Connect with us

Dâmboviţa

Explicație: Pericolul ocupării Parlamentului European de către extremiști a adus pe liste comune PSD și PNL

Publicat

pe

Reprezentanții coaliției PNL-PSD au misiunea de a-i lămuri, în precampania electorală și în campanie, pe români care este esența listelor comune la europarlamentare, continuarea colaborării politice sub formă de alianță a PSD și PNL. Care sunt dedesubturile, miza, țelul comun.

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, consilierul municipal Constatin Cosma, a dat o explicație și a prezentat un mod de acțiune prin care social-democrații vor decodifica cetățenilor decizia de alcătuire a listelor comune de candidați PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare. A spus Cosma că membrii PSD vor merge în fiecare localitate din județ pentru a vorbi oamenilor franc, deschis, despre acest lucru. Fiecare cetățean trebuie lămurit.

„Trebuie să facem acest efort pentru ca, la momentul alegerilor, să vină la vot cât mai mulți oameni. Aceștia trebuie să știe și de ce”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița.

Explicația, chiar dacă are ambalaj electoral, este una pertinentă în actualul context european și național. Zice Constantin Cosma că cetățeanul alegător trebuie să știe că în Parlamentul European nu trebuie să ajungă extremiștii. Până pe 9 iunie, cele câteva motive vor fi dezvoltate și devoalate.

Cum stă treaba cu extremiștii vom mai vedea pe parcurs. Definiția acestui concept este lungă și provoacă frisoane. Cert este că, în unele aspecte, consilierul târgoviștean social-democrat are dreptate. Sunt membri ai unor partide europene de dreapta, cu care ai noștri extremiști ar fi uniți, care s-au pus contra României când a fost vorba să aderăm la Spațiul Schengen. Ori, atunci când s-a votat împotriva țării noastre, tovarășii lor de familie, din România, au tăcut, nu au scos un sunet.

„Extremiștii din Parlamentul European, aceiași oameni din partide la care sunt și cei de la AUR afiliați, susțin și cer în țările lor ca românii, oameni care muncesc cinstit de ani de zile, să fie trimiși acasă. Întrebarea se pune, pe cine trimitem noi în Parlamentul European? Asta trebuie să explicăm oamenilor în fiecare zi a precampaniei electorale și a companiei electorale”, a adăugat Constantin Cosma, ca motivație pentru hotărârea participării PSD și PNL pe liste comune la europarlamentare.

Cât privește alegerile locale, nu este niciun pericol. Cel puțin în Dâmbovița, unde organizația este unită și mai puternică ca niciodată. La asta se adaugă și realizările pe tărâmul investițiilor socio-edilitare.

„Sunt în momentul de față miliarde de lei care se investesc în județul Dâmbovița. Nu există comună, nu există oraș, municipiu, în care să nu existe proiecte în derulare, proiecte importante finalizate în ultimii ani”, a mai precizat purtătorul de cuvânt PSD.

Concluzia ar fi că, la alegerile locale, PSD Dâmbovița va obține un scor istoric, bazându-se pe forța organizației, pe oamenii de valoare angrenați și pe investițiile materializate și cele aflate în diferite faze de implementare. Pentru europarlamentare, este nevoie de ceva mai multe explicații. Formula și efectul pe care îl produce o combinație politică trebuie prezentată clar cetățenilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Desfășurare masivă a forțelor de ordine la meciul Chindia – Steaua

Publicat

pe

Târgoviște. 20 aprilie 2024, ora 10:00. Strada Justiției, plină ochi de jandarmi și poliție. Echipaje înarmate până-n dinți. Câini polițiști. Mascați. Trupe antitero. Nu am mai văzut așa ceva de la mitingul lui Liviu Dragnea, când întreg orașul era blocat și nu mai puteai intra decât pe bază de parolă. Ce vremuri și oameni ciudați! Pe sus. Pe funcții.

Azi nu a fost miting electoral. Nici grevă sau vreun alt tip de protest. A fost meci. Pe „Eugen Popescu”. Chindia a jucat cu Steaua București. Aha! Acum ați priceput care a fost treaba cu desfășurarea de forțe. Au venit ultrașii. Galeria Stelei. Una dintre cele mai organizate, unite, dar și violente structuri de suporteri din România. Nu au venit prea mulți la Târgoviște. Vreo 450. Au ocupat tribuna rezervată galeriei oaspeților. O mare de tricouri negre. Trupă compactă. Nervoasă. Nu pe meci și pe echipe, cât pe altele. Vorbim mai târziu. Spectatori, vreo mie.

La tribuna oficială, după sticlă, lume putință. L-am remarcat pe președintele clubului, Gabriel Boriga, la un moment dat, pe primarul Cristian Daniel Stan. Crainicul, ușor timid, prezintă echipele. Pronunță numele antrenorului de la Chindia. Diego Longo. Dinspre galeria târgovișteană, micuță, dar jucăușă, se aude lung, drept răspuns: Huoooo!!!

Partida a pornit la viteza a doua. Pase de relaș, de așezare în teren. Acomodare. Cu gazonul, cu mingea, cu spectatorii. Două bannere cât casa, în zona suporterilor de la Steaua. „Liber să fii ultra” și „Fapte, nu vorbe”.

Se mai încinge un pic jocul. Fără tehnică. Emoții. Steliștii stau mai mult în jumătatea noastră de teren. Câteva faze de gol. Nu tari. Acolo, să fie. Aplauze. Domoale.

Suporterii Stelei au câteva momente de spectacol. Scandează la unison partituri ce par a fi departe de arena sportivă. „Muie PSD”. Am auzit și ceva despre Ciolacu, parcă și Federația Română de Fotbal a fost cântată. Șlagărul zilei al galeriei a fost „Faceți ceva pentru Steaua, altfel de noi nu veți scăpa”.

Minutul ’29. Ocazie mare a Chindiei. Pierdută. Și au mai fost! Am remarcat la jucători nehotărâre, neatenție, debusolare, lipsa tehnicii. Șuturi la poartă slabe, imprecise. Parcă nu voiau să dea gol! Jucătorii de la Chindia au avut mai multe ocazii. Ratate, din păcate. Meciul s-a încheiat 0-0.

Nu au fost incidente. Partidă fără dat la gioale. Un singur cartonaș galben luat de un jucător de la Steaua pentru simularea unui fault. Prelungiri – 4 minute, dar nu s-au întâmplat minuni…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite