Connect with us

ACTUALITATE

Copii, devastați psihic de mama polițistă! Autoritățile reacționează abia după ce cazul a fost prezentat în spațiul public

Publicat

pe

A vuit zilele acestea rețelele de socializare, o bună parte a presei naționale și locale, ba chiar și în unele instituții, de obicei, ignorante, la aflarea unor informații despre comportamentul execrabil manifestat de o polițistă, o mamă, față de copilul său. Înjurături că la ușa cortului, țipete, lacrimi, durere. Scene de neînchipuit.

Am avut ocazia să ascult aceste înregistrări diseminate parțial în spațiul public și m-am cutremurat. Am avut tendința să le dăm publicității. Sunt multe. M-am abținut. Sunt prea dure. Inumane. De nedescris. Mai bine să le vadă și să le audă cei care ar trebui să îndrepte lucrurile.

Când spui polițist nu vorbești despre un om oarecare, ci de un etalon, de un exemplu de conduită, de reacție, de implicare, de empatie, de dăruire față de cetățeanul pe care îl slujești. Trebuie să fii un adevărat guru, un exemplu care să fie copiat, atât în familie cât și de restul comunității. Mă întreb ce au făcut serviciile care urmăresc îndeaproape conduita și profesionalismul celor îmbrăcați în haina statului. De ce nu s-au implicat? De ce au tolerat sau poate, pe undeva, cum este obiceiul la noi, au acoperit niște evidențe? Poate nu se ajungea aici…

Am înțeles, polițista de la Protecția Animalelor care a încălcat puternic regulile firii omenești provine din sursă externă, nu a trecut printre furcile caudine ale școlilor de specialitate, prin experiența unică de cazarmă, de reguli stricte… Dar asta nu înseamnă că era din altă parte, din vreo junglă, că nu reprezintă un sistem în care, iată, există lacune, tare de comportament, excese.

Vai, ne spun autoritățile! Cazul este mai vechi. Încă din luna ianuarie apăruseră semne, se știa despre posibila situație de criză, dar nu s-a făcut mare lucru. Chestii de suprafață. Măsuri superficiale. Nu s-a intrat în profunzime, în straturile problemei. Acum, toată lumea se scuză. Caută să își acopere neimplicarea, poziția ambiguă. De fapt, se mai întâmplă. Des chiar. Oamenii aflați în anumite poziții sunt protejați, oarecum ocolite problemele lor, trecute cu vederea, îngropate. Niciunul dintre cei îndrituiți să rezolve lucrurile nu se gândește la faptul că presiunea se acumulează, indiferent cum, și, când va face explozie, va fi mai grav. Consecințele sunt greu de anticipat și de gestionat. Rămâne pata. Semnul. Ideea că niciunde nu este perfecțiune. Scade încrederea.

Comunicatele au curs ca niște scuze, ca o spălare pe mâini, ca o recunoaștere subtilă a neimplicării profesioniste și obiective. Nu are rost să facem analiză pe textele transmise după ce buboiul a făcut explozie. Ar ieși rău. Șters. Duplicitar. Ne mulțumim să spunem că este bine că se încearcă totuși o reparație, se vrea, măcar la nivel de teorie, restabilirea unui echilibru în viața unor copii care nu merită și nu au nicio vină pentru refulările existențiale ale părinților.

Când lucrurile urâte au țâșnit în spațiul public, atunci când nu s-a mai putut acoperi evidența, pac, au venit și punctele de vedere de la instituțiile statului, măsurile luate. Le redăm mai jos, fără comentarii. Spunem doar că este bine că există. Ne mulțumim cu faptul că au existat totuși reacții. Chiar dacă impuse de situație.

„Având în vedere informațiile apărute pe o rețea de socializare cu privire la o polițistă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este abilitat să comunice următoarele:

Imediat cum a luat cunoștință, conducerea instituției a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern. Precizăm ca aceste activități sunt în curs de desfășurare, urmând ca în funcție de aspectele constatate să se dispusă măsurile prevăzute de lege. De asemenea, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privirea la săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și rele tratamente aplicate minorului, cercetările fiind preluate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște. Totodată, s-a dispus retragerea dreptului de port armă, pentru prevenirea oricăror evenimente, precum și informarea reprezentanților Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului în vederea dispunerii măsurilor din competență” – comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

„Cazul a intrat în atenția DGASPC Dâmboviţa în luna ianuarie 2024, prin informarea făcută de către instanța de judecată privind emiterea unui ordin de protecție, la acel moment nefiind nevoie de instituirea unei măsuri de protecție specială pentru minore. Copiii au fost incluși într-un program de consiliere psihologică. La acest moment, situația minorelor este în curs reevaluare, în urma unei noi sesizări de posibil abuz asupra acestora” – informare din partea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol de teatru, gratuit la Casa de Cultură din Titu-Târg

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, locuitorii orașului Titu sunt invitați din nou la un spectacol de teatru oferit gratuit de Primărie, de la ora 17:30, la Casa de Cultură Titu-Târg. Reamintim faptul că administrația publică locală organizează periodic, de mai mulți ani, astfel de evenimente, cu scopul de dezvolta publicului din oraș gustul pentru arta dramatică.

De această dată, vine la Titu trupa de teatru AGIR-IMPACT ART, care prezintă spectacolul IUBIRE… ÎN ARMATĂ, compus din trei comedii scurte, trecerea de la o piesă la alta, făcându-se aproape natural, sub coordonarea scenică a lui Daniel Neguț.

“Garoafele lui Trandafir”, adaptare după Tudor Mușatescu, este o comedie în care se prezintă povestea unui colonel care, fiind bolnav, nu mai poate onora invitaţia la cină din partea mamei iubitei lui. De aceea, ofiţerul îşi trimite ordonanţa să cumpere un buchet de flori, pe care să-l ducă iubitei sale, plus un bilet în care se scuză că nu poate veni la masă. Ordonanţa, însă, îşi depăşeşte atribuţiunile şi ia decizii de capul său, provocând situaţii și dialoguri hazlii.

„Ce blestem”, adaptare după Marin Voican-Ghioroiu, prezintă povestea plină de umor a unui colonel nevoit să plece în delegație, timp în care ordonanța acestuia – un tip foarte spiritual – se… “ocupă” de soția lui, mult mai tânără.

”Reabilitarea faţadei”, adaptare după Jean-Michel Besson (traducerea din limba franceză – Virginia Udatu) este o comedie într-un act, în care un cuplu de pensionari (el fiind general în rezervă) vine la un medic estetician, colonel, pentru a o „întineri” pe doamna. Generalul este fascinat de frumuseţea asistentei doctorului, aşa că decide să schimbe totul la soţia lui, pentru a o aduce la nivelul de frumusețe al asistentei. Este exact ceea ce dorește și doctorul, care adaugă operații după operații, într-un dialog hazliu cu cei doi, pentru a crește cât mai mult costul intervenției estetice. În final, când află care este prețul, generalul dă din colț, în colț…

Cele trei piese, împreună, generează o comedie spumoasă, atât de situație, cât și de limbaj, comedie care are titlul generic: IUBIRE… ÎN ARMATĂ.

Interpretează: Mariana Anghel, Daniela Bădescu, Viki Chiorpec, Viorel Speteanu, George Vlaicu şi Daniel Neguţ, care asigură și regia spectacolului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

PERPLEX. Ochelari gratis pentru bugetari. Să-i vadă cu ochi buni pe șefi?!

Publicat

pe

Am mai aflat una bună. Tot de astea din lumea bugetară. Că doar aici se întâmplă minuni pe bune! După atâtea ghișefturi, facilități de tot soiul, minivacanțe prelungite, înnădite, ocolite și sulemenite, sporuri pentru tot ce se poate, mai apărură una. Slujbașul la stat va primi câte 500 de lei pentru efectuarea unui control oftalmologic. Vederea contează la tot muritorul, nu numai la bugetari! Dar, în România, se pare că numai ei au noroc. Poate, în curând, guvernanții, și ei tot bugetari, dar din aia care adună vârful spicelor, o să se gândească să le ofere gratis prezervative, ciorapi, batiste de unică folosință, umbrele, periuțe de dinți și, eventual, gumă de mestecat.

Ar fi, cică, asta cu ochelarii, o cerință europeană. Bă, da voi, hoarda care ne conduceți spre înalte culmi ale prosperității voastre, vă gândiți numai la bugetari? Păi, ce, mă, românul care trudește în privat este considerat cetățean inferior, pleavă, el nu face parte din Europa asta care, cică, ne obligă? Nu vă pute totul a discriminare?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite