Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Mănești: A fost inaugurată prima școală tip complex educativ-sportiv la sat din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Comuna Mănești este una dintre localitățile dâmbovițene emblematice în plan investițional. O serie de proiecte de infrastructură rutieră, culturală și educațională s-au materializat în ultimii ani ca pe bandă rulantă. Edilul Constantin Alexandru ne-a mărturisit că nu pierde nicio oportunitate. Împreună cu echipa pe care o are la Primărie, specializată în pregătirea proiectelor cu finanțarea nerambursabilă, urmărește îndeaproape fiecare oportunitate investițională. Se „bate” pentru orice proiect de interes pentru comunitate. Și, uite așa, în toate satele comunei, au fost conturate și materializate, în ultimii ani, o mulțime de obiective care situează localitatea rurală foarte aproape de oraș, ca civilizație și confort, ca bază socio-educativă.

Astăzi – 17 februarie 2024, de pildă, la Mănești, a fost inaugurată Școala Gimnazială de la Dragăești-Pământeni. O instituție de învățământ cum puține există în localitățile de pe Valea Dâmboviţei și, de ce nu, în județ și poate chiar în țară. Prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, vechiul corp de clădire al unității școlare aproape a dispărut, fiind înglobat total de nou printr-un proiect care a vizat execuția unor lucrări de consolidare, modernizare, reabilitare, plus extindere cu un nou corp și sală de sport, la care s-au adăugat împrejmuirea și amenajările exterioare ale terenului. Valoarea totală a acestei investiții a fost de peste 21 de milioane de lei.

La evenimentului inaugural, alături de primarul Constantin Alexandru,s-au aflat: Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, vicepreședinta CJ – Luciana Cristea, prefectul Claudia Gilia, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Radu Popa, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, consilierul județean Mihai Istrate, inspectoratul școlar general Magdalena Tudose, primarii comunelor Dragomirești, Malu cu Flori, Raciu, Rău Alb și Cândești, șefi ai unor departamente din Consiliul Județean, cadre didactice ale școlii din Mănești, elevi și numeroși cetățeni ai comunei.

Primul la discurs, așa cum cere tradiția la astfel de momente, primarul Constantin Alexandru. Edilulul a făcut un scurt istoric al acestei investiții, de la idee la obiectiv realizat. Nu a uitat primarul să amintească numele celor care l-au sprijinit în derularea acestui proiect, respectiv directorul ADR Sud Muntenia – Liviu Mușat, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și deputatul PSD Radu Popa – responsabil politic de zonă.

S-a vorbit și despre piedicile întâmpinate în implementarea investiției, despre lucrurile bune, despre toate diligențele întreprinse care au fost destul de multe, dar șeful administrației publice locale de la Mănești nu a depus armele. A mers înainte, pas cu pas și, iată că, după aproape 4 ani, a reușit să definitiveze acest obiectiv deosebit de valoros pentru prezentul și viitorul localității.

 

Proiectul, după cum a precizat Constantin Alexandru, pare că nu se va opri aici. Edilul își dorește să înființeze pe lângă Școala Gimnazială de la Dragăești-Pământeni câteva clase pentru învățământul profesional, continuarea studiilor de până la 10 clase. Cum a zis primarul, să vină în sprijinul tinerilor care nu țintesc prea mult din punct de vedere al pregătirii teoretice, dar care își doresc musai obținerea permisului auto, pregătirea pentru unele meserii.

Prefectul Claudia Gilia în alocuțiunea sa l-a felicitat pe edilul de la Mănești pentru tot ceea ce a realizat în plan investițional. A fost de asemenea felicitat de doamna prefect și directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, care a fost alături de autoritățile locale și a vegheat împreună cu subordonații săi la implementarea în condiții corecte a acestui megaproiect.

De fapt, Liviu Mușat a mărturisit în fața celor prezenți că abia aștepta momentul inaugurării, fiindcă investiția de la Dragăești-Pământeni este una deosebit de importantă, cu mult peste media unei unități de învățământ din regiune, inclusiv peste cele din mediul urban. A mai precizat directorul ADR Sud-Muntenia că județul Dâmbovița este unul fruntaș în regiune și acest lucru se datorează și președintelui CJD, Corneliu Ștefan,care s-a implicat pentru atragerea a peste 50 de milioane de euro numai în infrastructura educațională. Undeva la 34-35% din fondurile alocate pentru toată regiunea.

Deputatul PSD, Radu Popa, care a pus umărul, alături de primarul de la Mănești și de președintele Corneliu Ștefan, la materializarea acestui proiect, a vrut să mulțumească corpului profesoral al unității de învățământ din Mănești, care depune toate eforturile pentru educația copiilor, pentru a-i determina să rămână aici, să își continue studiile, să nu abandoneze școala.

Despre edilul de la Mănești a spus parlamentarul că este un om ambițios, care se luptă până la capăt pentru proiectele sale și care nu se dă bătut oricâte obstacole birocratice și financiare întâmpină. Școala de la Drăgăești-Pământeni este o dovadă a acestui tip de caracter,iar o alta este reprezentată de rețeaua de gaze naturalele care urmează să fie pusă în funcțiune.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a precizat că investițiile în infrastructura educațională sunt cele mai importante pentru orice comunitate, pentru dezvoltarea prezentului și a viitorului. Edilul de la Mănești, a spus Corneliu Ștefan, a făcut, acum, la început de an 2024, cel mai frumos cadou comunei Mănești prin inaugurarea acestei școli moderne.

Unitatea de învățământ gimnazial din Dragăești-Pământeni, a mai dezvăluit președintele Consiliului Județean Dâmbovița, este printre primele școli ca mărime investițională din mediul rural din întreaga Regiunea Sud-Muntenia. Corneliu Ștefan a mulțumit și cu această ocazie directorului ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, pentru sprijinul acordat pentru edificarea tuturor investițiilor de interes comunitar din Dâmbovița. A mai listat președintele CJD investițiile numeroase derulate pe teritoriul comunei Mănești în ultimii ani și pe cele care urmează a fi implementate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite