Connect with us

Dâmboviţa

Se încinge scena politică dâmbovițeană! Constantin Maricescu va candida pentru funcția de primar la Aninoasa, din partea PNL

Publicat

pe

Scena politică dâmbovițeană devine interesantă înainte de declanșarea campaniei electorale pentru alegerile locale și, eventual, europarlamentare, dacă se va aranja comasarea, fapt din ce în ce mai sigur.

Mulți primari în funcție, fie de la PSD sau PNL, vor avea de înfruntat, pe alocuri, adversari redutabili sau un incert și negru val al schimbării cu orice preț. Rămâne ca omul, rezultatele în plan investițional și administrativ, la care se va adăuga discursul, forța argumentului, să facă alegerea.

La Aninoasa s-a dat semnalul că va fi o bătălie adevărată, purtatată între tânărul primar Vlăduț Nicolae, membru PSD, care, în acest prim mandat, a performat și a demonstrat că are stofă de reprezentant al unei comunități, și Constantin Maricescu, din partea PNL, fost primar al comunei timp de 24 de ani, om cu experiență politică și administrativă, hârșit în competițiile electorale și cu încă destulă priză la o parte a cetățenilir localității. Constantin Maricescu a anunțat astăzi, 21 februarie 2024, în cadrul unei conferințe de presă, că va candida pentru funcția de primar al comunei Aninoasa la alegerile locale din luna iunie, din partea PNL.

„Nu candidez împotriva cuiva. Nu candidez să mă răzbun. Nu candidez din orgoliu, ci candidez la îndemnul locuitorilor comunei Aninoasa”, a spus Constantin Maricescu.

Candidatul PNL Maricescu nu a venit singur la ora anunțului. I-a avut alături, pentru a arăta că nu se joacă și că are susținerea unei echipe puternice, pe profesorul universitar Danil Matei, prof universitar Iulian Brezeanu, profesor universitar Vasile Bratu, avocatul Anda Pulbere, economistul Marius Călin, consilierii locali Alin Sima, Antoniu Ciolea si Cezar Dorobanțu și pe antreprenoriu Daniel Dima și Alexandru Stroică.

Constantin Maricescu a mai povestit jurnaliștilor despre trecerea sa prin administrația și politica dâmbovițeană, despre decepțiile pe care le-a avut și care, într-o oarecare măsură, l-au determinat să facă acest pas și să revină în jocul electoral pentru ocuparea funcției de primar al comunei Aninoasa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Desfășurare masivă a forțelor de ordine la meciul Chindia – Steaua

Publicat

pe

Târgoviște. 20 aprilie 2024, ora 10:00. Strada Justiției, plină ochi de jandarmi și poliție. Echipaje înarmate până-n dinți. Câini polițiști. Mascați. Trupe antitero. Nu am mai văzut așa ceva de la mitingul lui Liviu Dragnea, când întreg orașul era blocat și nu mai puteai intra decât pe bază de parolă. Ce vremuri și oameni ciudați! Pe sus. Pe funcții.

Azi nu a fost miting electoral. Nici grevă sau vreun alt tip de protest. A fost meci. Pe „Eugen Popescu”. Chindia a jucat cu Steaua București. Aha! Acum ați priceput care a fost treaba cu desfășurarea de forțe. Au venit ultrașii. Galeria Stelei. Una dintre cele mai organizate, unite, dar și violente structuri de suporteri din România. Nu au venit prea mulți la Târgoviște. Vreo 450. Au ocupat tribuna rezervată galeriei oaspeților. O mare de tricouri negre. Trupă compactă. Nervoasă. Nu pe meci și pe echipe, cât pe altele. Vorbim mai târziu. Spectatori, vreo mie.

La tribuna oficială, după sticlă, lume putință. L-am remarcat pe președintele clubului, Gabriel Boriga, la un moment dat, pe primarul Cristian Daniel Stan. Crainicul, ușor timid, prezintă echipele. Pronunță numele antrenorului de la Chindia. Diego Longo. Dinspre galeria târgovișteană, micuță, dar jucăușă, se aude lung, drept răspuns: Huoooo!!!

Partida a pornit la viteza a doua. Pase de relaș, de așezare în teren. Acomodare. Cu gazonul, cu mingea, cu spectatorii. Două bannere cât casa, în zona suporterilor de la Steaua. „Liber să fii ultra” și „Fapte, nu vorbe”.

Se mai încinge un pic jocul. Fără tehnică. Emoții. Steliștii stau mai mult în jumătatea noastră de teren. Câteva faze de gol. Nu tari. Acolo, să fie. Aplauze. Domoale.

Suporterii Stelei au câteva momente de spectacol. Scandează la unison partituri ce par a fi departe de arena sportivă. „Muie PSD”. Am auzit și ceva despre Ciolacu, parcă și Federația Română de Fotbal a fost cântată. Șlagărul zilei al galeriei a fost „Faceți ceva pentru Steaua, altfel de noi nu veți scăpa”.

Minutul ’29. Ocazie mare a Chindiei. Pierdută. Și au mai fost! Am remarcat la jucători nehotărâre, neatenție, debusolare, lipsa tehnicii. Șuturi la poartă slabe, imprecise. Parcă nu voiau să dea gol! Jucătorii de la Chindia au avut mai multe ocazii. Ratate, din păcate. Meciul s-a încheiat 0-0.

Nu au fost incidente. Partidă fără dat la gioale. Un singur cartonaș galben luat de un jucător de la Steaua pentru simularea unui fault. Prelungiri – 4 minute, dar nu s-au întâmplat minuni…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite