Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Văcărești: Administrația locală are în implementare investiții importante pentru dezvoltarea comunei

Publicat

pe

Văcărești este una dintre comunele dâmbovițene în care istoria încă vibrează, chiar în centrul localității unde fostul domeniu al boierilor Văcărești rezistă timpului. Dacă nu a reușit până acum să reșlefuiască trecutul comunei, fiindcă fostul conac și Parcul Văcărești se află sub tutela altei instituții care nu vrea ioc să lase administrația locală să se ocupe de acest crâmpei valoros de istorie, primarul Romică Stoica este preocupat de prezent și de viitor.

Edilul a pornit o mulțime de investiții. Rostul lor este acela de a crea locuitorilor comunei o stare de confort ca la oraș. Vorbim despre rețele de apă, canalizare și gaze naturale, elemente de infrastructură care, alături de drumuri, trotuare, grădinițe și școli, sunt esențiale, indispensabile într-o comunitate civilizată.

Văcărești va avea sisteme de apă și canalizare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), derulat de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița. Nu este uitat la acest capitol nici satul Bungetu, numai că aici execuția rețelei va fi finanțată prin alt program. Normele europene în materie de acordare a fonduri nerambursabile nu au permis și includerea acestei așezării în program, așa că edilul Romică Stoica a trebuit să găsească o altă soluție de rezolvare a problemei.

„Pentru Bungetu, avem proiect de execuție a rețelei de canalizare separat. Am semnat contractul de finanțare pe Programul Național „Anghel Saligny”. Cota de cofinanțare a Primăriei este de 7 miliarde de lei vechi, bani pe care îi avem. Acum, suntem în etapa de licitație. A trebuit să recurgem la această soluție pentru că au intervenit anumite condiții de la Uniunea Europeană. Satul Bungetu, fiind la distanță mare de centru și având un număr redus de locuitori, nu am putut să-l includem în POIM. Dar noi nu am stat degeaba, am găsit sursa de finanțare. Valoarea totală a investițiilor este de 2,2 milioane de euro pentru Bungetu. Execuția lucrărilor la Văcărești și Brăteștii de Jos se ridică la 8,5 milioane de euro”, ne-a informat primarul Romică Stoica.

Ne-a mai spus edilul că are pregătit, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), un proiect privind modernizarea a 2,5 km de drumuri locale. Deocamdată, îl ține pe loc dintr-un motiv practic.

„Avem banii necesari pentru realizarea acestui obiectiv, dar suntem condiționați de rețelele de apă-canal. Suntem prinși în proiectul regional derulat de Compania de Apă, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Am înțeles, din discuțiile purtate cu managerul de proiect, că există o firmă care s-ar apropia de finalul licitației. Sperăm să demareze cât mai repede lucrările la rețelele de apă și canal în comuna Văcărești, să executăm această investiție necesară cetățenilor, apoi să le putem derula fără probleme și pe celelalte”, ne-a mărturisit edilul de la Văcărești.

Romică Stoica este mulțumit că a reușit să definitiveze extinderea rețelei de gaze naturale pe o lungime de 2,4 km în Brăteștii de Jos. Au fost executate inclusiv lucrări de subtraversare. Oamenii au început deja să-și racordeze gospodăriile la rețeaua de gaze. Investiția a fost finanțată de la bugetul local. Costurile racordării sunt suportate de cetățeni. La apă și canalizare, lucrurile stau altfel. Racordarea locuințelor se va face în regim de gratuitate. Primarul a reușit să prindă în proiect această facilitate.

„O altă investiție importantă pentru comuna noastră o reprezintă extinderea iluminatului public, de la ieșirea din satul Bungetu și până în drumul comunal DC50. De la Gară și până la stația de gaze. Avem prevăzută execuția rețelei electrice în Cartierul Floreasca. Solicitarea noastră a fost depusă și acceptată de distribuitor. Oamenii și-au construit acolo case mari, frumoase. Trebuie să îi sprijinim și cu acest proiect „, a adugat Romică Stoica – primarul comunei Văcărești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite