Connect with us

POLITIC

Senator Titus Corlățean: Prin plafonarea prețurilor la energie, Guvernul Ciolacu a apărat nivelul de trai al populației

Publicat

pe

Au fost foarte multe discuții în spațiul public în ultimul an pe tema prețurilor la energie, umflate artificial și speculativ pe piață, dar și cu privire la efectele plafonării acestor prețuri și ale limitărilor adaosului comercial, măsuri adoptate anterior de Guvernul României.

Senatorul Titus Corlățean consideră că măsurile întreprinse de Guvernul României de a plafona prețurile la energie și de a limita adaosul comercial la unele produse alimentare de strictă necesitate au fost foarte bune, reușindu-se să fie pus sub control tăvălugul costurilor care ar fi afectat populația.

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României a prezentat și comentat concluziile unui studiu realizat de Fundația germană Friedrich-Ebert-Stiftung, filiala din România. Din datele economice reiese că măsurile promovate și susținute de PSD la nivelul Guvernului României, pentru a pune capăt creșterilor speculative ale prețurilor la energie și alimente, au oferit o protecție reală pentru puterea de cumpărare a românilor.

„În lipsa acestor măsuri, o familie obișnuită din România ar fi fost nevoită să cheltuie cu peste 13.000 de lei mai mult pe an. Iar cine nu și-ar fi permis această sumă ar fi fost nevoit să își reducă cheltuielile și să suporte o depreciere drastică a nivelului de trai.

Este o lecție de care ar trebui să țină seama toți aceia (neoliberalii) care au acuzat intervenția statului pentru a opri aceste două surse care alimentau inflația din România”, a precizat Titus Corlățean.

Conform studiului efectuat de specialiștii Fundației Friedrich-Ebert-Stiftung, dacă nu ar fi fost adoptate măsurile de plafonare a prețurilor la energie și a limitării adaosului comercial la alimente, cheltuielile de zi cu zi ale unei familii de români ar fi fost, în medie, cu 1.100 de lei mai mari în fiecare săptămână.

„Datele arată că prin plafonarea prețurilor la energie, gaze și alimente costurile cu bunurile și serviciile necesare unui trai decent, pentru o familie cu doi copii, au scăzut cu 11%. Este încă o confirmare clară a faptului că Guvernul PSD a acționat corect și a apărat nivelul de trai al populației, în special al celor cu venituri reduse.

Tot pentru neoliberalii radicali în opiniile lor economice și sociale adaug că nu avem nevoie, într-adevăr, de un stat care să încurajeze statutul nediferențiat de „asistat social”, adică unii care stau la crâșmă, mai pe românește și beau banii pe care îi primesc ca ajutor de stat, fără să muncească, dar România are categoric nevoie de un stat activ social, care să intervină și să sprijine, în situații de criză, în special categoriile socio-profesionale sau de populație mai vulnerabile. Așa că bine a făcut ceea ce a făcut Guvernul condus de un premier social-democrat”, a mai precizat președintele executiv al PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Primarul de la Dărmănești acuză PSD că se laudă cu proiectele PNL

Publicat

pe

Primarul liberal de la Dărmănești, județul Dâmbovița, Valentin Mihalache, îl acuză pe candidatul PSD că minte cu nerușinare în pliantul electoral pe care îl distribuie în aceste zile locuitorilor comunei.

Spune Mihalache că Uță de la PSD, consilier local fiind, nu a inițiat în ultimii aproape 4 ani niciun proiect de hotărâre, dar vine acum în fața oamenilor și se laudă cu ceea ce a realizat echipa PNL care conduce localitatea din 2016.

„Este important de amintit faptul că, de patru ani de zile, majoritatea consilierilor locali PSD se abțin și votează împotriva investițiilor majore și a bugetului local. Garantez faptul că actualul candidat PSD la Primăria comunei Dărmănești nici nu știe unde este Ministerul Dezvoltării. Să dovedească cineva că pe cele trei contracte (nota redacției: cu Ministerul Dezvoltării), două de asfaltare și unul de canalizare, este semnatura unui PSD-ist.

Cum să te lauzi cu munca unui om și a echipei lui, când tu ai stat patru ani de zile degeaba în funcția de consiler local? În patru ani de zile nu a fost în stare să depună un proiect de hotărâre și acum ne vorbește de milioane de lei. Rușine!”, a scris pe Facebook primarul PNL al comunei Dărmănești – Valentin Mihalache.

 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Marian Țachianu, deputatul care se întoarce la Primărie!

Publicat

pe

Politica oferă și surprize incredibile. Sunt oameni care după ce se dedică o vreme unor responsabilități înalte, în forul legislativ sau în diferite poziții guvernamentale, vor să se întoarcă acasă, să fie mai aproape de glie, de vatra satului. Unul dintre aceștia este deputatul Marian Țachianu. A slujit în Parlamentul României aproape două mandate. A contribuit, prin pregătirea și priceperea sa, la conceperea și aprobarea unor legi importante. Nu le înșirăm aici, nu acesta este scopul demersului nostru gazetăresc.

Marian Țachianu candidează din partea PSD pentru funcția de primar al comunei Braniștea. A mai condus localitatea. A resetat conceptul de confort și civilizație rurală. Comuna Braniștea, când a venit Marian Țachianu în fruntea administrației publice locale, în 2012, era vai și amar, considerată una dintre cele mai sărace localități din județ și fără nicio perspectivă de dezvoltare socio-economică și culturală. Marian Țachianu nu a disperat însă și nici nu a dat vina nici pe greaua moștenire, deși era un adevăr. Optimist, spirit întreprinzător, s-a pus la muncă.

Așa că, în câțiva ani, Braniștea a renăscut. Școala din comună rivalizează acum, prin mărime și arhitectură, cu cele mai frumoase unități de învățământ din mediul rural românesc. Grădinița, la fel, o construcție impozantă care nu iese din ritmul arhitectural cu accente brâncovenești lansat de primarul Țachianu.Casa de Cultură este un alt obiectiv pe care mulți și l-ar dori chiar și într-un oraș. Drumuri asfaltate. Nu a mai rămas colțișor de uliță nemodernizată.

Acum, după ce a slujit țara și localitatea natală din Parlamentul României, Marian Țachianu se întoarce acasă. Vrea să continue proiectele pe care le-a început și să pornească altele noi. Tocmai de aceea s-a înscris simplu, modest, în competiția electorală pentru ocuparea funcției de primar al comunei Braniștea. Marian Țachianu le cere constătenilor săi să-l reprimească acasă, nu ca pe un fiu risipitor, ci ca pe un om care poate să construiască mai mult, ca pe un om care a văzut cum stau lucrurile la toate nivelurile puterii. Marian Țachianu vrea să resusciteze administrația publică de la Braniștea, aflată acum în amorțire. Să readucă în centrul atenției localitatea căzută în ultimii patru ani într-un ciudat anonimat.

Cuvinte frumoase despre crezul și decizia deputatului Marian Țachianu care vrea să redevină primar în micuța Braniște a avut și colegul său, senatorul Titus Corlățean.

„Marian Țachianu din Braniștea, deputat, dorește să se întoarcă acasă, în comună, candidând la primăria pe care a condus-o atât de bine în alți ani și cu atâtea rezultate frumoase. O școală nouă ultradotată, un cămin cultural superb, în stil brâncovenesc, cu bibliotecă și multe alte spații și facilități pentru tineri, cu asfaltări, grădiniță, proiectul introducerii gazelor etc.

De ce înapoi acasă? Pentru că înainte de a intra în administrație și politică a făcut agricultură, a fost și este și în prezent fermier și știe mai bine ca mine sau ca alții culorile și miresmele câmpului, sub razele soarelui de primăvară. Ca dovadă, când l-am sunat, uimit de ce vedeam, mi-a trimis câteva din fotografiile de mai sus, nu toate, cele mai puțin reușite sunt ale mele. La întoarcerea spre casă, după asfințitul superb pe care vi l-am arătat în fotografie, m-am oprit în câmp la el și am stat pe îndelete să mai povestim despre una-alta. Inclusiv cum poți să bați la alegeri un actual primar de Braniștea, a cărui culoare ideologică galbenă nu este atât de pură precum cea a rapiței înflorite, din rațiuni de carențe grave de integritate, nu doar de incompetență.

E bine ca oamenii să nu mai accepte ca sărăcia sau conștiinta să le fie cumpărate și să-și aducă aminte de cei care au construit, nu de cei care au pervertit”, a scris, inspirat, senatorul Titus Corlățean, promițând că are de gând să se implice puternic, temeinic, în susținerea lui Marian Țachianu pentru funcția de primar al comunei Braniștea.

Lăsând la o parte faptul că Țachianu dovedește că este un gospodar pursânge, nu este de colea să ai ca edil un fost parlamentar. Faptul că s-a hotărât să se întoarcă la glie trebuie reținut și apreciat. Este o dovadă că îi pasă de oamenii din Braniștea, de locurile natale, de prezentul și de viitorul acestei localități.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite