Connect with us

Dâmboviţa

Vlad Țepeș și George Simion, mână-n mână la Târgoviște, lansarea candidaților AUR

Publicat

pe

Încep acest reportaj de atmosferă parafrazând un concitadin, „Târgoviștea a fost pentru o zi orașul de AUR”. Adică? Duminică – 7 aprilie 2024, în Parcul Chindia, la umbra fostei Cetăți de Scaun a Țării Românești, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a purces la lansarea oficială a candidaților pentru alegerile europarlamentare, a primarilor marilor municipii și a președinților de consilii județene din România.

Cu câteva ore înainte de începerea adunării preelectorale, străzile Târgoviștei au fost inundate cu oameni veniți din toate colțurile țării, cu fulare galbene la gât, cu șepci de aceeași culoare pe cap, fluturând steaguri de aceleași nuanțe. Parcă doar de sărbătoarea Sfântului Nifon mai vezi în târgul nostru așa puzderie de oameni!

Am mai aflat că mulți proprietari de restaurante au zis bogdaproste și i-au mulțumit lui George Simion pentru că a ales Târgoviște pentru desfășurarea evenimentului politic. Toate terasele din oraș au fost luate cu asalt, iar ospătarii nu mai pridideau cu servitul. În special cârciumile din zona Parcului Chindia au avut mușterii cu duiumul!

Încă de pe la ora 12:00, în parc, în zona unde, de obicei, se țin spectacolele de „Zilele municipiului”, se adunaseră, rând pe rând, ciorchine de oameni. Până la ora 14:00, grupurile s-au compactizat, rezultând cam 3.000-3.500 de participanți. Le-am studiat puțin mimica, gestul, conduita. Oameni de cam toate categoriile sociale. Liniștiți. Ușor obosiți. I-am dibuit ușor după vorbă, accent pe cei veniți din județele din Ardeal și Moldova.

De reținut răbdarea Aur-iștilor! Mulți s-au mai plimbat pe aleile parcului. Le-a plăcut. Chiar se minunau. Am auzit pe cineva, spunând unui tovarăș: „Să știi că mie mi se pare că în Târgoviște este mai frumos ca în Timișoara”. Replica a venit scurt: „Ți se pare ție”.

Cozi și la tonetele cu fițoșele, floricele, înghețată și sucuri. La clătite, nu se mai făcea față. Sucuri și apă vândute din belșug. Coșurile de gunoi, pline ochi. De observat la locul evenimentului. Curat. Nimeni nu a aruncat o hârtiuța pe jos. Am văzut printre participanți multe chipuri cunoscute. Printre care pe cel al fostului primar de la Hulubești, Adrian Chiriță. Avea fular AUR la gât! Mă lași?!

Aproape de ora 14:00, s-a dezmorțit scena. Muzică cu tentă patriotică. Ritmuri mobilizatoare. Bine alese. Apoi, a început un spectacol în ton cu locul și cu manifestarea. Personajul principal, cine credeți? George Simion! Nu ați ghicit! A fost Vlad Țepeș. O scenă istorică, un pic melodramatică. Jucată binișor. Ușor țipată. De, în aer liber! Scenă de concert, nu de teatru. Interesantă. Nu a captivat pe toată lumea, iar pe unii i-a pierdut pe drum. A ținut cam mult pentru rostul ei acolo, acela de a sparge gheața, de a aduce emoție și exuberanță de tip patriotard care, de obicei, însuflețește mulțimile. Până la urmă, s-a încheiat. Frumos. Cu Vodă Țepeș cu spada în vânt, parcă adresându-se mulțimilor adunate. În jurul său, fâlfâiau steaguri.

A urcat pe scenă intrând în rolul de amfitrion al acestei lansări, Ioana Ramona Bruynseels – președinta organizației de femei AUR la nivel național. Sărbătoarea lansării candidaților AUR sub pulpana lui Vlad Țepeș a pornit cu intonarea Imnului Național, interpretat la microfon de soprana moldoveancă, născută la Chișinău, Iana Novac.

S-a insistat pe scenariul vizionar în care Vlad Țepeș a fost transformat într-un veritabil agent electoral. Rostul AUR ar fi, respectând mesajul indus celor prezenți, acela de a face dreptate, de a scăpa țara de mișei, de cei care sug vlaga poporului. Ingenioasă paralelă și bine ales locul pentru o astfel de strategie de imagine!

Din nou, s-a vorbit cam peste măsură. De data asta, doamna Ioana Ramona Bruynseels a insistat mult în a-l elogia pe Vlad Țepeș, de parcă pe acest domnitor îl pregătește pentru candidatură. În cele din urmă,fișa biografică a ilustrului personaj istoric a fost epuizată. Amfitrioana lansării i-a invitat pe scenă, rând pe rând, în acorduri muzicale, candidații. Mulți. Scena, mică. De fapt, a spus-o Ramona Bruynseels: „Suntem atât de mulți, încât nu mai încăpem pe scenă”.

La final, a urcat pe scenă și președintele partidului – George Simion. Steagurile sus. Intrare de voievod, haiduc, erou sau toate la un loc. Prima replică a liderului George Simion: „Bine v-am găsit, oameni de AUR”. A mai mărturisit Simion că peste 600.000 de români au semnat pentru susținerea candidaților AUR pentru europarlamentare. Prin aer, mai croncăneau și ciorile. Fundalul ăsta sonor era pe reportofon! Discurs critico-comic la adresa celor aflați acum la putere, în mod special Marcel Ciolacu. Pare că liderul PSD îi provoacă alergie lui Simion.

Președintele AUR a făcut apel la istorie, tot la Vlad Țepeș, la fosta Cetatea de Scaun a Țării Românești. A spus Simion că scopul AUR ar fi eliberarea țării din mâna boierilor care au uitat cine stăpânește cu adevărat România. Bun mesajul. Spontan, sau memorat, sau amândouă! Legătura nevăzută, istorică, între epoca lui Vlad Țepeș și cea de astăzi, pe care a făcut-o Simion, captivează și emoționează. De fapt, AUR, deocamdată, produce, emoții, trezește ușor patriotismul adormit. Capacitează nehotărâții, pe cei care nu prea înghit sistemul bugetar, pe beneficiarii ajutorului social. Funcționarii de lux.

A și recitat. Cu aplomb. Imediat, a venit lângă el, Vlad Țepeș. Bine jucat. Simion l-a întrebat: Măria Ta, dacă pe vremea ta, era unul ca hoțul Virgil, ce făceai cu el?” Răspunsul domnitorului: „Îl trăgeam în țeapă!” Aplauze frenetice. Simion continuă: „ăștia l-au pus pe hoțul Virgil pe listă, pe poziția 19, eligibilă”. A mai spus liderul AUR, lăsându-l la o parte pe Vodă Țepeș, că „l-au omorât pe Ceaușescu, aici, la Târgoviște, că nu îi lăsa să fure” . Replica asta e mană cerească pentru analiștii anti-AUR și nu numai. Probabil a produs-o luat de valul emoției sau a fost cu bătaie, deșteaptă, pentru nostalgici. Sunt mulți și ăștia! Dar parcă prea gogonată.

George Simion i-a adresat câteva cuvinte și avocatului Ciprian Iacob, prezent pe scenă, numindu-l președintele organizației din Dâmbovița. I-a mulțumit pentru găzduire, pentru ceea ce face în județ.

Din nou accente de duritate a la Țepeș în textul de scenă al lui George Simion „Nu ai cum să lași pe unul ca Paul Stănescu, să lași pe unul ca Gheorghe Flutur, să lași pe unul ca Marian Oprișan, să-și continue domnia. Trebuie să tăiem baronii ăștia, trebuie să tăiem boierii ăștia ticăloși!” A vorbit, cu siguranță, la figurativ. Că doar nu vrea să îi taie, pe bune!

Replică pentru Ramona Bruynseels care ne duce cu gândul că pentru președinta organizației femeilor AUR, pe care o vedeam europarlamentară, s-a găsit altă misiune.

„Și tu, Ramona, te rog frumos, să te bați cu Chlotilde, și să trimiți bebelușul ăla alb, urât, în Franța, înapoi de unde a venit. Noi ținem cu românca noastră”.

Adică, Ramona Bruynseels va candida la sectorul 1 București? Așa se pare. De Primăria Generală a Capitalei nu s-a spus nimic. Nu s-au pronunțat nici numele lui Gușă, nici cel al lui Mihai Enache. Se mai așteaptă. Cât?

A sosit și bomba. Spre minutul 25 al discursului de o jumătate de ceas. Frumos pusă. Aruncată așa, la fentă, dar sigur.

„Prietenii mei, oameni în care am încredere, îmi dau sfaturi cât pot ei de bune. Și mi-au dat un sfat în ultima săptămână, dar sfatul ăsta o să ducă la schimbarea conducerii partidului și la schimbarea președintelui AUR. Vor să îmi anunț candidatura la alegerile prezidențiale. (aplauze puternice, zgomot, uriașă). Eu vă mulțumesc. Am 37 de ani. O să vină vremea și pentru anunțarea candidatului AUR la alegerile prezidențiale, după marea bătălie pe care o purtăm alături de domnitorii noștri și de toți eroii neamului românesc, pe 9 iunie. Asta este decizia mea”.

Concluzia, analizând la prima mână acest pasaj de discurs – prieteni buni, oameni de încredere, îmi dau sfaturi bune, schimbarea conducerii partidului – da, George Simion va fi candidatul AUR la alegerile prezidențiale. Este clar ca bună ziua.

Am remarcat treaba asta dintotdeauna. Din opoziție, când nu ai trecut pe la butoanele puterii, când nu ai lucrat cu concretul, când nu ai ocupat poziții de decizie, nu te-ai confruntat cu problematica guvernării și cea a administrației locale, este atât de ușor să faci poezie… Deocamdată, AUR este la acest capitol. Face vers. Aș vrea să vină la putere, să văd ce-or să facă. Ar fi o experiență interesantă. Până la urmă, democratică. Doar nu vor da și ei vina pe greaua moștenire! Mai știi?

Discursul lui George Simion s-a încheiat creștinește. „Dumnezeu să binecuvânteze România și familiile voastre”.

Artificii. Muzică. Strângeri de mâini. Un spectacol preelectoral a la George Simion. Încheiat cu nai și cu o horă românească. Apoi, coloanele s-au risipit în oraș. Galbenul intens s-a diluat în prospețimea Târgoviștei la ceas de primăvară. Totul s-a sfârșit cu repriza a doua de aglomerație la terase: „Repede, repede, că ne apucă noaptea în Târgoviște”. Pe drum, oricum…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ALEGERI

Circul electoral făcut de liberali la Mănești, criticat de liderul PSD Corneliu Ștefan

Publicat

pe

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a comentat, uimit fiind, spectacolul grotesc pe care l-a dat pe ulițele comunei Mănești candidatul pentru funcția de primar al PNL, împreună cu reprezentanții staff-ului său. Alaiul preelectoral a plecat prin sat cu sunet de tobe și oameni îmbrăcați în straie arăbești, care băteau de zor în tarabane și scandau numele candidatului, pe ritmuri orientale.

„Sunt de 24 de ani în politică și am participat la bătălii aprige în Dâmbovița. Am făcut campanii mult mai dure decât acestea, dar nici măcar nu îmi imaginam că un partid politic ar putea să facă o astfel de campanie. Eu cred că dâmbovițenii vor alege foarte clar, ținând cont de ceea ce s-a realizat pentru ei în fiecare localitate, nu după circul făcut.

Acolo, la Mănești, vorbim de un primar performant, un primar care, în două mandate, fără să foloseasc cuvinte mari, a schimbat fața localității. Cu siguranță, la Mănești, oamenii îl vor vota pe actualul primar, Alexandru Constantin. Circul… la București, la Globus.

Încă mai speram că, la nivelul județului Dâmbovița, lăsăm circul la o parte și că o să facem o campanie electorală decentă. La Mănești a fost circul pe roate, cu arabi. Cu circul acesta, PNL, la Mănești, nu intra în Consiliul Local”, a declarat liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Primarul de la Gura Șuții s-a retras din competiția electorală, din motive medicale. Candidează fiul său, Marian Dinu

Publicat

pe

Aseară, conducerea PSD Dâmbovița a luat hotărârea de a schimba candidatul pentru funcția de primar în comuna Gura Șuții. Edilul Constantin Dinu, care conduce localitatea de mai bine de 20 de ani, perioadă în care a materializat printre cele mai multe investiții de interes comunitar din județ, a decis să se retragă din competiția electorală din motive medicale.

Primarul Dinu, de felul său un luptător, se confruntă de câțiva ani cu unele probleme de sănătate, dar nu a abandonat activitatea administrativă, considerând că mai are încă multe de făcut pentru localitatea natală. De data aceasta, se pare că medicii i-au recomandat expres să se menajeze mai mult, să reducă efortul perpetuu la care s-a angajat cu mai mulți ani în urmă. I-a fost greu, dar a cedat.

Constantin Dinu va lăsa comuna pe mâini bune. Pentru funcția de primar al comunei Gura Șuții va intra în campanie electorală, din partea PSD, unul dintre cei doi fii ai săi, Marian Dinu, om de afaceri de succes, actualmente consilier județean, bun cunoscător al administrației publice locale și el, ca și tatăl său, devotat comunității de la Gura Șuții

Președintele PSD Dâmbovița a ținut să îi mulțumească primarului Constantin Dinu pentru tot ceea ce a făcut pentru localitatea Gura Șuții. De precizat că edilul nu se retrage total de pe frontul admistrației locale, fiind primul pe lista de consilieri locali social-democrați la Gura Șuții

Marian Dinu a transmis aseară un mesaj către concetățenii săi, unde face cunoscută schimbarea și decizia sa de a se angaja în bătălia electorală pe care este hotărât să o câștige pentru a duce la capăt proiectele demarate de tatăl său.

„Dragi cetățeni ai comunei Gura Șuții,

Dinu Constantin, actualul nostru primar, nu va mai putea candida pentru un nou mandat pe 9 iunie, din cauza unor probleme de sănătate. În cei peste 24 de ani dedicați comunei, a implementat proiecte care au schimbat în bine viața fiecărui locuitor din Gura Șuții, iar eu, în calitate de consilier județean, am fost martor și am pus umărul la aceste schimbări.

Vreau să duc toate lucrurile bune până la capăt! Prin urmare, am decis să candidez pentru funcția de primar al comunei Gura Șuții, pentru a ne asigura că proiectele și investițiile vor merge mai departe. Totodată, sunt ferm convins că împreună vom dezvolta o serie de alte proiecte și investiții care să aducă un mare plus în viața comunității noastre! Vă mulțumesc pentru sprijin și sunt convins că vom merge împreună pe acest nou drum”, a precizat Marian Dinu, cu siguranță, viitorul primar al comunei Gura Șuții.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite