Connect with us

ACTUALITATE

Minunea de la Mosta. Bomba a străpuns cupola și a rămas amorțită în mijlocul bisericii

Publicat

pe

Dacă ajungi în Malta, din toate multiplele destinații de călătorie ce ți se oferă, nu trebuie să pierzi călătoria la Mosta. Un orășel din nesfârșitul șirag de așezări urbane aproape legate între ele. Aici se află Rotunda din Mosta sau Domul, considerat a fi, ca dimensiune, al treilea ca mărime din Europa. Lăcașul de închinăciune, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, a fost construit între anii 1833 – 1860, pe amplasamentul unei foste biserici medievale.

Când am ajuns în fața superbului așezământ, un grup de turiști japonezi aștepta să intre, dar nu înainte de a primi de la custozii monumentului suportul electronic cu informații despre istoria acestui Dom impresionant.

Toți cei care vin aici sunt marcați de minunea săvârșită de Dumnezeu în anul 1942. Da. În mijlocul celui de-al Doilea Război Mondial. Se întâmpla în noaptea de 9 aprilie 1942. Cerul Mediteranei era brăzdat de avioanele de luptă germane. Malta a fost supusă și ea distrugătoarelor raiduri ale aviației naziste. În acea seară de primăvară, în Domul din Mosta se aflau peste 300 de oameni, la slujba de Vecernie. Se rugau la Dumnezeu să îi scape de nenorocirea care se abătuse peste Europa. Chiar în acele momente, avioanele cu burțile burdușite de bombe zumzuiau deasupra insulei. Deodată, un șuier lung urmat de un zgomot venit dinspre cupola înaltă parcă a oprit timpul în loc. Privirile celor din biserică s-au proptit îngrozite spre acoperiș. Timpul a înghețat în acel moment.

Printr-o parte a cupolei, pătrunsese ca prin brânză o bombă de circa 450 de kilograme. A avut o traiectorie ciudată, ne-a povestit cu răbdare, într-o limbă engleză curată, o localnică. Proiectul a străpuns cupola, a ricoșat în zona zidului din față lovind deasupra unei fresce ce îl reprezintă pe Domnul Nostru Iisus Hristos, apoi a căzut surd în mijlocul bisericii. Toată lumea a amuțit. Bomba nu a explodat! O forță nevăzută a oprit acel mecanism declanșator ucigaș. Vestea minunii s-a răspândit repede, localnicii, aducând laude lui Dumnezeu, fiind convinși că insula este ocrotită de Divinitate.

Bomba sau o copie a acelei mașinării a morții se află depusă în micul muzeu al Domului din Mesta. Se mai spune că, după încheierea războiului, pilotul german ar fi venit în Mosta pentru a cere iertare localnicilor pentru cele întâmplate. I-a fost acordată…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite