Connect with us

ACTUALITATE

Comunicat Casa de Sănătate: Grupuri de lucru pentru optimizarea reglementărilor legale

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a constituit grupuri tehnice de lucru cu reprezentanți ai organizațiilor profesionale prevăzute de Legea nr. 95/2006 [1] ca negociatori în procesul de elaborare a Contractului-cadru și a normelor metodologice de aplicare a acestuia, respectiv Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Stomatologi din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor.

Scopul acestor grupuri este dialogul în vederea optimizării prevederilor actelor normative din domeniul asigurărilor sociale de sănătate, având ca țintă finală îmbunătățirea accesului asiguraților la servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale.

Astfel, începând cu data de 15 februarie 2024, au avut loc întâlniri cu Colegiul Medicilor din România (pentru segmentele asistență medicală primară și asistență medicală ambulatorie de specialitate), Colegiul Medicilor Stomatologi din România și Colegiul Farmaciştilor din România, iar în perioada imediat următoare întâlnirile vor continua cu reprezentanți ai Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România și ai Ordinului Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor, precum și ai Colegiului Medicilor din România (pentru segmentul asistență medicală spitalicească).

Totodată, întrucât nu doar profesioniștii din domeniul medical ci și beneficiarii finali ai actului de sănătate trebuie să-și poată exprima opiniile și propunerile pe tema menționată, tot în perioada imediat următoare vor avea loc și întâlniri cu reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

„Echipa de conducere a CNAS este deschisă la propuneri concrete de rezolvare a problemelor sistemului de asigurări sociale de sănătate, fiind însă recomandabilă și evaluarea impactului financiar al respectivelor propuneri. Calea dialogului este singura care poate asigura stabilitate și echilibru în sistemul medical, iar în centrul dialogului trebuie să se afle accesul pacienților din România la îngrijiri medicale”, a declarat Valeria Herdea – președintele CNAS.

Furnizorii de servicii medicale și medicamente aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate care doresc să participe la întâlnirile menționate, ce vor avea loc periodic (lunar), pot contacta în acest scop asociația profesională corespunzătoare, respectiv CMR, CFR, CMSR.

Biroul de presă al CNAS

[1] Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite