Connect with us

ACTUALITATE

Gata! Încep lucrările de modernizare la patru benzi a DN 71, Bâldana -Târgoviște

Publicat

pe

La ultima conferință de presă desfășurată la sediul PSD, secretarul de stat Ionuț Săvoiu a adus vești bune dâmbovițenilor, celor care așteaptă de ani de zile modernizarea drumurilor naționale care străbat județul. Vorbim despre sectorul Bâldana – Titu al DN 7, București – Nădlac, considerat cel mai lung drum din România, și despre DN 71, Bâldana – Târgoviște – Sinaia, cea mai importantă cale rutieră care leagă județul Dâmbovița de Capitală și de zonele centrale și de sud ale țării.

Ne-a spus Ionuț Săvoiu că, în câteva zile, se va aproba avizul de demarare a lucrărilor pe DN 71. Între timp, a fost emis avizul favorabil pentru autorizarea executării lucrărilor de construire aferent obiectivului propus. Primele lucrări vor fi executate pe tronsonul 1-5 km. De asemenea, se poate interveni la relocări și la lărgirea drumului, în zonele fără exproprieri semnificative, situate în intravilanul orașului Răcari și al comunelor Ulmi și Conțești.

„Pentru celelalte zone ale drumului, va trebui să derulăm procedura de expropriere care se află într-o fază foarte avansată, însă acest demers este condiționat de emiterea unei Hotărâri de Guvern. După aprobarea proiectului tehnic, practic, constructorul are dreptul să execute lucrările de lărgire a drumului”, a precizat secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Constructorii turci, respectiv Asocierea ESTA iNSAAT SANAYi LOJisTiK VEDIS TicARET ANONiM SiRKETi – SC ESTA CONSTRUCTION GROUP SRL – GUN AL MADENciLiK iNSAAT NAKLiYE SANAYi VHTicARET ANONiM SiRKETi, au făcut deja primul pas, prin pregătirea și dotarea cu utilaje a organizării de șantier. Valoarea proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă, dar și de la bugetul de stat este de 869.183.617,08 lei.

Lucrări intense se desfășoară și pe DN 7. Se are în vedere recuperarea unor întârzieri generate de relocarea utilităților și construirea utilităților noi pentru proiectul rețelelor de apă și canalizare.

„Au început de săptămâna trecută și lucrările în intravilanul comunei Bâldana, cu șanțurile dalate la limita drumului lărgit. Sper să avem, în această primăvară, o primă porțiune de drum aflată în intravilan realizată pe patru benzi”, a spus Ionuț Săvoiu.

Tot pe DN 7, tronsonul care urmează să fie lărgit la patru benzi, Bâldana-Titu, zilele acestea, constructorii lucrau de zor la montarea grinzilor la noile poduri.

Urmează traseul din DN 71, sectorul Târgoviște – Sinaia. Deocamdată, aici se derulează prima fază, aceea de proiectare

„Sperăm ca, în această primăvară, să avem aprobarea autorizării construirii și să poată să înceapă în cursul acestui an lucrările pe acest traseu”, a spus secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite