Connect with us

POLITIC

Deputat Radu Popa: Lansarea nominalizării lui Iohannis la șefia NATO instituie regula miștoului internațional sub numele neamțului

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa este consecvent. Așa cum îi stă bine, de altfel, unui politician. Nu îl înghite pe președintele Klaus Iohannis. Și are perfectă dreptate, încă actualul șef al statului, a fost un fel de „tufă de Veneția”, nu a performat de niciun fel. A cam sfidat pe toată lumea, comunicând cu țara când și-a adus aminte, și s-a întâmplat prea rar, destul de arogant și pe teme departe de agenda cetățeanului român. Acum, când i se apropie mandatul de final, aflăm că i se pregătește pe undeva, prin cancelariile europene, un post călduț.

Deputatul Radu Popa este și el convins că Iohannis va primi o pleașcă de funcție, dar în niciun caz pe aceea de secretar general al NATO.

„Ceea ce mi se pare complet deplasat este faptul că diplomația românească a lansat către statele membre NATO propunerea de nominalizare a lui Klaus Iohanis pentru șefia NATO! În primul rând, pentru că nu aceasta este procedura de numire a șefului NATO și din cauza asta România este ridiculizată în interiorul unui joc pe care Klaus Johannis l-a transformat într-unul personal.

Cutuma spune că cele mai puternice state membre NATO, respectiv America, Marea Britanie, Germania, Italia și Franța se reunesc informal și agreează o propunere. Favoritul acestui grup este alesul. El urmează să intre în dezbaterea grupului ambasadorilor țărilor NATO care se reunește undeva la începutul lui aprilie. Aici se votează și la începutul lui iunie, la Washington, țările membre NATO aleg viitorul Secretar General, printr-o simplă formalitate, la acel moment decizia fiind deja luată în aprilie.

Procedura poate părea ușor netransparentă dar ea urmează canale diplomatice și nu numai tocmai pentru că discutăm despre șefia unui organism militar de importanță strategică pentru lumea occidentală”, a scris Radu Popa.

Lansarea nominalizării lui Klaus Iohanis la șefia NATO, mai afirmă parlamentarul social democrat, umple de ridicol această procedură serioasă și instituie regula miștoului internațional sub numele neamțului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Marian Țachianu, deputatul care se întoarce la Primărie!

Publicat

pe

Politica oferă și surprize incredibile. Sunt oameni care după ce se dedică o vreme unor responsabilități înalte, în forul legislativ sau în diferite poziții guvernamentale, vor să se întoarcă acasă, să fie mai aproape de glie, de vatra satului. Unul dintre aceștia este deputatul Marian Țachianu. A slujit în Parlamentul României aproape două mandate. A contribuit, prin pregătirea și priceperea sa, la conceperea și aprobarea unor legi importante. Nu le înșirăm aici, nu acesta este scopul demersului nostru gazetăresc.

Marian Țachianu candidează din partea PSD pentru funcția de primar al comunei Braniștea. A mai condus localitatea. A resetat conceptul de confort și civilizație rurală. Comuna Braniștea, când a venit Marian Țachianu în fruntea administrației publice locale, în 2012, era vai și amar, considerată una dintre cele mai sărace localități din județ și fără nicio perspectivă de dezvoltare socio-economică și culturală. Marian Țachianu nu a disperat însă și nici nu a dat vina nici pe greaua moștenire, deși era un adevăr. Optimist, spirit întreprinzător, s-a pus la muncă.

Așa că, în câțiva ani, Braniștea a renăscut. Școala din comună rivalizează acum, prin mărime și arhitectură, cu cele mai frumoase unități de învățământ din mediul rural românesc. Grădinița, la fel, o construcție impozantă care nu iese din ritmul arhitectural cu accente brâncovenești lansat de primarul Țachianu.Casa de Cultură este un alt obiectiv pe care mulți și l-ar dori chiar și într-un oraș. Drumuri asfaltate. Nu a mai rămas colțișor de uliță nemodernizată.

Acum, după ce a slujit țara și localitatea natală din Parlamentul României, Marian Țachianu se întoarce acasă. Vrea să continue proiectele pe care le-a început și să pornească altele noi. Tocmai de aceea s-a înscris simplu, modest, în competiția electorală pentru ocuparea funcției de primar al comunei Braniștea. Marian Țachianu le cere constătenilor săi să-l reprimească acasă, nu ca pe un fiu risipitor, ci ca pe un om care poate să construiască mai mult, ca pe un om care a văzut cum stau lucrurile la toate nivelurile puterii. Marian Țachianu vrea să resusciteze administrația publică de la Braniștea, aflată acum în amorțire. Să readucă în centrul atenției localitatea căzută în ultimii patru ani într-un ciudat anonimat.

Cuvinte frumoase despre crezul și decizia deputatului Marian Țachianu care vrea să redevină primar în micuța Braniște a avut și colegul său, senatorul Titus Corlățean.

„Marian Țachianu din Braniștea, deputat, dorește să se întoarcă acasă, în comună, candidând la primăria pe care a condus-o atât de bine în alți ani și cu atâtea rezultate frumoase. O școală nouă ultradotată, un cămin cultural superb, în stil brâncovenesc, cu bibliotecă și multe alte spații și facilități pentru tineri, cu asfaltări, grădiniță, proiectul introducerii gazelor etc.

De ce înapoi acasă? Pentru că înainte de a intra în administrație și politică a făcut agricultură, a fost și este și în prezent fermier și știe mai bine ca mine sau ca alții culorile și miresmele câmpului, sub razele soarelui de primăvară. Ca dovadă, când l-am sunat, uimit de ce vedeam, mi-a trimis câteva din fotografiile de mai sus, nu toate, cele mai puțin reușite sunt ale mele. La întoarcerea spre casă, după asfințitul superb pe care vi l-am arătat în fotografie, m-am oprit în câmp la el și am stat pe îndelete să mai povestim despre una-alta. Inclusiv cum poți să bați la alegeri un actual primar de Braniștea, a cărui culoare ideologică galbenă nu este atât de pură precum cea a rapiței înflorite, din rațiuni de carențe grave de integritate, nu doar de incompetență.

E bine ca oamenii să nu mai accepte ca sărăcia sau conștiinta să le fie cumpărate și să-și aducă aminte de cei care au construit, nu de cei care au pervertit”, a scris, inspirat, senatorul Titus Corlățean, promițând că are de gând să se implice puternic, temeinic, în susținerea lui Marian Țachianu pentru funcția de primar al comunei Braniștea.

Lăsând la o parte faptul că Țachianu dovedește că este un gospodar pursânge, nu este de colea să ai ca edil un fost parlamentar. Faptul că s-a hotărât să se întoarcă la glie trebuie reținut și apreciat. Este o dovadă că îi pasă de oamenii din Braniștea, de locurile natale, de prezentul și de viitorul acestei localități.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean a avut o întrevedere cu noul ambasador al Elveției în România

Publicat

pe

Astăzi – 16 aprilie 2024, senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, l-a primit la sediul Senatului României pe noul ambasador al Confederației Elvețiene la București, Massimo Baggi, aflat în vizită de prezentare, și pe Alain Berset, președinte al Confederației Elvețiene, două mandate, între anii 2018 și 2023.

„Alain Berset este în prezent candidatul din partea Elveției pentru postul de Secretar General al Consiliului Europei, aflat în competiție cu candidatul Estoniei, Indrek Saar, fost ministru și membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și respectiv cel al Belgiei, Didier Reynders, fost ministru de externe, în prezent comisar european”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite