Connect with us

SOCIAL

Dosar penal pentru că vindeau produse pentru protecția plantelor expirate sau extrem de toxice

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Bună inițiativa Poliției Române de a se implica în prevenirea și combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului, de conștientizare a fermierilor cu privire la operațiunile ilegale, a celor neconforme ca produse de protecție a plantelor cât și asupra riscurilor la care se expun.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Teleorman au executat, ieri – 8 aprilie 2024, o acțiune de verificare a modului de efectuare a operațiunilor cu produse destinate protecției plantelor și a condițiilor în care se desfășoară aceste activități de către agenții economici.

În baza planului național de acțiune „FITOS 2024” polițiștii au verificat punctul de lucru a unui agent economic situat în comuna Brânceni și a unei persoane fizice, cultivator de cereale, din localitatea Izvoarele.

În urma controalelor, oamenii legii au confiscat 30 kg și 60 l de produse destinate unor tratamente de protecție a plantelor. Substanțele cu pricina aveau termenele de valabilitate expirate. Agenții economici dețineau și tablete interzise la deținere, din categoria T+ (foarte toxice). Produsele indisponibilizate au fost predate unei firme autorizate să preia deșeuri periculoase.

În cele două cauze polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de traficul de produse sau substanțe toxice și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor de la Parchetele competente.

Astfel de acțiuni, ne informează-te IPJ Teleorman, vor continua în perioada următoare, scopul controalelor fiind acela de a preveni și combate faptele de natură a pune în pericol protecția plantelor și mediul înconjurător.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Inconștiență! Conducea mașina cu 153 km/h într-o zonă în care limita maximă este 50 km/h

Publicat

pe

Polițiștii de la Răcari, județul Dâmbovița, au depistat în trafic, ieri – 20 mai 2024, la ora 17:41, un bărbat de 55 de ani, din județul Ilfov, în timp ce conducea un autoturismcu 153 de km/h într-o zonă unde limita de viteză este de 50 km/h, pe teritoriul comunei Conțești.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar ca măsură complementară, polițiștii au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile – ne informează IPJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Doi adolescenți de 15 ani din I.L. Caragiale sunt cercetați pentru furt calificat

Publicat

pe

Foto arhivă

Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Moreni au fost sesizați, în data de 18 mai 2024, în jurul orei 09:30, de către un bărbat, de 48 de ani, din comuna I.L. Caragiale, cu privire la faptul că, din grădina vecinului său, au fost sustrase mai multe bunuri.

Doi adolescenți de 15 ani, din localitate, probabil având chef de o plimbare cu mijloace motorizate s-au gândit să săvârșească o minune de faptă penală. Băieții au pus ochii pe un ATV și pe o motocicletă care se aflau într-o ogradă din comuna. Furtul a fost comis în noaptea de 17 spre 18 mai 2024.

Oamenii legii s-au pus imediat în mișcare. Bunurile sustrase au fost găsite pe albia unui pârâu ce curge pe teritoriul localității.

Cei doi tineri sunt acum cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și vor răspunde penal pentru fapta lor. Ancheta este coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite