Connect with us

SPORT

Top 5 jucători de tenis cu cele mai mari venituri

Publicat

pe

Încă de-acum câteva secole, tenisul se juca, având câteva jocuri care i-au precedat cu forme mai rudimentare, pentru ca abia prin secolul al XIX să ajungă să semene cu versiunea modernă pe care o cunoaștem în zilele noastre. Avem certitudinea că la începuturi, prin 1100, în Franța, jocul nu a fost gândit să prindă atât de multă popularitate și fani, și cu atât mai puțin să rotunjească veniturile unor persoane atât de implicate în acest sport cu rachetă.

Gândit pentru a te relaxa și pentru a te destinde în mijlocul naturii, tenisul a fost și a rămas o provocare pentru care este necesar mult antrenament pentru a izbuti în toate scenariile care se pot ivi. Abia în ultimele decenii a început să se organizeze campionate cu mize importante, unde au reușit să se impună doar cei mai buni dintre cei mai buni. La cele mai valoroase turnee contează nu doar prestigiul câștigat, de a fi numărul unu în lume, ci mai ales sumele uriașe care se pun în joc, pe care doar cei mai radicali jucători le pot revendica.

Așa cum menționam, poți învață multe despre acest joc cu reguli multiple și complexe, dar doar dacă îl practici – nu este ca și cum faci bani pe net uitându-ne la jocuri, ci doar exersând și solicitându-ți cu adevărat abilitățile. Poate te convinge acest top – mai degrabă lista – al celor mai înstăriți jucători de tenis, ca să îți dai seama cam care sunt mizele puse în joc – la propriu, și la figurat.

Rafael Nadal

Cu o avere estimată la aproape 300 de milioane de dolari, Rafael Nadal este unul dintre cele mai vehiculate nume când vine vorba despre jucători de tenis. Imaginea a multiple branduri sportive și nu numai (Nike, Kia, Armani, Tommy Hilfiger, Sabadell) acesta a devenit jucător profesionist la doar 14 ani, când deja se impunea pe scena celor mai mari competiții cu tenis.

Cunoscut în rândul fanilor și că regele zgurii, pentru performanțele făcute pe teren, Nadal a jucat cu unii dintre cei mai mari jucători și reușit să rămână de mai multe ori, timp de mai multe săptămâni, numărul 1 în clasamentul ATP.

Novak Djokovic

Cu conturi care totalizează până la 240 de milioane de dolari, sârbul Novak Djokovic se numără printre cei mai valoroși și importanți jucători profesioniști de tenis, de altfel și cel care ocupă în prezent prima poziție în topul mondial al turneelor de campionat de tenis.

De altfel, a mai avut această poziție, bifând multiple recorduri în ceea ce privește perioadă cât a staționat pe locul întâi. Acesta deține nouăzeci și opt de titluri câștigate în lunga sa cariera de până acum, rămânând unul dintre cei mai implicați, pasionați și motivați jucători.

Serena Williams

La capitolul jucătoare feminine, Serena Williams, care s-a și retras din acest sport, are de asemenea o avere ce se oprește undeva la 300 de milioane de dolari. Dacă vrei să afli mai multe despre viață și cariera sportivei, există și un film biografic, respectiv King Richard, unde rolul tatălui, antrenorului și mentorului său a fost interesat de Will Smith.

Jucătoarea este recunoscută ca GOAT (greatest of all time) din tenisul feminin, inspirând mai multe generații cu tenacitatea și puterea sa, de-a lungul a aproape trei decenii de activitate. A fost clasată ca jucătorul numărul unu în lume cu opt ocazii diferite. Recordurile sale mai ilustre includ 23 de titluri de Grand Slam la simplu și paisprezece titluri de dublu, pe care le-a obținut alături de sora ei, Venus Williams.

Roger Federer

Dacă vorbim despre jucători populari, cu un fan club care cuprinde persoane de toate vârstele, atunci elvețianul Roger Federer este acela. O persoană de-o naturalețe și modestie uimitoare, jucătorul a ajuns să adune până la 600 de milioane de dolari atât din multiplele meciuri câștigate, cât și ca urmare a multelor campanii de imagine.

Cu cariera începută în 1999, Roger Federer a obținut de-a lungul carierei o serie de victorii semnificative, urcând rapid în clasamentele globale, doar pentru a devenit cel mai tânăr membru al primilor 100 de jucători ai ATP în scurt timp. La victoriile acumulate în rândul a celor mai importante competiții, mare parte din succesul sau este pus pe seama presei care l-a îndrăgit instant, cât și pentru talentul și reușitele sale. De altfel, este implicat în extrem de multe acțiuni caritabile.

Ion Țiriac

Și cine-ar fi crezut că în topul celor mai bogați jucători de tenis se situează chiar un român? Originar din Brașov, actualmente om de afaceri, Ion Țiriac s-a remarcat în mai multe domenii, dar mai ales ca tenismen, încă de la debutul sau că profesionist din 1968, doar pentru a se retrage în scurt timp, când se numea deja antrenor și manager, când și cunoștea pe Guillermo Vilas, Marat Safin și Boris Becker, mai ales ca urmare a profunde lor sale cunoștințe și abilități sportive.

Cu o avere ce se situează undeva la aproape 2 miliarde de dolari, Țiriac a făcut mare parte din avere prin intermediul afacerilor sale, concentrate pe investiții financiare, imobiliare, management sportiv, energie și aviație (Țiriac Holdings, Țiriac AIR, HVB Țiriac Bank, Allianz-Tiriac Asigurari Romania, Țiriac Auto, Țiriac Leasing, and Țiriac Travel.). Conform Forbes, acesta are o colecție de mașini și motociclete de peste 400 de modele, ceea ce nu este chiar ieftin, nici ca achiziție, nici cs întreținere. În 2007 ocupă poziția 840 că venituri, într-un top mondial.

Concluzie

Cu siguranță că această listă poate suferi modificări, pentru că fiecare dintre aceste nume se implică în investiții, în afaceri și cheltuiesc în egală măsură – unii norocoși mai adaugă câteva zerouri la cele deja multe, în schimb alții ajung să înregistreze pierderi rușinoase. Cert este că printre cei mai bogați jucători de tenis sunt cei mai sus enumerați, care au reușit să se mențină în acest top timp de mai mulți ani, fără mari modificări.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ofertă educațională profil sportiv – Liceul „Voievodul Mircea” Târgoviște

Publicat

pe

De

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Președinte Chindia Târgoviște: Îmi doresc să încheiem acest sezon cu două victorii

Publicat

pe

Federația Română de Fotbal a transmis către AFC Chindia Târgoviște avizul de licențiere pentru Liga I în sezonul competițional 2024-2025, a anunțat astăzi președintele Clubului – Gabriel Boriga.

„Este tot ceea ce trebuia să facem noi, echipa managerială și administrativă, pentru acest Club. Și am făcut poate mai mult decât se întâmplă pe teren. Și poate mai mult decât se întâmplă în afara terenului. Am demonstrat că o echipă de profesioniști, o echipă de târgovișteni și de dâmbovițeni 100%, își duce la îndeplinire mandatul cu capul sus.

Au fost foarte multe discuții, foarte multe teme, foarte multe rumori legate de capacitatea AFC Chindia de a face față rigorilor impuse de Federația Română de Fotbal.

Prin această licențiere de Liga I, am arătat tuturor mai multe lucruri. Faptul că suntem o echipă de oameni serioși, competenți și care își fac treaba, dincolo de orice discuții, dincolo de orice partipriuri. S-a arătat foarte clar faptul că asociații AFC Chindia Târgoviște, Consiliul Județean Dâmboviţa și Primăria Municipiului Târgoviște și Universitatea Valahia, sunt asociați serioși și parteneri care își doresc performanța.

Deci, toate zvonurile și toate bârfele de pe la colțuri, cum că asociații nu și-ar dori performanță, cad în fața acestei evidențe. Și este evidența supremă!”, a precizat Gabriel Boriga, în cadrul unei conferințe de presă.

S-a referit apoi președintele AFC Chindia Târgoviște la „dezamăgitoarea experiență financiară” din meciul cu Steaua București, când Clubul a înregistrat o pierdere de 30.000 de lei. A spus Gabriel Boriga că, în acest fel, nu se poate face performanță și a făcut apel la suporteri, să sprijine echipa, afectiv, dar și financiar – plătind 10 lei pentru un bilet de acces la meciurile de pe teren propriu.

„Acești jucători trebuie susținuți din tribune. Dacă nu venim alături de ei, nu o să putem niciodată să avem așteptări. Cu 28 de bilete vândute în anumite sectoare ale tribunei, nu o să putem niciodată să avem pretenții mai mari. La meciul cu Steaua, s-au vândut sub 1.000 de bilete, ceea ce spune multe. În același timp, nivelul de așteptare este mai rău ca la Barcelona. Nu merge așa! Trebuie, toți, să înțelegem că prima dată trebuie să muncim și apoi vin rezultatele. Prima dată trebuie să investim și apoi vin rezultatele.

Mai sunt trei etape din acest play-out, în care Chindia va juca două meciuri, deoarece, în penultima etapă, cea dinainte de Paște, Chindia nu joacă. Sper și îmi doresc, și o să am o discuție foarte serioasă cu jucătorii și cu antrenorii, ca aceste două meciuri să constituie și două prestații solide, încununate de victorii, pentru că nu este de ajuns să joci bine, să-ți creezi ocazii, să joci frumos, așa cum am făcut-o în meciul cu Steaua, mai trebuie să și câștigi. Fotbalul se joacă pe goluri și pe puncte.

Ne dorim să încheiem acest sezon cu două victorii și așteptăm să vedem ce se întâmplă în play-off, deoarece există și posibilitatea să asistăm la niște surprize”.

A anunțat Gabriel Boriga și faptul că au mai fost stinse patru litigii din trecut, odată cu achitarea ultimelor tranșe de eșalonare către patru jucători ai echipei. În plus, s-au plătit tranșe din eșalonările asumate prin încheierea pe cale amiabilă a altor trei litigii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite