Connect with us

ACTUALITATE

Trofeul Festivalului „Dragobete Morenete” 2024 a fost câștigat de Ansamblul „Mugurașii Brâncovenilor” din județul Olt

Publicat

pe

Festivalul Național de Arte și Tradiții Populare „Dragobete – Morenete”, organizat de Clubul Copiilor Moreni și Școala Art Canto Morena, cu sprijinul financiar al Ministerului Educației Naționale și al Primăriei Municipiului Moreni, a fost și anul acesta un succes. Evenimentul s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr.3 din Moreni.

Peste 300 de concurenți, reprezentând 25 de ansambluri și grupuri folclorice, au evoluat la secțiunile și categoriile: soliști vocali, instrumentiști muzică populară, ansambluri folclorice de dansuri, grupuri vocal-folclorice, ansambluri folclorice de cântece și dansuri.

A revenit la Moreni, după o absență de 5 ani, Ansamblul „Țărăncuța” din Bardar, Republica Moldova. Artiștii moldoveni au susținut un spectacol extraordinar, care a produs un val de emoții în publicul prezent.

Juriul Festivalului, prezidat de Corina Dragomir, a avut de luat decizii grele, având de cântărit performanțele artistice, frumusețea portului popular al celor care au evoluat pe scena ediției a VIII-a a Festivalului Concurs Național de Arte și Tradiții Populare „Dragobete – Morenete”. Au mai făcut parte din echipa de jurizare Elena Sima, Adriana Ion, Polina Gheorghe, Rodica Boeru, Dan Șetreanu, Marcel Șoneriu, Marian Irimia Guzi. Directorul Festivalului, inițiatoarea și continuatoarea acestui reper național al păstrării și promovării tradițiilor autentice a fost Daniela Călineț.

Trofeul Festivalului „Dragobete Morenete” ediția 2024 a fost câștigat de Ansamblul folcloric de dansuri populare „Mugurașii Brâncovenilor” din Brâncoveni, județul Olt – coregraf Sandu Rizea.

Marele premiu la secțiunea muzică populară a fost adjudecat de Ovidiu Nicușor Prunoiu din Craiova.

Au obținut premii I pe secțiunile specifice: Natalia Ana-Maria Oprica din Ploiești, Maria Teodora Oprița din Râmnicu Vâlcea, Medeea Mihaela Bratu din Ploiești, Florina și Daniela Onel din Moreni, Andrada Istrate din Brăila, Ansamblul de dansuri Mugurașii de la Chindie, Formația de dansuri tradiționale Ioan Dalles din Bucșani, Ansamblul folcloric de dansuri populare Nicolae Bălan Bucioagă din Valea Cânepii – Brăila, Grupul vocal-folcloric Plai de dor din Slatina și Grupul vocal-folcloric Moștenitorii din Oradea.

Două momente importante și apreciate de public au fost reprezentate de parada costumelor populare și prezentarea poveștilor de viață a trei cupluri care au împlinit 50 de ani și 30 de ani de căsătorie.

În ziua Galei, au susținut recitaluri extraordinare Corina Dragomir, Elena Sima, Polina Gheorghe, Mihaela Costache, Andreea Mitran, Flavius Moraru, Surorile Onel, Formația vocal-instrumentală Pandelașul, Ansamblul folcloric Plaiurile Oltețului, dar și invitatul special – Ciprian Drăgan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite