Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Voinești din 22 februarie 2024

Publicat

pe

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, în data de 22.02.2024, ora 16:00, la sediul acestuia – sala de festivități, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind actualizarea Inventarului domeniului public al comunei Voinești poziții străzi sat Oncești;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea realizării obiectivului de investiție Modernizare străzi în satul Oncești, comuna Voinești, județ Dâmbovița și a acordului de principiu pentru asocierea Consilului Local Voinești cu Consiliul Județean Dâmbovița, în vederea realizării proiectului prin Programul Județean de Dezvoltare Locală 2021-2024;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de salubrizare al comunei Voinești pe anul 2024;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea extinderii rețelei de iluminat public pe DC 121, Voinești Manga;
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea procedurilor de contractare a unei finanțări rambursabile în sumă de 2.000.000 lei pentru finanțarea obiectivului de investiții Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție – Înființare rețea gaze naturale în satele Izvoarele, Lunca, Suduleni, Mînjina, Manga, Oncești și extindere rețea în satele Voinești și Gemenea-Brătulești”;
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești (casnici), conform anexei emise de ADI „Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița pentru luna martie 2024;
7. Informare cu privire la solicitarea nr 153/12.02.2024 înaintată de SC Group Concif SRL, măsuri de solutionare;
8. Informare privind adresa nr 3040/8.02.2024 înaintată de Spitalul Județean de Urgență Târgoviște privind emitere acord depozitare substanțe gel dezinfectat pentru mâini, măsuri de soluționare;
9. Informare cu privire la atribuțiile Consiliului Local Voinești prevăzute de Legea 368/2023 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân;
10. Informare cu privire la solicitarea d-lui Prodan Cristian Vasile pentru folosirea islazului Ruda;
11. Diverse.

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite