Connect with us

ACTUALITATE

Colaborare România, Germania, Bulgaria și Polonia, în sprijinul lucrătorilor din agricultură și industria alimentară

Publicat

pe

Florin Istrate, consultant în cadrul Cooperativei „Valea Râului” din județul Dâmbovița și președinte al Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra”, a fost prezent, luna aceasta, la evenimentul de factură internațională „Săptămâna Verde” care s-a desfășurat la Berlin. Invitația a venit de la Federația Europeană a Sindicatelor din Agricultură. Pe lângă faptul că românii au avut posibilitatea să vadă cum se organizează o astfel de manifestare mamut, cu expoziții de utilaje, mașini, animale, produse agricole, au semnat, împreună cu omologii germani, bulgari și polonezi, un acord ce prevede constituirea unei structuri de sprijinire a lucrătorilor agricoli din cele patru state. Practic, se va crea un organism care să răspundă nevoilor de informare a celor care caută un loc de muncă în țările din Vest în domeniul agricol și al industriei alimentare. Urmează acum ca partea germană să elaboreze un proiect pe care îl va depune la Bruxelles pentru obținerea de finanțare pentru crearea rețelei de informare.

„Este un lucru excepțional. Practic, românii, bulgarii și polonezii care vor să plece la muncă în Germania, în agricultură, în abatoare sau în diferite alte tipuri de structuri economice ce țin de industria alimentară, vor avea posibilitatea, înainte de a face acest pas, să se informeze cu privire la locurile de muncă existente, contracte, condiții de salarizare, transport, masă, cazare și alte aspecte care țin de integrarea lor în acel sistem de lucru”, ne-a precizat Florin Istrate.

Președintele Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra” ne-a mai spus că a fost profund impresionat de amploarea evenimentului „Săptămâna Verde” de la Berlin, de numărul mare de participanți, de exponatele aduse acolo – tractoare, diferite tipuri de utilaje, produse agroalimentare, standuri foarte bine puse la punct.

„Am mai văzut ceva deosebit care, din păcate, la noi, când sunt astfel de evenimente, de târguri, nu se întâmplă. Expozițiile au fost vizitate de foarte mulți copii de diferite vârste. De la grădiniță până la liceu. Practic, erau introduși în această lume a agriculturii, a activităților specifice. Erau curioși să vadă tractoare, animalele aduse acolo, diferitele procese de obținere a produselor alimentare”, a adugat consultantul agricol Florin Istrate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite