Connect with us

ACTUALITATE

Deschidere. Dinamism. Dezvoltare. Conceptele de management ale noii conduceri a Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

Noul rector al Universității Valahia din Târgoviște, conf. univ. dr. Corneliu Sălișteanu, a susținut, astăzi – 2 aprilie 2024, împreună cu președinta Senatului Universității, conf. univ. dr. Claudia Gilia, de asemenea, recent aleasă în această funcție, prima conferință de presă, întâlnire care s-a dorit a fi una de prezentare a obiectivelor mandatului de management asumat. Le-au fost alături cei patru protectori: conf. univ. dr. ing. Henri George Coandă (Învățământ și asigurarea calității) prof. univ. dr. ing. habil. Daniel Emil Constantin Dunea (Cercetare științifică și creație universitară), prof. univ. dr. habil. Florin Radu (Dezvoltare instituțională și relații internaționale) și prof. univ. dr. habil. Marian Vîlciu (Probleme sociale și studențești).

Am reținut din expuneri că noua echipă de conducere a Universității Valahia își dorește ca instituția de învățământ superior de la Târgoviște „să-și recapete dinamismul și să se repoziționeze pe harta celor mai bune universități din România”. În acest sens, va fi cultivat „un mediu de învățare stimulativ, deschis și prietenos”, iar programele de studiu vor fi „în concordanță cu cerințele de pe piața muncii”. Ba chiar vor fi internaționalizate, adică vor fi deschise și doritorilor din afara României (predare într-o limbă străină).

A punctat rectorul Corneliu Sălișteanu că atragerea studenților constituie un „subiect presant”, fiindcă „nu există o formulă magică”, așa că au fost deja demarate acțiuni de promovare a ofertelor educaționale în alte județe ale țării. UVT are autorizate 40 de programe de licență și 30 de master.

„Este necesar ca universitatea noastră să se deschidă sau să se redeschidă către societate, în special către mediul antreprenorial, dar și către instituțiile publice, să stabilim parteneriate solide cu aceștia pentru că menirea noastră este de a crea specialiști, specialiști care să fie ușor absorbiți pe piața muncii, pentru că universitatea nu își permite să facă abstracție de ceea ce este în jurul ei”, a spus rectorul Corneliu Sălișteanu.

Echipa managerială proaspăt instalată la conducerea Universității Valahia pune preț și pe motivarea angajaților, astfel că, în scurt timp, 67 de persoane vor beneficia de promovare pe post, o acțiune care nu a mai avut loc de circa 10 ani. Totodată, se vor lua măsuri pentru a exista „viață studențească activă” în campus, precum și pentru un parteneriat solid cu organismele studențești. De altfel, programul managerial are la bază trei concepte: deschidere, dinamism, dezvoltare.

„Universitatea noastră va promova diversitatea, va promova incluziunea, va încuraja dialogul intercultural și va oferi sprijin academic pentru toți studenții”, a precizat Claudia Gilia.

De reținut și faptul că, în cele 10 zile care au trecut de la preluarea atribuțiilor, noua echipă de conducere a Universității Valahia a luat și măsuri în plan investițional, respectiv pentru continuarea lucrărilor la Corpul C și pentru eficientizarea energetică a imobilelor A și B.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol de teatru, gratuit la Casa de Cultură din Titu-Târg

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, locuitorii orașului Titu sunt invitați din nou la un spectacol de teatru oferit gratuit de Primărie, de la ora 17:30, la Casa de Cultură Titu-Târg. Reamintim faptul că administrația publică locală organizează periodic, de mai mulți ani, astfel de evenimente, cu scopul de dezvolta publicului din oraș gustul pentru arta dramatică.

De această dată, vine la Titu trupa de teatru AGIR-IMPACT ART, care prezintă spectacolul IUBIRE… ÎN ARMATĂ, compus din trei comedii scurte, trecerea de la o piesă la alta, făcându-se aproape natural, sub coordonarea scenică a lui Daniel Neguț.

“Garoafele lui Trandafir”, adaptare după Tudor Mușatescu, este o comedie în care se prezintă povestea unui colonel care, fiind bolnav, nu mai poate onora invitaţia la cină din partea mamei iubitei lui. De aceea, ofiţerul îşi trimite ordonanţa să cumpere un buchet de flori, pe care să-l ducă iubitei sale, plus un bilet în care se scuză că nu poate veni la masă. Ordonanţa, însă, îşi depăşeşte atribuţiunile şi ia decizii de capul său, provocând situaţii și dialoguri hazlii.

„Ce blestem”, adaptare după Marin Voican-Ghioroiu, prezintă povestea plină de umor a unui colonel nevoit să plece în delegație, timp în care ordonanța acestuia – un tip foarte spiritual – se… “ocupă” de soția lui, mult mai tânără.

”Reabilitarea faţadei”, adaptare după Jean-Michel Besson (traducerea din limba franceză – Virginia Udatu) este o comedie într-un act, în care un cuplu de pensionari (el fiind general în rezervă) vine la un medic estetician, colonel, pentru a o „întineri” pe doamna. Generalul este fascinat de frumuseţea asistentei doctorului, aşa că decide să schimbe totul la soţia lui, pentru a o aduce la nivelul de frumusețe al asistentei. Este exact ceea ce dorește și doctorul, care adaugă operații după operații, într-un dialog hazliu cu cei doi, pentru a crește cât mai mult costul intervenției estetice. În final, când află care este prețul, generalul dă din colț, în colț…

Cele trei piese, împreună, generează o comedie spumoasă, atât de situație, cât și de limbaj, comedie care are titlul generic: IUBIRE… ÎN ARMATĂ.

Interpretează: Mariana Anghel, Daniela Bădescu, Viki Chiorpec, Viorel Speteanu, George Vlaicu şi Daniel Neguţ, care asigură și regia spectacolului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

PERPLEX. Ochelari gratis pentru bugetari. Să-i vadă cu ochi buni pe șefi?!

Publicat

pe

Am mai aflat una bună. Tot de astea din lumea bugetară. Că doar aici se întâmplă minuni pe bune! După atâtea ghișefturi, facilități de tot soiul, minivacanțe prelungite, înnădite, ocolite și sulemenite, sporuri pentru tot ce se poate, mai apărură una. Slujbașul la stat va primi câte 500 de lei pentru efectuarea unui control oftalmologic. Vederea contează la tot muritorul, nu numai la bugetari! Dar, în România, se pare că numai ei au noroc. Poate, în curând, guvernanții, și ei tot bugetari, dar din aia care adună vârful spicelor, o să se gândească să le ofere gratis prezervative, ciorapi, batiste de unică folosință, umbrele, periuțe de dinți și, eventual, gumă de mestecat.

Ar fi, cică, asta cu ochelarii, o cerință europeană. Bă, da voi, hoarda care ne conduceți spre înalte culmi ale prosperității voastre, vă gândiți numai la bugetari? Păi, ce, mă, românul care trudește în privat este considerat cetățean inferior, pleavă, el nu face parte din Europa asta care, cică, ne obligă? Nu vă pute totul a discriminare?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite