Connect with us

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa îi ajută pe antreprenori să descifreze noutățile fiscale

Publicat

pe

Camera de Comerț Dâmbovița a organizat, vineri – 29 martie 2024, în format hibrid, Seminarul “Noutăți și abordări fiscale 2024″, susținut de Adrian Bența, una dintre cele mai autorizate voci în domeniul fiscalității, consultant fiscal și auditor financiar – membru al Camerei Consultanților Fiscali, membru al Camerei Auditorilor Financiari, experiență de peste 15 ani în contabilitate și fiscalitate, autor și co-autor de lucrări și cărți de specialitate fiscală, articole în domeniul financiar-contabil și fiscal, fondator al revistelor de specialitate „Prietenii Contabilității” și „Prietenii Fiscalității”.

Pe parcursul a șase ore, participanții au dobândit noi abilități și beneficii prin interpretarea corectă a prevederilor legislative privitoare la TVA, impozit pe profit și impozitul pe veniturile realizate de nerezidenți din România, dar și despre ultimele noutăți legislative și modul în care acestea afectează fiscalitatea companiilor.

Pentru că fiscalitatea este un domeniu provocator, cu o perspectivă dinamică și mereu în schimbare, temele abordate în cadrul seminarului au reflectat ultimele modificări aplicate:

– Noutăți fiscale aplicabile de la 01.01.2024;
– Situația impozitării microîntreprinderilor. Societăți legate. Procedura modificării vectorului fiscal. Situație HORECA;
– Închiderea exercițiului financiar 2023. Recapitulație privind impozitul pe profit. Reduceri ale impozitului pe profit. Ordinea în care se aplică reducerile succesive (profit reinvestit, sponsorizări, creșteri capitaluri proprii);
– Modificări ale impozitului pe profit aplicabile de la 01.01.2024;
– Modificări punctuale de nuanță privind cotele de TVA aplicabile în anul 2024 (alimente cu zahăr adăugat, băuturi nealcoolice dulci);
– Recapitulație privind impozitul pe venitul din salarii, asigurări sociale obligatorii pentru domeniul construcțiilor, programe de calculator, agricultură și industria alimentară;
– Recapitulație privind impozitul datorat de nerezidenți în România;
– Discuții libere pe teme ale participanților.

Retine! Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița oferă servicii personalizate, eficiente și juste pentru mediul de afaceri, într-o manieră competentă, echitabilă si eficientă, contribuind la dezvoltarea unui mediu de afaceri favorabil antreprenorilor, sprijinind membrii, colaboratorii și partenerii în raporturile cu autoritățile publice locale, centrale și cu organismele specializate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Programul Slujbelor Pascale ce vor fi oficiate de Mitropolitul Nifon

Publicat

pe

De

Foto arhivă

Catedrala Mitropolitană Târgoviște

Joi – 2 aprilie 2024
Ora 17.30: DENIA CELOR 12 EVANGHELII
Ora 20.30: Binecuvântarea manifestării “Calea luminii”.

Vineri – 3 aprilie 2024
Ora 19.00: DENIA PROHODULUI DOMNULUI.

Sâmbătă – 4 aprilie 2024
Ora 23.45: SLUJBA ÎNVIERII DOMNULUI şi Sfânta Liturghie.

Duminică – 5 aprilie 2024
Ora 12.00: SLUJBA A DOUA A ÎNVIERII

Mănăstirea Nucet
Vineri – 10 mai 2024
Ora 8.00: SĂRBĂTOAREA IZVORUL TĂMĂDUIRII. După săvârşirea Sfintei Liturghii, va avea loc sfinţirea apei sau Aghiasma mică.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Acasă la veteranul de război Banu V. Ion din Glodeni, județul Dâmbovița

Publicat

pe

De

Ziua națională de veteranilor de război este marcată anual, în data de 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru câștigarea Independenței țării și apărarea suveranității și integrităţii teritoriale a României. Data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supraviețuitorilor Războiului de Independență (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ”veteran de război”, în conformitate cu Convenția Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostașilor care au luptat în acest război. Această zi a fost instituită prin H.G. 1222/10.10.2007.

În cursul săptămânii trecute, după o vizită oficială, din partea Cultului Eroilor, la Primăria comunei Glodeni, l-am găsit pe veteranul Banu V. Ion la poarta gospodăriei proprii stând de vorbă cu fratele mai mic al dumnealui. Am stat puțin de vorbă promițându-i că, de Ziua veteranilor de război, vom reveni cu un steag tricolor pe care să-l arboreze, cu mare mândrie, la poarta casei sale.

Fiind sărbătoare națională, ieri – 29 aprilie 2024, a fost vizitat de domnul Col. ing. Cristian BIȚĂ, Comandantul Garnizoanei Târgoviște, de dl. Col. (rez.) Viorel SIMESCU, Președintele filialei Dâmbovița a Veteranilor de război, de reprezentanți ai Comenduirii garnizoanei, ai Crucii Roșii Dâmbovița, ai Primăriei comunei natale ș.a. La ceasul amiezii, l-am găsit în ținută militară, cu toate însemnele și decorațiile militare primite și am stat de vorbă cu dumnealui despre războiul de pe Frontul de est, dar și de pe cel din Vest (până în zona munților Tatra), despre familie, de viața de ieri și de azi, de-a lungul celor 105 ani trăiți până acum!

O viață de om care ar merita să fie consemnată într-o carte. O viață de veteran de război, de erou al țării, care ar merita să fie analizată și recompensată cu titlul de “Cetățean de onoare” al județului Dâmbovița. Carpe Diem!

Nicolae Posta
Membru al Biroului Executiv al Filialei “Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria”

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite