Connect with us

ACTUALITATE

Flori mereu proaspete, la memorialul jurnalistei malteze Daphne Carauna Galizia din La Valetta

Publicat

pe

Malta nu este doar o destinație pentru o vacanță de vis încadrată în multiplă briză mediteraneană. Insula renumiților cavaleri a devenit, din octombrie 2017, și un sanctuar al libertății, un pol al luptei pentru adevăr, pentru justiție.

Aici, pe 16 octombrie 2017, o celebră jurnalistă de investigație, Daphne Carauna Galizia, spaima politicienilor și a afaceriștilor odioși de pe insulă, a fost omorâtă.

În acea zi de octombrie se pregătea să plece de acasă. S-a urcat în mașină și… autoturismul a explodat. O bombă fusese amplasată chiar sub autovehicul. Întreaga Europă a fost indignată de teribilul atentat produs în micuțul stat membru UE. Peste tot s-au organizat mitinguri, proteste din cauza indignării.

Ancheta a scos la iveală că jurnalista Carauna Galizia, care a dezvăluit, cu mult curaj, matrapazlâcurile magnaților de pe insulă, a fost ucisă la comanda unui afacerist local atins de anchetele acesteia.

În onoarea ziaristei omorâte la datorie, un celebru monument din La Valetta, „Marele Asediu”, a fost transformat de cetățeni într-un memorial Carauna Galizia. Gestul a fost acceptat de autorități cu greutate. Au existat câteva încercări de a îndepărta florile, mesajele, lumânările aduse de oameni, sub motivația organizării unor festivități naționale importante, dar, după o scurtă vreme, monumentul a fost din nou invadat de flori, imagini și sute de candele, fapt ce dovedește clar că sacrificiul jurnalistei malteze nu a fost uitat. Amintirea ei este mereu proaspătă în sufletul concetățenilor săi.

Un exemplu de solidaritate. Istoria ne-o facem noi, nu ne este dictată de alții, ar spune maltezii…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite