Connect with us

ACTUALITATE

Poștașii români se pregătesc de grevă! Conducerea s-a baricadat în sediul central

Publicat

pe

Salariații din cadrul Companiei Naționale Poșta Română se pregătesc de grevă, dacă până la data de 1 martie 2024 nu va fi semnat Contractul Colectiv de Muncă. Potrivit președintelui Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, sunt 20 de mii de oameni la Poșta Română care au salarii mizerabile și trăiesc în sărăcie.

Dumitru Costin a susținut, astăzi – 22 februarie 2024, o conferință de presă în cadrul căreia a lansat mai multe apeluri publice cu privire la situația existentă la nivelul Poștei Române. De asemenea, liderul BNS a precizat că directorul general al Companiei Naționale Poșta Română a flancat toate intrările în sediul central al unității, pentru a nu permite organizarea de proteste în acest spațiu.

„Începeți operațiunea de deratizare la Poștă, domnule Ciucă! Toți oamenii din conducere vă aparțin! (…) Sunt convins că veți găsi resurse umane de calitate în PNL care să ducă mai departe activitatea Poștei Române și care să contribuie la dezvoltarea acestei companii strategice a statului român!

Al doilea apel pe care îl lansez astăzi se îndreaptă către ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia! Vă rugăm să dați publicității rezultatelor investigațiilor efectuate de Corpul de control al Ministerului Inovării, Cercetării și Digitalizării. Vă rugăm să ne spuneți ce s-a întâmplat, care sunt rezultatele controalelor dvs. și ale Corpului de control al premierului.

Un al treilea apel este lansat către Guvern și către coaliția de guvernare. Vă rugăm respectuos să găsiți urgent o echipă de calitate pentru managementul Poștei Române și pentru relansarea companiei naționale.

Fac un apel public și către noul șef al Direcției Naționale Anticorupție. Domnule Marius Voineag, vă rog să îi cereți domnului procuror care se ocupă de Poșta Română să urgenteze și să finalizeze investigațiile declanșate la nivelul acestei companii. Nu mușamalizați politic această anchetă!”, a fost mesajul transmis de liderul BNS – Dumitru Costin.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite