțare 25, respectiv: 8 în domeniul sport, 4 – tineret, 10 – educație civică și 3 – promovare turism local.

Reamintim că administrația publică a județului Dâmbovița susține astfel de activități încă din anul 2021. Consideră președintele Corneliu Ștefan că este foarte important să fie ajutați financiar toți cei care atrag atenția asupra județului într-un mod pozitiv, prin urmare se va continua în această direcție. Spre exemplu, anul acesta va mai exista cel puțin o sesiune de depunere de proiecte.

Proiecte admise în prima sesiune de finanțare deschisă de Consiliul Județean Dâmboviţa în anul 2024

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite