Connect with us

Argeș

Explozie, urmată de incendiu într-o gospodărie din Priboieni, județul Argeș

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Liniștea satului Priboieni, județul Argeș, a fost tulburată, în această dimineață, de o explozie. Deflagrația s-a produs într-o gospodărie situată pe strada Principală, în camera centralei termice, și a fost urmată de incendiu – ne informează ISU Argeș. Focul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 15 mp. O persoană a suferit arsuri pe corp și a fost preluată și transportată la spital de către un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este formarea de amestecuri explozive, ca urmare a manipulării defectuoase a buteliilor de gaz în spații inchise. În acest context, ISU Argeș atrage atenția cetățenilor pentru evitarea unor indendii ce pot genera explozii și victime, asupra măsurilor ce trebuie respectate în cazul utilizării buteliilor cu gaze lichefiate, care interzic:
⛔️ efectuarea verificării etanșeității buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului cu flacără. Verificarea se va face numai cu emulsie de apă cu săpun;
⛔️ utilizarea furtunurilor de racord în stare defectă, cu porozităţi, îndoituri bruşte, fisurate sau lărgite la capete, fără regulatoare de presiune, fără coliere de strângere, ori fără garnituri de etanşare sau cu garnituri deteriorate;
⛔️ racordarea aparatelor şi mijloacelor de încălzire direct, fără reductor de presiune;
⛔️ amplasarea buteliilor în apropierea surselor de căldură, de radiaţii termice intense, ori sub acțiunea directă a razelor solare. Butelia nu se va depozita sau utiliza când temperatura depășește 40oC;
⛔️ utilizarea buteliilor cu gaze lichefiate în subsolul clădirilor. Deoarece gazul petrolier lichefiat (G.P.L.) este aproximativ de două ori mai greu ca aerul, buteliile pot fi utilizate numai în încăperi situate la parter sau etaje.
⛔️ transportarea, manipularea sau folosirea buteliilor în altă poziţie decât cea verticală, răsturnarea, lovirea lor etc.;
⛔️ folosirea în stare defectă a buteliilor şi instalaţiilor aferente (furtun, reductor de presiune);
⛔️ trecerea furtunului prin spatele cuptorului mașinii de gătit;
⛔️ transvazarea gazului din butelie în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate;
⛔️ suprapunerea garniturii noi peste cea veche;
⛔️ încălzirea buteliilor cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din butelii, întrucât aceasta ar putea provoca explozia buteliilor;
⛔️ spălarea buteliilor în lichide corozive (sodă, leșie etc.).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Tânăr de 22 de ani și-a pierdut viața într-un accident rutier în Davidești

Publicat

pe

Accident rutier, azi-noapte, în comuna Davidești, județul Argeș. Su fost implicate două autoturisme, dintre care unul a lovit un stâlp.

Pompierii care au acționat la fața locului au găsit în această mașină un tânăr de 22 de ani, încarcerat. Acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

De asemenea, echipajele medicale SMURD și SAJ au mai evoluat două persoane din cel de-al doilea autoturism. Acestea au fost ulterior transportate la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Argeș

Tânăr de 30 de ani, găsit mort într-o mașină

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 30 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din municipiului Pitești. Trupul fără viață al tânărului se afla într-un autoturism parcat în apropierea locului său de muncă.

Cercetările în acest caz au fost preluate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești. Urmează să fie stabilite circumstanțele și cauzele care au condus la producerea decesului tânărului. Anchetatorii așteaptă efectuarea necropsiei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite