Connect with us

Dâmboviţa

Vlad Țepeș și George Simion, mână-n mână la Târgoviște, lansarea candidaților AUR

Publicat

pe

Încep acest reportaj de atmosferă parafrazând un concitadin, „Târgoviștea a fost pentru o zi orașul de AUR”. Adică? Duminică – 7 aprilie 2024, în Parcul Chindia, la umbra fostei Cetăți de Scaun a Țării Românești, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a purces la lansarea oficială a candidaților pentru alegerile europarlamentare, a primarilor marilor municipii și a președinților de consilii județene din România.

Cu câteva ore înainte de începerea adunării preelectorale, străzile Târgoviștei au fost inundate cu oameni veniți din toate colțurile țării, cu fulare galbene la gât, cu șepci de aceeași culoare pe cap, fluturând steaguri de aceleași nuanțe. Parcă doar de sărbătoarea Sfântului Nifon mai vezi în târgul nostru așa puzderie de oameni!

Am mai aflat că mulți proprietari de restaurante au zis bogdaproste și i-au mulțumit lui George Simion pentru că a ales Târgoviște pentru desfășurarea evenimentului politic. Toate terasele din oraș au fost luate cu asalt, iar ospătarii nu mai pridideau cu servitul. În special cârciumile din zona Parcului Chindia au avut mușterii cu duiumul!

Încă de pe la ora 12:00, în parc, în zona unde, de obicei, se țin spectacolele de „Zilele municipiului”, se adunaseră, rând pe rând, ciorchine de oameni. Până la ora 14:00, grupurile s-au compactizat, rezultând cam 3.000-3.500 de participanți. Le-am studiat puțin mimica, gestul, conduita. Oameni de cam toate categoriile sociale. Liniștiți. Ușor obosiți. I-am dibuit ușor după vorbă, accent pe cei veniți din județele din Ardeal și Moldova.

De reținut răbdarea Aur-iștilor! Mulți s-au mai plimbat pe aleile parcului. Le-a plăcut. Chiar se minunau. Am auzit pe cineva, spunând unui tovarăș: „Să știi că mie mi se pare că în Târgoviște este mai frumos ca în Timișoara”. Replica a venit scurt: „Ți se pare ție”.

Cozi și la tonetele cu fițoșele, floricele, înghețată și sucuri. La clătite, nu se mai făcea față. Sucuri și apă vândute din belșug. Coșurile de gunoi, pline ochi. De observat la locul evenimentului. Curat. Nimeni nu a aruncat o hârtiuța pe jos. Am văzut printre participanți multe chipuri cunoscute. Printre care pe cel al fostului primar de la Hulubești, Adrian Chiriță. Avea fular AUR la gât! Mă lași?!

Aproape de ora 14:00, s-a dezmorțit scena. Muzică cu tentă patriotică. Ritmuri mobilizatoare. Bine alese. Apoi, a început un spectacol în ton cu locul și cu manifestarea. Personajul principal, cine credeți? George Simion! Nu ați ghicit! A fost Vlad Țepeș. O scenă istorică, un pic melodramatică. Jucată binișor. Ușor țipată. De, în aer liber! Scenă de concert, nu de teatru. Interesantă. Nu a captivat pe toată lumea, iar pe unii i-a pierdut pe drum. A ținut cam mult pentru rostul ei acolo, acela de a sparge gheața, de a aduce emoție și exuberanță de tip patriotard care, de obicei, însuflețește mulțimile. Până la urmă, s-a încheiat. Frumos. Cu Vodă Țepeș cu spada în vânt, parcă adresându-se mulțimilor adunate. În jurul său, fâlfâiau steaguri.

A urcat pe scenă intrând în rolul de amfitrion al acestei lansări, Ioana Ramona Bruynseels – președinta organizației de femei AUR la nivel național. Sărbătoarea lansării candidaților AUR sub pulpana lui Vlad Țepeș a pornit cu intonarea Imnului Național, interpretat la microfon de soprana moldoveancă, născută la Chișinău, Iana Novac.

S-a insistat pe scenariul vizionar în care Vlad Țepeș a fost transformat într-un veritabil agent electoral. Rostul AUR ar fi, respectând mesajul indus celor prezenți, acela de a face dreptate, de a scăpa țara de mișei, de cei care sug vlaga poporului. Ingenioasă paralelă și bine ales locul pentru o astfel de strategie de imagine!

Din nou, s-a vorbit cam peste măsură. De data asta, doamna Ioana Ramona Bruynseels a insistat mult în a-l elogia pe Vlad Țepeș, de parcă pe acest domnitor îl pregătește pentru candidatură. În cele din urmă,fișa biografică a ilustrului personaj istoric a fost epuizată. Amfitrioana lansării i-a invitat pe scenă, rând pe rând, în acorduri muzicale, candidații. Mulți. Scena, mică. De fapt, a spus-o Ramona Bruynseels: „Suntem atât de mulți, încât nu mai încăpem pe scenă”.

La final, a urcat pe scenă și președintele partidului – George Simion. Steagurile sus. Intrare de voievod, haiduc, erou sau toate la un loc. Prima replică a liderului George Simion: „Bine v-am găsit, oameni de AUR”. A mai mărturisit Simion că peste 600.000 de români au semnat pentru susținerea candidaților AUR pentru europarlamentare. Prin aer, mai croncăneau și ciorile. Fundalul ăsta sonor era pe reportofon! Discurs critico-comic la adresa celor aflați acum la putere, în mod special Marcel Ciolacu. Pare că liderul PSD îi provoacă alergie lui Simion.

Președintele AUR a făcut apel la istorie, tot la Vlad Țepeș, la fosta Cetatea de Scaun a Țării Românești. A spus Simion că scopul AUR ar fi eliberarea țării din mâna boierilor care au uitat cine stăpânește cu adevărat România. Bun mesajul. Spontan, sau memorat, sau amândouă! Legătura nevăzută, istorică, între epoca lui Vlad Țepeș și cea de astăzi, pe care a făcut-o Simion, captivează și emoționează. De fapt, AUR, deocamdată, produce, emoții, trezește ușor patriotismul adormit. Capacitează nehotărâții, pe cei care nu prea înghit sistemul bugetar, pe beneficiarii ajutorului social. Funcționarii de lux.

A și recitat. Cu aplomb. Imediat, a venit lângă el, Vlad Țepeș. Bine jucat. Simion l-a întrebat: Măria Ta, dacă pe vremea ta, era unul ca hoțul Virgil, ce făceai cu el?” Răspunsul domnitorului: „Îl trăgeam în țeapă!” Aplauze frenetice. Simion continuă: „ăștia l-au pus pe hoțul Virgil pe listă, pe poziția 19, eligibilă”. A mai spus liderul AUR, lăsându-l la o parte pe Vodă Țepeș, că „l-au omorât pe Ceaușescu, aici, la Târgoviște, că nu îi lăsa să fure” . Replica asta e mană cerească pentru analiștii anti-AUR și nu numai. Probabil a produs-o luat de valul emoției sau a fost cu bătaie, deșteaptă, pentru nostalgici. Sunt mulți și ăștia! Dar parcă prea gogonată.

George Simion i-a adresat câteva cuvinte și avocatului Ciprian Iacob, prezent pe scenă, numindu-l președintele organizației din Dâmbovița. I-a mulțumit pentru găzduire, pentru ceea ce face în județ.

Din nou accente de duritate a la Țepeș în textul de scenă al lui George Simion „Nu ai cum să lași pe unul ca Paul Stănescu, să lași pe unul ca Gheorghe Flutur, să lași pe unul ca Marian Oprișan, să-și continue domnia. Trebuie să tăiem baronii ăștia, trebuie să tăiem boierii ăștia ticăloși!” A vorbit, cu siguranță, la figurativ. Că doar nu vrea să îi taie, pe bune!

Replică pentru Ramona Bruynseels care ne duce cu gândul că pentru președinta organizației femeilor AUR, pe care o vedeam europarlamentară, s-a găsit altă misiune.

„Și tu, Ramona, te rog frumos, să te bați cu Chlotilde, și să trimiți bebelușul ăla alb, urât, în Franța, înapoi de unde a venit. Noi ținem cu românca noastră”.

Adică, Ramona Bruynseels va candida la sectorul 1 București? Așa se pare. De Primăria Generală a Capitalei nu s-a spus nimic. Nu s-au pronunțat nici numele lui Gușă, nici cel al lui Mihai Enache. Se mai așteaptă. Cât?

A sosit și bomba. Spre minutul 25 al discursului de o jumătate de ceas. Frumos pusă. Aruncată așa, la fentă, dar sigur.

„Prietenii mei, oameni în care am încredere, îmi dau sfaturi cât pot ei de bune. Și mi-au dat un sfat în ultima săptămână, dar sfatul ăsta o să ducă la schimbarea conducerii partidului și la schimbarea președintelui AUR. Vor să îmi anunț candidatura la alegerile prezidențiale. (aplauze puternice, zgomot, uriașă). Eu vă mulțumesc. Am 37 de ani. O să vină vremea și pentru anunțarea candidatului AUR la alegerile prezidențiale, după marea bătălie pe care o purtăm alături de domnitorii noștri și de toți eroii neamului românesc, pe 9 iunie. Asta este decizia mea”.

Concluzia, analizând la prima mână acest pasaj de discurs – prieteni buni, oameni de încredere, îmi dau sfaturi bune, schimbarea conducerii partidului – da, George Simion va fi candidatul AUR la alegerile prezidențiale. Este clar ca bună ziua.

Am remarcat treaba asta dintotdeauna. Din opoziție, când nu ai trecut pe la butoanele puterii, când nu ai lucrat cu concretul, când nu ai ocupat poziții de decizie, nu te-ai confruntat cu problematica guvernării și cea a administrației locale, este atât de ușor să faci poezie… Deocamdată, AUR este la acest capitol. Face vers. Aș vrea să vină la putere, să văd ce-or să facă. Ar fi o experiență interesantă. Până la urmă, democratică. Doar nu vor da și ei vina pe greaua moștenire! Mai știi?

Discursul lui George Simion s-a încheiat creștinește. „Dumnezeu să binecuvânteze România și familiile voastre”.

Artificii. Muzică. Strângeri de mâini. Un spectacol preelectoral a la George Simion. Încheiat cu nai și cu o horă românească. Apoi, coloanele s-au risipit în oraș. Galbenul intens s-a diluat în prospețimea Târgoviștei la ceas de primăvară. Totul s-a sfârșit cu repriza a doua de aglomerație la terase: „Repede, repede, că ne apucă noaptea în Târgoviște”. Pe drum, oricum…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol de teatru, gratuit la Casa de Cultură din Titu-Târg

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, locuitorii orașului Titu sunt invitați din nou la un spectacol de teatru oferit gratuit de Primărie, de la ora 17:30, la Casa de Cultură Titu-Târg. Reamintim faptul că administrația publică locală organizează periodic, de mai mulți ani, astfel de evenimente, cu scopul de dezvolta publicului din oraș gustul pentru arta dramatică.

De această dată, vine la Titu trupa de teatru AGIR-IMPACT ART, care prezintă spectacolul IUBIRE… ÎN ARMATĂ, compus din trei comedii scurte, trecerea de la o piesă la alta, făcându-se aproape natural, sub coordonarea scenică a lui Daniel Neguț.

“Garoafele lui Trandafir”, adaptare după Tudor Mușatescu, este o comedie în care se prezintă povestea unui colonel care, fiind bolnav, nu mai poate onora invitaţia la cină din partea mamei iubitei lui. De aceea, ofiţerul îşi trimite ordonanţa să cumpere un buchet de flori, pe care să-l ducă iubitei sale, plus un bilet în care se scuză că nu poate veni la masă. Ordonanţa, însă, îşi depăşeşte atribuţiunile şi ia decizii de capul său, provocând situaţii și dialoguri hazlii.

„Ce blestem”, adaptare după Marin Voican-Ghioroiu, prezintă povestea plină de umor a unui colonel nevoit să plece în delegație, timp în care ordonanța acestuia – un tip foarte spiritual – se… “ocupă” de soția lui, mult mai tânără.

”Reabilitarea faţadei”, adaptare după Jean-Michel Besson (traducerea din limba franceză – Virginia Udatu) este o comedie într-un act, în care un cuplu de pensionari (el fiind general în rezervă) vine la un medic estetician, colonel, pentru a o „întineri” pe doamna. Generalul este fascinat de frumuseţea asistentei doctorului, aşa că decide să schimbe totul la soţia lui, pentru a o aduce la nivelul de frumusețe al asistentei. Este exact ceea ce dorește și doctorul, care adaugă operații după operații, într-un dialog hazliu cu cei doi, pentru a crește cât mai mult costul intervenției estetice. În final, când află care este prețul, generalul dă din colț, în colț…

Cele trei piese, împreună, generează o comedie spumoasă, atât de situație, cât și de limbaj, comedie care are titlul generic: IUBIRE… ÎN ARMATĂ.

Interpretează: Mariana Anghel, Daniela Bădescu, Viki Chiorpec, Viorel Speteanu, George Vlaicu şi Daniel Neguţ, care asigură și regia spectacolului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Răcari. Alegeri 9 iunie 2024. Sondajele îl dau câștigător pe primarul PNL Marius Caravețeanu

Publicat

pe

Primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu – candidat PNL pentru un nou mandat, al cincilea, și-a păstrat obiceiul de a organiza întâlniri cu cetățenii în fiecare cartier, ca modalitate de a afla ce probleme au și care le sunt pretențiile vizavi de administrația publică locală.

Caravețeanu poartă astfel de dialoguri sincere cu locuitorii orașului periodic și negreșit în perioada campaniei electorale. Și ține întotdeauna cont de opiniile exprimate, așa cum îi stă bine unui primar atașat de comunitatea pe care o conduce.

Oamenii din Răcari apreciază această atitudine deschisă. Este fără doar și poate unul dintre motivele pentru care l-au votat deja de patru ori pe Marius Caravețeanu să le fie primar, iar sondajele îl dau învingător și în alegerile din 9 iunie 2024. Pentru că, da, are ce să prezinte la capitolul investiții implementate pentru bunăstarea concetățenilor săi.

Marius Caravețeanu este conștient că mai sunt multe de înfăptuit pentru ca Răcari să fie un oraș cu adevărat dezvoltat și, așa cum ne-a obișnuit, le cere din nou oamenilor să-și spună opinia vizavi de proiectele pe care le propune pentru mandatul 2024-2028, oferta sa electorală fiind una deschisă sugestiilor. Astfel, miercuri – 22 mai 2024, începând cu ora 16:00, primarul Marius Florin Caravețeanu, candidat PNL pentru un nou mandat, ia la pas cartierele-sat Stănești și Bălănești. Și vor urma mai multe astfel de întâlniri cu cetățenii.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PNL Dâmbovița. CMF: 21240015

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite